ALLAH İYİCE TEMİZLENENLERİ SEVER

Çok düşünüp düşündüklerini yazamayan ender insanlardanım.
Çok düşünüp az yazanlardanım desem nasıl karşılarsınız bilemem ama içimde fırtınalar kopuyor.
Bazen hüzünlü acı çeken bazen heyecandan fokur fokur kaynayan bir kalem işte.
en çok düşündüklerimden biri de bu kez hangi konuyu yazsam?
Önceki akşam VAN İÇİN TEMİZ OKUL, SAĞLIKLI GELECEK adlı bir projenin tanıtım gecesine davetliydim.
 Projenin ana teması, geleceğimiz olan çocuklarımızın daha temiz ve hijyenik okullarda eğitim görmelerine destek sunmak amacıyla sunulacak profesyonel desteklerin neler olacağıydı.
Konunun özü TEMİZLİK ve HİJYENDİ.
Tam da burada zihnimde birçok şimşek çaktı.
"VAN İÇİN TEMİZ OKUL, SAĞLIKLI GELECEK" sloganı programın bütünü içinde zihnimde dönüp durdu. Zihnimde birçok soru belirdi.
Acaba temizlik sadece OKULLARIMIZIN ihtiyaç duyduğu bir öncelik mi?
Temizliği sadece maddi, fiziksel olarak eşya ve mekânla kurduğumuz ilişkilerde bedensel sağlığın zorunlu bir etkeni olarak mı görmeliyiz?
Konu İNSAN ise ve insanda hakikatte çift kutuplu yani maddi-manevi, ruh-beden, fizik-metafizik vb özelliklere sahipse, o zaman TEMİZLİK daha kapsamlı düşünülmek zorunda değil mi?
Sosyal bir varlık olan insanın, toplumsal yaşamı içinde devam eden hayat yolculuğunda kendisi dışındaki diğer insanlarla TEMİZ NİYET, TEMİZ DÜŞÜNCE, TEMİZ DUYGU, TEMİZ DAVRANIŞLARLA ilişki kurması da gerekmez mi?
TEMİZ AKIL, TEMİZ KALP neden artık gündemimizi meşgul etmez, bizi rahatsız etmez?
Yine TEMİZ TOPLUM, TEMİZ SİYASET, TEMİZ EKONOMİ, TEMİZ BÜROKRASİ, TEMİZ STK söz konusu olamaz mı? Neden daha gür bir sesle, güçlü bir irade ile bu konuları gündemimize alamıyoruz?
Tüm bu soruları kendimize sorup gerekli samimi çabayı ortaya koymamakla acaba KİRLENMİYOR MUYUZ?
Bu ve buna benzer sorular kendi dünyamda aldı başını gitti.
Sonrasında zihnimde şu ayetle buluştum.
 "Şüphesiz ki Allah çokça tövbe edenleri ve iyice temizlenenleri sever." (Bakara, 222)
Şüphesiz insanı yaratan, onu en iyi tanıyandır.  Allah, iyice temizlenenleri sever" ayeti de bu hakikat ışığında tefekkür edildiğinde, insanın çift kutuplu yaratılışını da düşündüğümde insanın ve hayatın bütününe ait her alanda TEMİZLİĞİN daha kapsamlı ele alınması gerektiğini bana hatırlattı.
Bu düşünceler, sorular zihnimi meşgul ederken genel olarak yine gündemimizde olan AK Parti Van il BAŞKANI KİM OLACAK? Sorusu da cevap bekliyordu.
Ve merakla beklenen cevap AK Parti Genel Merkezi tarafından verilmiş oldu.
Artık Van halkının bugününü ve yarınlarını ilgilendiren çok önemli kararların alınmasında iktidar partisini ilde temsil edecek en etkili isimlerden biri Kayhan Türkmenoğlu oldu.
Hem yüreği hem de bedeni ile Vanlı…
Ailesi ve iş yerleri,  yatırımı Van'da olan tek siyasetçi olması, halk nezdinde karşılık bulmasına neden olan önemli bir unsur olarak görülüyor..
Milletvekilliği yapıp da Van'dan kaçmayan, Van'da yaşayan tek milletvekili olma özelliğini taşıyor.
Van'ı en iyi tanıyanlardan biri şaibe gibi kirliliğe gireceğine tanıyanlar hiç ihtimal vermez.
Van'da kirlenen ve kirletilen siyaseti temizleme vakti ve bu zorlu iş Kayhan beye düşüyor.
AK parti Van'da son 4 yılda o en eski vekil sayesinde çok itibar yitirdi bunu düzelmekte Kayhan beye düşecek.
Bütün bunlar için Sayın Türkmenoğlu'nun AK partinin adının anlamını tam anlamıyla yerine getirmesi lazım. Yani Kayhan beyin çok dikkatli olması lazım ve çoook adaletli olması gerek.
Yeni başkanın gerçek AK partilileri iyi tanıması ve sızmalara menfaatçi şarlatanlara fırsat vermemesi gerek.
Kendisine bu zorlu görevde şimdiden başarılar diliyor hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Hani az önce zihnimde beliren birçok soruyu sizinle paylaşmış ve TEMİZ SİYASET neden gündemimizi gerektiği kadar meşgul etmiyor diye sormuştum. TEMİZ SİYASET konusu üzerinde düşünülürse aslında toplumsal yaşamda her birimizi tek tek yakından etkileyen bir özelliğe sahip.
Neden mi?
Çünkü siyaset, üretilen sonuçlar ve alınan kararlar itibariyle beşikteki bebekten, 70 yaşındaki her bir ferdin hayatını en yakından etkileyen ilişkiler bütünüdür.
