B.Vanspor inişe geçti

          Ligde 16. Haftayı da geride bıraktık ve ligin ilk devresi bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla sona erecek.
Sezona Şampiyonluk parolasıyla başlayan ekibimiz, son haftalardaki grafiğiyle taraftarlarını üzdü. Son 5 hafta da 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan ekibimiz eline gelen fırsatları da tepmiş oldu.

 


       Son olarak deplasman da Elaziz Belediyespor'a mağlup olan ekibimiz, zirve takımlarının puan kaybetmesiyle teselli buldu.
Geride bırakılan 16 haftalık maratonda hemen hemen her hafta lider olma şanısını yakalayan B.Vanspor, bu şansını değerlendiremeyince 16. Hafta maçları sonunda 23 puanla 6. Sıraya geriledi.
Grubun geneline baktığımızda sezon başı Şampiyonluk adayı olan takımların genelde zirveden koptuklarını, hiç beklenmeyen takımların ise zirveye oturduğunu görüyoruz.

 


     Grup gerçekten çokta zorlu bir grup değil. Her takım her takımı yenebiliyor.
Ligin 16. Haftasında da bunu yine gördük. Şampiyonluk adayları olan B.Vanspor, Kızılcabölükspor ve Yeni Orduspor, ilk dördü terk ederken, ligin 6. Haftasında 4 puana sahip olan Altındağ Belediyespor'un bugün 27 puanla 2. Sıraya yerleşmesi, Sultanbeylispor'un son 7 haftada 6 galibiyet 1 beraberlik alması grupta dengeleri değiştirdi.

 


       Burda şunu da açıkça görmekteyiz. Demek ki her şey para ve ya kalite de, inanmak lazım. Ben bu iki takımında inanarak yollarına devam ettiklerine, maça çıktıklarında var olan sorunları sahanın dışına bırakarak çıktıklarına inanıyorum.
B.Vanspor cephesine baktığımızda takımına inanan bir kent var. Ama bu inanmışlığa takımın cevap vermemesi gerçekten üzücüdür.
İyi bir kadromuz var.

 


         Ne hikmetse takım bir türlü dikiş tutmadı istenilen sonuçları alamadı. Geldiğimiz nokta da liderle aramızda 6 puanlık bir fark var.
Bu kapanmayacak bir fark değil. Eleştirilerin dozunu aşarak devam etmesi de güzel değil.
Evet, beklenti büyük ve takımın şu ana kadar bu beklentiye cevap vermemesiyle eleştir olur ama dozu aşmak sadece takıma zarar verir.

 


       Buna dikkat etmekte fayda vardır. Bu takım bu kentin vazgeçilmezi ve tek takımıdır. Önemli olan zor dönemde sahip çıkmaktır. Uzun yıllar sonra tribünler ful doluyorsa, kente şampiyonluk konuşuluyorsa bununda kıymetini bilmek lazım.
Daha ligin 2. Devresi var. İnanın hiç birşey bitmiş değil. Ligin 2. Devresinde yapılacak değişimlerle takımın daha farklı olacağına inanıyorum.

 


        O açıdan bu takımın geleceği için hepimiz sağduyulu olmalı ve takımımıza gerekli desteği vererek yolumuza devam etmeliyiz.
3 puanlık sistemde her an dengeler değişebiliyor. Biz eğer ligin 2. Devresinde özellikle kendi sahamızdaki galibiyet zincirini kırabilirsek gerisi kendiliğinden gelecektir.

YORUM EKLE

banner29