Anlamsız sorunlar şehri!

    Hayat sorunları içinde barındırıyor ve her gün yepyeni sorunlar büyüyerek artıyor.
Sorun ve sıkıntıları o kadar çok yaşıyoruz ki artık kanıksamışız ve bizden bir parçaya dönüşmüş.
Her şeyi alıştıra alıştıra yapıyorlar alıştırıyorlar bizler de hep karşı olduğumuz şeyleri sonra yapmaya başlıyoruz.
Yani birçok meselede çıkmazdayız.
    Sarsıla sarsıla yediğimiz darbeleri hmiyoruz bile.
Bizim ülkede yaşadıklarımızı Amerika’da bir saat yaşasınlar toplum felç olur; her şey kilitlenir.
Üstelik bizde yenilik yok; biz hep aynı şeyleri konuşuyor yine aynı söylemlerin etrafında dolanıp duruyoruz.
Ve hep tekrara düşüyoruz
Aynı sorunların girdabında debelenip duruyoruz.
Benliğimiz boş söz, faydasız amel, akılsız davranışlar, laf anlamaz insanlar durumuna düşmüşsek, burada bir sorun var demektir.
    Topluma örnek olması ve fayda sunması gereken zatlar bir eli yağda bir eli balda ahkâm kesip bir de derde derman olmayan kelli felli kelimeler israf ediyorsa bu ilde bir sorun var demektir.
Siyaset ve siyasiler dönüp dolaşıp aynı kısır döngüye geliyorsa, solcusu, milliyetçisi, İslamcısı, dincisi, dinsizi, Kürtcüsü, Türkçüsü aynı değirmende saçma sapan konular etrafında öğütülüyorsa, farklılıkları sadece fiziki görüntüleri ise, bu ilde sorun var demektir.
    Fakirler evine bir şey alamıyorsa, zenginlere göre kurallar koyuluyorsa, zengin ile fakir arasındaki uçurum giderek derinleşiyorsa, bu ülkede bir sorun var demektir.
Van eğitimde hep sonlardaysa, müfredat siyasilerin oyuncağı haline gelmişse, öğrenciler öğretmenlerin deneme tahtası haline dönmüşse, öğrenciler ev ödevleri ile okuldan nefret ettirilmişse, bu ilde sorun var demektir.
Bir toplumda sınırsızlık sınır olarak görülüyorsa, aileler birbirine yabancı ise, bunları bir arada tutan bağlar, değerler koparılmış ya da içi boşaltılmışsa, burada sorun var demektir.
İnsanlar, benlikten biz olmaya doğru yol alamıyorsa, kibir dağlarından tabuları varsa, hele bu toplumu yönettiğini iddia eden siyasetçi ise, özeleştiriyi unutup eleştiri hastalığına yakalanmışsa burada sorun var demektir.
Bir ilde aleni bir şekilde gazeteciler tehdit ediliyorsa ve o ülkenin ve o ilin yöneticileri suspus olmuş bir tepki vermiyorsa o ilde ve o ülkede bir sorun var demektir.
Bir ilin siyasileri halkı oyalıyorsa, söz verip yapmıyorsa, vatandaşı siyasi partilerden, devletten soğutuyorsa ve hiç kimseyi kibirden ciddiye almıyor ve kimseyi de tınlamıyorsa ve bu yapılanlardan ötürü sorgulanmıyorsa o ilde bir sorun var demektir.
    Müslümanlar imandan, Kur’an’dan bihaber yaşayıp hayatlarında Kur’an’ın önemli olduğunu iddia ediyorlarsa ve bir türlü özeleştiri yapmıyorlarsa burada sorun var demektir.
Ve yine bir yerde hiç gerek yokken karayolları yerleşkesine 200 milyon harcanarak, lüks bir yapı yapılıyorsa ve yapanlara bu israf neden diye hesap sorulmuyorsa orada bir sorun var demektir.
    Bir ilde altı yıldır stat yapılacak diye söz veriliyor ve yapılmıyorsa, bir ilde hastanelerinde beyin göçü yaşanıyor ve neden göç edildiği sorulmuyor ve açıklanmıyorsa orada bir sorun var demektir.
Bir yerde çevre yolu için söz verilip Türkiye’nin dört bir yanı yollarla döşenip devrim yaratıldığı halde bizde hâlâ bir şey olmuyorsa orada bir sorun var demektir.
    Bir ilde birbirini sevmeyenlerin gücü elinde bulunduran kesimi istediği insanı FETÖCÜ, PKK’lı diye ihbar ederek meseleyi sulandırma şeytanlığı yapılıyorsa orada bir sorun var demektir.
Çıkar, koltuk, makam için her yol mubah görünüyorsa ve bunları yapanlar da apaçık belliyse ve bu belli olan her dönemin adamı bukalemunlar hala koltuklarında oturuyorlarsa bu ilde bir sorun var demektir.
Bin bir fantezisiyle bu ilin başına bela olanlar olduğu sürece ve bir önlem alınmadığı sürece değil bir sorun bin bir sorunu da yazmakla bitiremeyeceğimi bilmenizi isterim.
    Her şey çok bulanık oldu.
Etmeyin eylemeyin yaptıklarınızdan, bu ile verdiğiniz zararlardan, rahatsızlıktan ve durduğunuz yerden dolayı günahlarınızdan arınma vakti gelmedi mi diye biraz olsun kendinize sorun ve tövbe edin diye hatırlatmak istedim zira hala     geç kalmamışsınız, kim bilir belki siz düzelirsiniz Allah’ta affeder benden demesi tercih sizin sonra geç kalmayasınız haaa...
Anlamsız şehre buyrun!...

YORUM EKLE

banner29