ÇEVRE YOLUMUZ BİTİYOR!!!

Bu yazıyı hazırladığımızda yeni kabinenin ilk bakanlar kurulu toplanmak üzereydi.
Yeni kabine açıklandığında yaşadığım burukluğu bir kez daha yaşadım.
Niçin bizim bakanımız yok, diye hayıflandım.
Çünkü Van'ı harekete geçirecek, toparlayacak tek güç budur diye düşünüyorum.
Van siyaseti darmadağın, Van paramparça gibi. Ne zaman toparlanırız, bilmiyorum.
Van'da sanki siyaset arenası toz duman içinde!
Sahada artık kimse görünmüyor. Siyasetçilere hakikaten bir yorgunluk başlamış. Bu, metalden demir yorgunluğuna dönüşmüş gibi…
Hatta bakın Van'da siyasetin dönüşümü nasıl görünüyor? Kayyumlar, siyasilerin önüne geçmiş gibi! Van siyaseti deyince akla Erciş, Edremit, İpek Yolu Belediye Başkanları geliyor.
Hem sosyal medyada hem icrada çok aktifler. Bu başkanların sadece son bir haftadaki twitlerini inceleyin çok farklı bir icraat programıyla karşılaşacaksınız.
Bu başkanlar ve icraatları her gün gündemde. Siyasilerin çok çok önüne geçtiler. Hatta daha ilgincini söyleyeyim, Fevzi Başkanı bile gölgede bıraktılar. Yok, efendim Fevzi Bey, çalışmadığı için değil adamlar, icranın zayıf olduğu yerleri harekete geçirdikleri için. Edremit Belediye Başkanı, Van'da ilk defa halka yönelik kurumsal anlamda bir sahil açtı. Bu, tarihte bir ilk!
Fevzi Başkanın sahili de yolda! Bitmek üzere diyorlar.
Yani efendim, Van'da biraz hareket varsa şimdilik bunu genç kayyumlara borçluyuz. Adamlar, her tarafı inşaata çevirdiler. Üstüne sosyal politikaları eklediler.
Ha, bir de atom karınca var; Mustafa Yalçın. Bir gün kendisini takip ettim. Yoruldum. Sabah erkenden başlayan maraton, gece 2'de bitti. Tabii ki sabah tekrar iş başı. Vallahi hizmet aşkından başka bir şey değil! Kibir yok riya yok ihale yok. Tertemiz, halis bir çaba. Çoluk çocuğunu bırakıp bize hizmetten başka bir aşk değil.
Onun icraatları tabii ki daha da devasa. Yakında raylı tren projesi gündeme gelirse şaşmayın.
Peki, kayyumlar niçin hep öndeler, neden siyasiler gerilere düştü?
Birincisi, bu başkanların tarzları çok farklı! Biz, bunu yapacağız demiyorlar! Direkt yapıyorlar. Yani ümit vaat etmiyorlar. "Cak, cuk"larla konuşmuyorlar. Ve işin ilginci her geçen gün daha da çok seviliyorlar. Bilinçaltımıza öyle yerleşiyorlar ki yarın Ak Parti'den de biri başkan olsa, "halimiz ne olacak?" der, gibiyiz.
Siyasilerimiz mi?
"Efendim, çevre yolumuz!" deyip sessizliğe gömülüyorlar.
Bu yüzden de hep geriye düşüyorlar.
Bu durumda gözlerimiz bakan arıyor.  
Her şeye rağmen keşke bakanlık alabilseydik diyorum.
Siyasilerimiz geride diye düşünmeyin! Para gibi bakanlık da kafayı çalıştırıyor. İster istemez harekete geçiyorsunuz. Zira her bakanlıkta oturmuş bir kadro var. Siz, sazı çalmaları için öncülük ediyorsunuz sadece. Bu nedenle siyasilerimizden birine bakanlık verilseydi Van yeniden toparlanabilirdi.
En önemlisi Van bir kişi etrafında toplanması lazım.
Van'ın beklediği bakanlık, Van'da siyasi, ekonomik, sosyal anlamda ciddi bir ivme kazandırabilir.
En azından birlik ve beraberlik sağlardı.

YORUM EKLE

banner29