Basın İlan Kurumu'na teşekkür ediyoruz

Değerli okurlar son yıllarda malumunuz olduğu üzere yerel basın ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadı.

Ama inanın bunu tüm samimiyetimle söylüyorum; Basın İlan Kurumu yerel basına birçok kez destek çıktı.

Örneğin 2011 Van depremlerinde yaklaşık 1,5 ay boyunca Van’daki 12 gazete birleşerek sadece bir gazete olarak yayınlandı. Elbette bu Basın İlan Kurumu’nun katkıları ile oldu.

Geçmiş dönemlerde yerel gazetelerde kurumların ihale ilanlarını yayınlıyorduk. Sürekli o kuruma fatura götürüp getiriyorduk, yine ilanın yayınlandığı gazeteleri bizler kurumlara teslim ediyorduk. Basın İlan Kurumu’nun Van’da şubesini açması ile birlikte bu sorunlarımız ortadan kalktı.

Yine kurumlardan bazen aylarca ilan parasını alamıyorduk. Şimdi Basın İlan Kurumu tarafından paralar aylık iki kez düzenli şekilde biz gazete sahiplerinin hesabına yatırılıyor.

Tüm bu kolaylıklar için BİK’e teşekkür ediyoruz.

Gelelim sadede.

Bildiğiniz üzere tüm dünyayı etkileyen bir koronavirüs salgını söz konusu oldu. Çin’in Wuhan kentinde başlayıp tüm ülkelere yayılan ve aşısı bulunmayan bu hastalıklardan dolayı ülkemizde ekonomik anlamda herkesi rahatlatan adımlar atıldı.

Hükümet tarafından atılan adımların birçoğu her kesime nefes aldırdı.

Basın İlan Kurumu da, sahada zor ve riskli şartlar altında çalışan gazetecilere ve yayınlarını aksatmadan sürdüren basına destek olmak amacıyla güzel kararlar aldı.

BİK’in görev alanında bulunan ilan dağıtım yerlerinde en az iki gazetenin yayımlanması kaydıyla, aynı yayın yerindeki resmi ilan yayınlama hakkını haiz gazetelerin, aralarında yazılı olarak yaptıkları mutabakat doğrultusunda dönüşümlü yayın yapmalarına imkân sağlandı.

Biz yerel gazetecilere Basın İlan Kurumu aracılığıyla önemli avantajlar sağlandı.
Van’daki altı günlük gazete daha önce haftada 6 kez yayınlanıyordu.

Basın İlan Kurumu’nun aldığı güzel karar ile haftada iki kez yayınlanıyoruz.
27 Mart 2020 tarihinde alınan bu karar biz yerel gazetecilere büyük bir katkı sundu.

Düşünün haftada altı baskı yapılıyordu. Özellikle matbaa masrafları biz gazete sahiplerini çok sıkıntıya sokuyordu. Şimdi Basın İlan Kurumu sayesinde haftada iki kez yayınlanıyoruz. Bu da özellikle ekonomik anlamda bizleri rahatlattı.

Yine devletin sunmuş olduğu kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izinler sayesinde, personelimizin ücretinin bir bölümünün devlet tarafından sağlanması çok iyi oldu.

Ayrıca SGK ücretlerimizin de bu süreçte bir bölümünün devlet tarafından karşılanması bizleri mutlu etti.
Ben bu anlamda Bölge Gazetesi sahibi olarak Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Umarım bu koronavirüs salgınında ülkemizde birlik ve beraberlik sonucu her türlü zorluğun üstesinden geliriz.

YORUM EKLE

banner29