Bir İşçinin maaşına nekadar haciz konulabilir

    SORU:Yasin bey Borçlarından dolayı bir işçinin maaşının ne kadarına haciz konulabilir teşekkürler Çağtay.
CEVAP:Merhabalar Çağatay bey Borçlarından dolayı çalışan işçinin maaşının dörtte birine kadar haciz konulabilir. Ancak, işçinin bakmak zorunda olduğu aile fertleri için hakim tarafından takdir olunacak miktar, bu paraya dahil değildir. Bu durum, nafaka borcu alacaklılarının haklarını ortadan kaldırmaz der ilgili kanun.

 


     SORU:Hocam İşçinin borçlarından dolayı o sırada kendisine ödenecek olan ihbar ve kıdem tazminatına haciz konabilir mi Ferdi.
CEVAP:Merhaba ferdi bey Çalışan İşçinin borçlarından dolayı işçinin çalıştığı iş yerine İcra Dairesinden veya tarafından ödeme emri gelmiş ve iş verenden yada çalışan kurumdan alacağı haklara haciz konmuş ise, bu sırada işçiye ödenecek ihbar ve kıdem tazminatına da haciz konabilir.  

 


    SORU:Yasin Hocam  Çalıştığım İş Yeri Primleri mi Tam Yatırmamış Ve Sigorta Primleri Eksik Yatırılan İşçinin Hakları Nelerdir
CEVAP:Kıymetli Okurumuz Öncelikle Hepimiz de Biliyoruz ki Bu Ve Buna Benzer Hakların Tamamı Kul Hakkıdır... İşçilerin Neredeyse Tamamı Emekli Olabilmeyi ve Emekliliğinde rahat bir yaşam sürmeyi hedefler. Emeklilik için devletin koymuş olduğu bazı kurallar ve şartların sağlanması gereklidir. Bunlardan birisi de sigorta primlerinin belirli şartlarda ve günde yatırılmasıdır. işçi için Böylesine önemli bir özelliği olan sigorta primleri maalesef  bir çok iş veren tarafından ek külfet olarak görülmekte ve pirim leri dolayısıyla usulüne uygun yatırılma makta dır. İşçiler ise sigorta primlerinin gerçek maaş üzerinden gösterilmemesi veya sigorta primlerinin hiç yatırılmaması nedeniyle mağdur olmaktadırlar. İşçilerin gerçek maaşları üzerinden primlerinin yatırılmaması durumunda kanunen iş sözleşmesinin feshedilmesinde haklı neden kabul edilmektedir. Hal böyleyken işçinin en temel özlük haklarından birisinin işveren tarafından yok sayılması ve buna ilişkin usulsüz yapılması hem haklı fesih nedeni kabul edilmekte hem de bu usulsüzlük için idari para cezası kesilmektedir.Ve İşveren Bu Durumu Biliyor mu Bilmiyorsa Bilmesi Faydasına Olacaktır...
Evet Sigorta primleri eksik yatırılan işçi, iş sözleşmesini bu nedene dayalı olarak feshedebilir. İş sözleşmesinin haklı nedenle feshedilmesi halinde işçi kıdem tazminatına hak kazanacak ve bu tazminatı işveren ödemez ise yasal yollara başvurabilecektir. Diğer yandan işçi, sgk,ya şikayette bulunarak işverenin idari para cezasına çarptırılmasını da isteyebilir. Yine işçiler sigorta primlerinin eksik yatırıldığına yönelik şikayetlerini Alo 170 servis numarasına da bildirebilirler. Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının oluşturduğu bir çağrı ağı olup bu tür şikayetlerin incelenmesi için kurulmuştur bilginize.


SORU:Yasin Hocam Bir işçinin borcundan dolayı eşinin maaşına haciz konulabilir mi.

CEVAP:Bakıldığında Borçların şahsiliği prensibine göre, bir işçinin borcu için eşinin maaşına haciz konulamaz.
SORU:Emekli Sandığı Emeklisi iken vefat eden babamdan erkek yetim aylığı alan üniversite öğrencisiyim. İsteğe bağlı sigortalı olmam halinde yetim aylığım kesilir mi.
CEVAP:Baktığımızda Erkek yetimlere 18 yaşına kadar, öğrenci olmaları halinde orta öğretimde 20, yüksek öğretimde 25 yaşına kadar aylık bağlanmaktadır. Bu şartları taşımayanlara aylık bağlanabilmesi için malullük ve muhtaçlık şartları aranmaktadır. Yetim aylığınız isteğe bağlı sigortalı olmanız halinde kesilmeyecektir.

 

SORU.Merhaba Hocam Borçlandırılabilen Yurt dışı Süreler Hangileridir şimdiden teşekkürler.
CEVAP:Kıymetli Okurumuz Yurt Dışı Borçlanmaları ile ilgili Yakın zamanda aldığımız suallere cevap yazacağım...sualinize gelince  Yurt dışında on sekiz yaşını doldurduktan sonra, Türk vatandaşı olarak geçen ve belgelendirilen sigortalılık süreleri, ve bu sigortalılık süreleri arasında veya sonunda her birinde bir yıla kadar olan işsizlik süreleri ile, medeni durumlarına bakılmaksızın yurt dışında ev kadını olarak geçen süreler borçlandırılabilen sürelerdir der kolaylıklar dilerim.

YORUM EKLE

banner29