Çünkü siyaset, insanın insanla, insanın eşyayla-canlılar ve tabiatla kurduğu tüm ilişkilere yön veren, etkileyen ilişkiler bütünüdür.
Çünkü siyaset,  ateşten bir gömlektir.
Alınan kararlar kadar alınmayan kararlarıyla, yapılanlar kadar yapılmayanların, söylenenler kadar söylenmeyenlerin hesabının verileceği ağır bir emanet yüküdür siyaset.
Çünkü siyaset, her şeyiyle önce kula, sonrasında ise mutlak adil ve hesap görücü olan ALLAH'A DİN GÜNÜNDE verilecek bir hesabın olduğu en önemli sorumluluk alanıdır.
Ve AK PARTİ özelinde siyaset, kuruluş felsefesi itibariyle isminden de anlaşılacağı gibi AK yani TEMİZ SİYASET anlayışıyla siyaset ve devamında hizmet üreten bir anlayışın temsilcisi.
Siyaseti bu gözle okuduğumuzda Van özelinde AK Parti Van il başkanı olarak yeni ataması yapılan Sayın Türkmenoğlu'ndan kamuoyunun beklentisinin ne kadar yüksek olduğunu, aldığı görevin ne kadar ağır ve işinin ne kadar zor olduğunu bir kez daha görmüş oldum.
KAYHAN TÜRKMENOĞLU ismi toplum nezdinde beyefendi şahsiyeti, Vanlılık duruşu, sıcak kanlığı, ilin ekonomisine ve istihdamına sunmuş olduğu olumlu katkı, 23. Dönem AK Parti milletvekilliği sürecinde şaibesiz, şahsi hesaplardan uzak duruşu ve en önemlisi de kapısının herkese açık olması gibi özelliklerle hep takdir topladı.
Alınan karar sonrasında da Van kamuoyunda yine ismi olumlu karşılandı, Van adına umutları yeşertti.
Ama Kayhan beyin sahip olduğu şahsına ait tüm bu olumlu ve önemli özellikler konu AK Parti Van il Başkanlığı olduğunda ve yüklenilen emanetin büyüklüğü, ağırlığı, 2019 yılı seçimlerinin sadece Van değil TÜRKİYE ve devamında İSLAM ÜMMETİ düşünüldüğünde tek başına yeterli olmayacaktır.
Sayın TÜRKMENOĞLU, bu zorlu süreçte Van adına yüklendiği ağır emaneti görevlendirmelerde EHLİYET, LİYAKAT ve GÜVEN üçgeninde şahsiyetini inşa etmiş TEMİZ kişilerden oluşturulacak güçlü bir teşkilat yapısıyla başarılara taşıyabilecektir.
Toplumun tüm kesimleriyle her türlü ötekileştirmeden uzak gerçekleştirilecek kapsamlı istişareler, ciddi planlamalar, teşkilat çalışmalarında ise halkla kurulacak yakın, samimi iletişim için geliştirilecek detaylı projeler toplum nezdinde itibarı ciddi şekilde yara almış AK Parti teşkilatlarının toparlanmasına sağlıklı zemin hazırlayabilecektir.
Hepimizin Van özelinde hasretle beklediği TEMİZ SİYASETİN oluşabilmesi için ise güçlü bir çözüm kapısı olarak görülen il ve ilçe teşkilat yapılarının tüm çalışmalarının şeffaf, her türlü bireysel, grupsal çıkarlardan uzak ve toplum tarafından objektif şekilde gözlemlenebilecek şekilde denetlenmesiyle sağlanabilecektir.
TEMİZ SİYASET beraberinde TEMİZ BÜROKRASİYİ de getireceğinden kamu kurumlarındaki atama, görevlendirmelerde birilerine değil,  topluma hizmet etmek için çalışacak Temiz bir geçmişe sahip, liyakatli esaslı görevlendirmeler yapılmalı ve toplum menfaatlerini gözeten hizmetlerin geliştirilmesine imkân sağlanmalıdır.
Ve en önemli konulardan biride bilimden yani Van YYÜ den fikirsel ve düşünsel anlamda istişareler ederek faydalanmalıdır.
Şimdi özellikle değinmek istediğim bir başka konu var.
AK parti il başkanlığı sürecinde il başkanlığına aday olan yâda çeşitli nedenlerle aday ettirilenleri bekleyen bir görev var.
Eğer gerçekten AK partiliyseniz, samimiyseniz hiçbir görev ve menfaat beklemek sizin, atanan yeni başkan Türkmenoğlu'na ileride yapılacak yerel ve genel seçimleri kazanmak ve başarılı olmak için her türlü desteği verirsiniz. Ve yanında olacağınızı sonuna kadar destekleyeceğinizi Şimdi derhal çıkıp basın açıklaması ile deklere etmelisiniz.
O sıkça her ortamda dilinizden düşürmediğiniz, önemli olan şahıslar değil davamızdır ve davamıza sahip çıkacağız sözlerinizi hatırlatmak istedim sadece.
Dava adamları ile çıkar, menfaat adamlarının bazen ak ile kara gibi ortaya çıktığı günler gelmeden önce safların netleşmesi insan onuru için önemli bir fırsat olduğu kadar omurgalı duruşunda net ifadesi olsa gerek.
Bir de en önemlisi il başkanı, kendi ekibini kendisi gibi olan kişilerden oluşturmazsa Hüsamettin-Ecevit ilişkisi gibi trajikomik bir sonuçla karşılaşabiliriz.

YORUM EKLE