Burhan Kayatürk'ün öne çıkan özellikleri nelerdir?

     Bir dönem Ankara Milletvekilliği yapan, 3 dönemdir de Van’dan milletvekili seçilen ve son kabine revizyonunda bakanlık koltuğuna oturmak için kurduğu hayallerine kavuşamayan, sadece uzaktan bakmakla yetinen, planlarını ve oyunlarını her şekilde ettiği yeminler eşliğinde hayata geçiren Burhan Kayatürk, çok şükür ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kandıramadı.
3 dönemdir Van’dan milletvekili seçilen, Van’da ikameti dahi bulunmayan, Beşir Atalay olmadığında öğretmen evini kendisine mesken edinen Burhan Kayatürk’ü, ne kadar tanıdığınızı sormak istiyorum.
Burhan Kayatürk’ün aklınıza gelen ilk üç özelliğini bir çırpıda söyleyin desem, acaba hangi özelliklerini söylersiniz?
Bu soruya önce kendiniz cevap verin, sonra da benim cevabımla karşılaştırın.
Şahsen benim aklıma gelen öncelik sıralamasına göre 3 özellik şöyle: İnsanları kandırması, insanları birbirine düşürmesi, ulaşılamaması.  
    BURHAN KAYATÜRK İNSANLARI NASIL KANDIRIYOR?
    Birçok kimsenin bildiği, tanık olduğu veya yaşadığı, Burhan Kayatürk’ün kandırma hikayelerinden sadece 3 tanesini anlatacağım.
    BİRİNCİ KANDIMA HİKÂYESİ: 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra Van Merkez İmam Hatip lisesi salonundaki Ramazan Bayramı Bayramlaşma töreninde, basın mensuplarının da bulunduğu sırada yaptığı konuşmada, “Artık bundan sonra milletvekili adayı olmayacağım” demişti. Benim gibi o gün salonda olanlar bu konuşmayı hatırlarlar. Ancak daha sonra müracaat ederek milletvekili aday listesinde yer almak için şeytana dahi bildiklerini unutturacak plan ve ayak oyunlarını sahneye koydu.
Aday olmayacağını bayramlaşma törenine katılanlar huzurunda ilan etmesine rağmen aday olarak, Parti teşkilatlarında görev alanlar ile AK Parti’ye gönül veren, her şartta desteğini esirgemeyen tabanı kandırdı.
    İKİNCİ KANDIRMA HİKÂYESİ: Milletvekilliği Seçimleri için müracaat eden aday adaylarından güçlü gördüğü çok sayıda kişiye “Sen benim listemin ilk üçünde yer alıyorsun, sen de beni genel merkeze listenin ilk üç içinde söyle. Ekip olarak çıkalım” demiş. Listelerin söz verildiği gibi gerçekleşmemesi üzerine, aday adaylarından bazıları yaptığı araştırmada, Burhan Kayatürk’ün birçok aday adayına aynı şeyi söylediğini ve aldatıldıklarını tespit etmiş. Bu olayı bana “Burhan bey ben de dâhil birçok aday adayını bu şekilde söyleyerek kandırdı” şeklinde anlatan bazı aday adayları, burada ifade edemeyeceğim sözcüklerle tepkilerini dile getirmişlerdi.
    ÜÇÜNCÜ KANDIRMA HİKÂYESİ:  Bırakın milletvekili adayı olmasını, gerek siyasette,  gerekse sosyal projelerde ve sivil toplum çalışmalarında hiçbir şekilde yer almayan, kamuoyunda tanınmayan, hiç akla hayale gelmeyecek birçok kişinin milletvekili aday adaylığına müracaat etmesine, şehir dinamikleri bir türlü anlam veremiyordu.
     Tanınmayan kişilere sipariş aday adaylığı müracaatları yaptırarak, mülakatlara girmelerini sağlamış ve onları mülakatlarda kendi ismini “En güçlü, başarılı ve halk desteği olan bir isim” şeklinde söyleterek, AK Parti Genel Merkezini yanıltma cesaretini göstermişti.
    Hatta 07 Haziran 2015 seçim çalışmaları sırasında, AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, İl Başkanı Zahir Soğanda ve dönemin İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban’ın da katıldığı seçim çalışmasında HDP’liler saldırmıştı. Olayın yaşandığı gün orada olmayan Burhan Kayatürk, AK Parti Genel Merkezini ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nu, saldırının kendisine yapıldığını söyleyerek kandırmayı başarmıştı.
    BURHAN KAYATÜRK, AK PARTİ VAN SİYASETİNİ SİSTEMLİ BİR ŞEKİLDE NEDEN KARIŞTIRIYOR?
    Burhan Kayatürk Van’a gelmezden önce AK Parti’nin Van teşkilatları, milletvekilleri, belediye başkanları ve önde gelen hatırlı siyasi kadroları arasında bırakın rekabet etmeyi, birlik berberlik ve dayanışma vardı. Ancak Burhan Kayatürk Van’dan Milletvekili seçildikten sonra bırakın dayanışmayı, ilişkiler bozulmaya, insanlar bir birleri ile uğraşmaya başladı.
    Bir Kızılderili atasözü “Bir derede iki balığı bir biri ile kavga ederken görürseniz, bilin ki oradan az önce bir İngiliz geçmiştir” diyor. Van siyasetinde nerede bir biri ile uğraşan insan görsem, detaylı bir araştırma yapınca Burhan Kayatürk’ün ayak izlerine rastlıyorum.
