Anlamlı bir kampanya

    Ülkemizde 11 Kasım 2019 tarihinde çok anlamlı bir kampanya düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde gerçekleşen ‘Bugün fidan, yarın nefes’ kampanyası çerçevesinde saat 11.11’de, toplam 11 milyon fidan dikimi gerçekleşti.

  Türkiye’nin tüm şehirlerinde olduğu gibi, Van’da da fidan dikimi eş zamanlı gerçekleşti.

   İki cihan serveri Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa(SAV), ne güzel söylemiş, “Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin.”

Bu kampanya son yılların en önemli kampanyası.

  Küresel ısınma ve dünyadaki diğer afetleri göz önüne aldığımızda, gelecek için yapılması gereken en önemli işlerden biri fidan dikimidir.

Ülkemizde de son yıllarda bu konuda güzel gelişmeler yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fidan dikim etkinliğinde yaptığı konuşma da ‘yeşil destekçisi’ gibi görünüp, ülkeyi perişan hale sokan ‘gezi zekalılara’ yönelikti.

   Başkan Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerine gönderme yaparak, "Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı. Haftalarca sokakları ateşe vermişler, esnafımızın malını mülkünü yağmalamışlardı. Nerede o ağaç deyip ortalığı karıştıranlar? Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok. Bunların derdi ağaç dikmek değil, Türkiye'yi çıra gibi yakmaktı" ifadelerini kullanmıştı.

   Gerçektende ülkenin ekonomik anlamda çok iyi yerlere geldiği, faiz oranlarının ve enflasyonun dip seviyelerde olduğu Mayıs 2013 tarihlerinde, Gezi kalkışması ile her alanda ülkemize büyük kötülük yapıldı.

Bu ülkede kendini aydın, sanatçı, entelektüel gören, özellikle özellikle İslam karşıtı cenah, ‘Erdoğan gitsin de ne oluyorsa olsun’ sığ düşüncesi ile hareket etti.

Bu zındıklar hâlâ var, hâlâ var.

   Gerçekten de bizler de bu zındıklar ve haysiyetsizlerle bir arada yaşamayı arzulamıyoruz, lakin onlara katlanmalıyız.

Simalarına bakınca tiksindiğimizi de söylemeden gitmeyeceğim. Alçak, şerefsiz ve din düşmanı olduklarını zaten saklamıyorlar. Ataları neydi, onlar ne olacak.

   Çok öfkelendik, satırlarımız bile kin kokmaya başladı.

Ne ise, gelelim fidan dikim kampanyasına.

   Bu ülkeyi seven herkesin bu tarz kampanyalara, reklam olsun diye değil, gerçektenden yürekten destek sunması gerek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği gibi, birileri çevrecilik adına konuşuyor, ama iş birşeyler yapmaya gelince ortalıkta görünmüyorlar.

   Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 yılda toplam 4,5 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman varlığını 20,8 milyon hektardan, 22,6 milyon hektara çıkardıklarını da belirterek, “Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez” ifadelerini kullandı.

    Bizler de özellikle yeşillendirme konusunda elimizden geleni yapmalıyız. Özellikle son yıllarda yapılan inşaatlar için ruhsat verileceği zaman yeşillendirme konusunda azami hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum.

   Van’da da binalar yapılıyor, ama bazen bakıyorsunuz adına müteahhit denen zat, zerre yeşillendirme düşünmüyor. Her taraf beton. Boşluk bile yok. Belediyelerin de bu konuda katı kurallarının olması lazım.

Velhasıl Rabbim bizleri yeşili koruyan bireylerden eylesin.

   Rabbim, bizleri yeşili koruyor gibi görünüp, bu ülkeye her türlü kötülüğü yapan namussuzlardan korusun.

Bişar Ulutaş

YORUM EKLE

banner29