BİR MİLYON TÜRK VATANDAŞI KORONA VİRÜSÜNE YAKALANACAK!

 Corona virüsü ha geldi ha gelecek derken, maalesef kendisini gösterdi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öncelikle alınan önlemlerden dolayı bu virüsün ülkemize gelmesini uzun bir süre engelledik dedikten sonra üzücü haberi duyurdu. Üzücü haberi duyurdu fakat kafalardaki soru işaretleri de arttı bir bakıma!
En önemli soru bu virüsün ilk nerede görüldüğüyle ilgiliydi. Çünkü bu virüsten en çok biz korkuyorduk yani Van'da yaşayanlar. Nedeni ise İran'a olan yakınlığımızdı. İran maalesef bu konuda ciddi tedbirler almayınca virüs bir anda yayılmaya başladı. Biz de en yakın komşumuzdan etkilenecek ilk şehirdik. Neyse ki devlet devreye girdi ve kapılar kapatıldı. Gerçi bazı istisnalar yok değil! O da uzun süredir Van ve İran arasında kaçak geçişlerin olabileceği ihtimali. Ona da elden bir şey gelinir mi bilinmez. Çünkü gelen kaçaklar Van'da beş yıldızlı otellerde kalacak değil ya! Bu hevesle bir şey olmayacağına dua ediyoruz.
Ancak Van'da virüsü beklerken corona başka bir bölgede kendisini gösterdi. Gerçi henüz neresi olduğunu tam bilmiyoruz fakat tahminler çokça. Amma Van'da olmadığını ümit ediyoruz.
Asıl soru şu: Bakan, aile mahremiyeti gereği koronaya bulaşan kişiyi açıklamadı. Doğru da yaptı. Fakat hangi bölgede çıktığı açıklansa daha iyi olmaz mıydı? En azından o bölgede yaşayanlar daha iyi tedbir almazlar mıydı? Belki de o adamla münasebeti olanlar da ortaya çıkardı.

Bilinen en önemli gerçek bu hastamızın (geçmiş olsun, kendisine ve ailesine) Avrupa'dan geldiği. Zaten bakan da açıklamalarında en büyük riskin Avrupa olduğunu söylüyor. Yani İran daha tehlikesiz. Kıbrıs'a da yine Avrupa'dan bulaştı.
Tahminimiz bu hastanın havaalanında tespit edildiğine yönelik. Bu da yer olarak İstanbul'u daha çok hatırlatıyor. Ya da çevrenizden bir bakın Avrupa'dan gelen kimse var mı diye?
Gerçi Van'da olsa saklanması zordu. Adı büyük kendisi küçük bir şehir olunca duyulmaması çok gerçekçi değil.
Coronavirüsüyle ilgili anlık verileri paylaşan bir siteye baktığınızda virüsün Türkiye'deki varlığına işaret ediyor. Yani Türkiye'de bir virüs var. Bunu gösteriyor. Peki, nerede gösteriyor derseniz. Kırmızı noktayı takip ettiğinizde karşınıza Kırşehir çıkıyor. Hatta Nevşehir, Kırşehir, Kayseri üçgeninde…. Bu siteye şu linkten ulaşabilirsiniz:
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Tabii ki bu nokta sadece Türkiye'yi gösteren bir işaret de olabilir. Bu ayrı bir konu. Size asıl ciddi uyarıyı yapayım. Alman Cumhurbaşkanı Merkel dehşet bir açıklama yaptı. Nedense basında yeterince dikkat çekilmedi bu uyarıya!
Alman basınında yer alan habere göre, Şansölye Merkel, basına kapalı yapılan Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin Meclis Grubu toplantısında Corona virüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
Toplantıya katılanlara dayandırılan haberlerde Merkel, Almanya'nın Corona virüsle mücadelesinin uzun süreceğini belirterek, "Almanya'daki insanların yüzde 60 ila 70'ine virüs bulaşabilir." dedi.
İşte, asıl ürkütücü bir haber bu!
Neden derseniz, Almanya'daki vatandaşlarımızın varlığı… Çünkü dünya üzerinde en çok Türk vatandaşı Almanya'da yaşıyor. Bu oran yaklaşık 6-7 milyonu buluyor.
Merkel'in açıklamaları doğruysa zaten vatandaşlarımızın en az bir milyonu bu virüse yakalanacak.
Asıl vahim olanı bu!..
Allah muhafaza…
Aslında büyük takdiri hak eden devletimiz ve sağlık bakanımız şuana kadar süreci çok güzel dünyaya örnek bir şekilde yürütüyorlar…
Ayrıca önemli bir uyarıda bulunmak istiyorum.
Her sıkıntılı süreci fırsata çevirmeye çalışanları herkesin uyarması lazım.
Halka, her türlü erzağınızı alın yoksa açlıktan perişan olacaksınız diyen inanç yoksunu provokasyonlara karşı da temkini elden bırakmamak lazım.
Bizler temkinli olacağız tedbiri elden bırakmayacağız ve Allah'tan yardım istemeyi unutmayacağız yani inancımızın gereğini de yerine getireceğiz..
Sadece işimiz düşünce Allah'ı hatırlayanlardan olmayacağız.
Öleceğimiz kesin bu telaş niye? Ölüm sonrasına bir hazırlık yapmayan bizler
Ölüm oranı yüzde bir olan bu korona virüsünden dolayı neyin paniğini yapıyoruz hiç düşünmez akıl etmez miyiz hala.
Rabbimiz her türlü kötülükten insanlığı korusun. Ve bizlere uyanış nasip etsin.

YORUM EKLE

banner29