    Bir biri ile uğraşan teşkilat ve siyasi kadroların Van’da başarıya ulaşması mümkün değil. AK Parti içindeki çekişme ve sürtüşmeler iki kesimin işine yarar.
    Öncelikle birbirine düşürülen AK Parti kadroları, bir biri ile uğraştıkça, Burhan Kayatürk Van’daki egemenliğini güçlü bir şekilde devam ettirir. Tıpkı Amerika’nın Saddam ile Kuveyt’i bir birine düşürüp, sonradan kurtarıcı olarak gelip bölgeyi işgal etmesi ve bir birine kırdırması gibi.
    İkinci olarak da Van’da AK Parti siyasi kadolarının bir birine düşmesi HDP’nin işine yarar, çünkü AK Parti siyasi kadroları bir biri ile uğraşmaktan, HDP’ye karşı güçlü bir mücadele yapamaz. Enerjisini ve zamanını bir birine karşı tüketir.
    Bir nokta kadar dahi eleştirilmeye katlanamayan Burhan Kayatürk'ün, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğan’danın olmadığı yerlerde “Zahir bu işi yapamıyor” demesi, yakın çevresindeki insanlar üzerinden bunu bir kampanyaya dönüştürmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Merkezi tarafından ortaya konan ilke ve prensiplerin hangisine uyuyor?
    HDP’li siyasetçiler, HDP’li STK’lar ve HDP'li medya mensupları üzerinden HDP’lilere hizmet etmesi, AK Parti siyaseti içindeki kadroları da sistemli bir şekilde bir biri ile uğraşır hale getirmesi, sizce de düşündürücü değil mi?
    BURHAN KAYATÜRK’E ULAŞAMAYAN MUHTAR
    Van’ın Çatak İlçesi Bilgi Köyü’nde yapılan bir toplantıya Burhan Kayatürk ile birlikte, Çatak İlçe Başknı Tahsin Babur ve bazı milletvekili adayları da katılmıştı.
    Köy Muhtarı İsa Urut yaklaşık 60 kişinin bulunduğu toplantıda “Burhan Bey size bir şey sormak istiyorum. Ben bir muhtar olarak sizi 4 yıldır arıyorum. Her aradığımda telefona danışmanın Murat Bey çıkıyor ve ‘Burhan Bey toplantıda’ diyor. Senin 4 yıldır hiç toplantın bitmedi mi ki telefonuma çıkmadın veya dönüp hayırdır muhtar beni aramışsın demedin?” diye sordu. O toplantıda bulunan birisi olarak tanık olduğum bu konuşma, AK Parti’nin kalesi durumunda olan Bilgi Köyü’nden, HDP’ye çıkmaya başlayan oyun 250’lere yükselmesinin açıklamasıydı.
    ÇIKAN SONUÇ NEDİR?
    Burhan Kayatürk’ün şahsına endeksli stratejiler ile Van’da ortaya koyduğu tablo, dava adamlığından, dürüstlükten ve şeffaflıktan çok uzak bir yapılanmayı önümüze çıkarıyor. Kurduğu menfaat çarkına çomak soktuğunu düşündüğü, önünde engel olarak gördüğü bizleri, sipariş aday adayları veya kullanışlı adamları aracılığı ile tehdit ettirmek de dahil olmak üzere, yalan ve iftira kampanyaları ile bertaraf etmeye çalışması, doğru yolda olduğumuzu gösteren en önemli işarettir.  
    AK Parti Van siyasetinin enerjisini boş yere tüketmesine neden olan gidişatın sona ermesi lazım. Bu da sistemli bir şekilde insanları kargaşaya sürükleyen Burhan Kayatürk’ün, AK Parti siyaseti üzerindeki etkisinin mümkün olan en alt seviyeye düşürülmesi veya sona erdirilmesi demektir. Böyle bir başarı ise sağduyulu isimlerin birlikte ve dayanışma içerisinde hareket etmesi ile mümkün olur.  
    Yapılan tehditler ve ortaya atılan iftiraların içerikleri ve yöntemlerine bakılınca, tornadan çıkmış gibi aynı merkez tarafından koordine edildiği açık bir şekilde görülmektedir. Planlarını bertaraf etmeye, AK Parti Van siyaseti içerisindeki KRİPTO FETÖ’cüler ile KRİPTO HDP’lileri deşifre etmeye çalışan bizleri, kullanışlı adamları aracılığı ile tehdit ederek, iftira ve karalamalar yaparak durduramaması halinde, Burhan Kayatürk’ün hangi boyuta geçeceğini merak ediyorum.
    Allah’ın hududuna ve halkın hukukuna saygı göstermeyenlere, sınır tanımazlara, elde etmek istediği şeylere ulaşmak için her yolu mubah sayanlara, haram helal tanımayanlara, Rabbim Necm suresi 24’üncü ayeti kerimesinde “Yoksa insan her istediğini elde edeceğini mi sanır” diyerek, durun, boşuna kendinizi ve geleceğinizi heba etmeyin, sizin kurduğunuz oyunlar varsa, benim de bir kararım var hatırlatması yapıyor.
    Rabbim insanımıza, kentimize, ülkemize, devletimize şahsi menfaatleri doğrultusunda tuzak kuranları, ya da tuzak kuranlarla işbirliği yapanları, tuzakları ile baş başa bıraksın. Bizleri tuzak kuranların tuzaklarından mufaza etsin, şerlerinden emin kılsın. Amin..

YORUM EKLE