Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Van'dan Açık Mektup

Sayın Cumhurbaşkanım, öncelikle 19 Haziran 2018 Salı günü gerçekleştireceğiniz Van ziyaretiniz hayırlı ve bereketli olsun. Kentimize hoş geldiniz, şeref verdiniz. Yaklaşık 3 ay içerisinde 2. kez geldiğiniz Van’ın sizin için, bölgemiz ve ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

 

Türkiye genelinde, size oy versin vermesin, dili dini ve ırkı ne olursa olsun ayırım yapmayıp, herkesi adam yerine koyduğunuz için, halk da size sahipleniyor. Verdiğiniz değere karşılık değer görüyorsunuz. Halka adil davrandığınız ve hizmet ettiğiniz için, halkın ve Hakkın rızasına mazhar oluyorsunuz.

 

24 Haziran 2018 seçimlerinin halkımıza, vatanımıza, devletimize ve ümmetimize hayırlar getirmesini, ülkemiz üzerinde oynana oyunların sona ermesine vesile olmasını diliyorum.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, bu mektubu size;  öncelikle devletini, vatanını, bayrağını ve halkını seven bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, sizinle aynı misyon ve dava duygusuna sahip bir nefer, Van’ın yeniden ayağa kalkmasını isteyen bir gazeteci olarak yazıyorum. Yazdıklarımın detaylarını ve yazamadıklarımı sizinle paylaşmaya her zaman hazırım.

 

HALKI VE SEÇMENİ ADAM YERİNE KOYMAK

Sayın Cumhurbaşkanım, Kayhan Türkmenoğlu İl Başkanı olarak atanıncaya kadar Van’da parti tabanını ve seçmeni adam yerine koymayan, seçmeni muhatap dahi almayan, seçmenin ulaşamadığı siyasi temsilciler görev aldı.

 

Seçilmek veya atanmak için bin takla atan ve yerelde sizin temsilciniz olarak halkın karşısına çıkan söz konusu siyasiler, sizin dava duygunuzdan, sizin hizmet anlayışınızdan, sizin halka olan bakış açınızdan ve davranış güzelliğinizden, sizin ülke, devlet, halk ve bayrak çizginizden uzak bir duruş ve yaklaşıma sahiptiler.

 

Bu nedenle halk sizinle ölüme gitmeyi göze alıp 15 Temmuz 2016’da sokağa çıkarken, yereldeki sözde siyasi liderler ile çok af edersiniz tuvalete dahi gitmek istemiyor.

 

Van’daki siyasi temsilciler, sizin yükünüzü almak yerine, hem size hem de halka yük oldu. Kendi nüfuzundan ve hırsından başka bir şey düşünmeyen, adeta mafyavari yapılanmaya giden, eleştirenleri önce tehdit edip baskı uygulayan, ardından hain ilan eden sorunlu kişiler Van’da siyasi temsilci olmuşlardı. (Tehdit edilen ve saldırı girişiminde bulunulan mağdur bir gazeteci olarak bunları yazıyorum)

 

Vanlının en önemli isteği adam yerine konmak ve değer görmek. Sorunlar sırası ve yeri geldikçe çözülür, hizmetler ise ihtiyaca gören planlanıp yapılır.

 

İnsani değerin olmadığı yerde yapılan hizmetlerin ve çözülen sorunların bir anlam ifade etmesi söz konusu değildir. 2011 Van depreminden sonra yapılan kalıcı deprem konutları ve hizmetlere rağmen Van’ın HDP’ye teslim edilmesi bunun canlı bir örneğidir.

 

ESKİMİŞ SİYASETÇİLER BELEDİYELERDE ADAY GÖSTERİLMEMELİ

Sayın Cumhurbaşkanım, bugüne kadar siyasetin her hangi bir kademesinde görev almış, piyasada eski il başkanı, eski belediye başkanı, eski milletvekili sıfatı ile dolaşan kişilerden bazıları, 2019 belediye seçimlerinde adaylık için ortam oluşturup kulis çalışması yapıyor.

 

Önceki seçimlerde çalışıyormuş gibi yapan Fatih Çiftçi ve Burhan Kayatürk, şimdi daha çok çalışıyormuş gibi yapıyorlar. Çünkü iki beklentileri var. Bir tanesi yeni yönetim sisteminde olur ya kazara, maazallah bir bakanlık kapma ümidi. Diğeri ise 2019 seçimlerinde Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı. Hırsları kentin, halkın ve ülkenin menfaatinin önünde olanlardan Allah’a sığınırım.

 

Van’da eski siyasi aktörlerin faaliyetleri ile AK Parti’nin geldiği durum ortada. Neredeyse tüm ilçeleri HDP’ye teslim ettiler. Kenti ve siyaseti hırslarına kurban eden eski siyasetçiler, artık miadını doldurmuş, siyaseten eskimiş durumda.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, gözünü hırs bürüyen Beşir Atalay ve Fatih Çiftçi’nin Van Feritmelen Havalimanı’nda partililerin önünde, konum ve durumlarını düşünmeden sert bir şekilde tartıştıklarını Van’da sağır sultan dahi duydu. Halkta hiçbir karşılığı olmayan bu kişiler, 2019 seçimlerinde Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan adaylıkları da dâhil olmak üzere, hiçbir siyasi çalışma nedeniyle halkın karşısına aday olarak çıkarılmamalıdır.

 

Başta Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak üzere belediye başkan adayları, Van’da yaşayan veya Van ile irtibatını hiçbir şekilde kesmemiş, iyi ve kötü gününde Van’ın ve Vanlının yanında olmuş, ismi açıklandığında tüm aday adaylarının kabullenip destek verebileceği kişilerden seçilmeli. Bu hassasiyetler ile seçilecek belediye başkan adayları ve belediye meclis üyeleri, geçmişte HDP’ye altın tepside sunulmuş olan belediye başkanlıklarını geri getirebilir.

 

ESKİ YÖNETİMİN YAPTIĞI İLÇE KONGRELERİ YENİLENMELİ

Sayın Cumhurbaşkanım, Kayhan Türkmenoğlu başkanlığında oluşturulan yeni Van İl Yönetimi, AK Parti Van teşkilatını kuruluş ayarlarına döndürmek için büyük çaba harcıyor. Van’daki  yeni dönemin AK Parti siyaseti, teşkilatları önceki dönemin kötü alışkanlıklarından kurtarmak için sıkı bir çalışma içerisinde. Eski hastalıklardan olan, kamu kaynaklarına göz dikme, çalışıyormuş gibi yapıp bol bol sosyal medya paylaşımı yapmak, bir hasta ziyareti yaparak adeta tüm hastaneyi ziyaret etmiş gibi göstermek, bir esnaf yakınını ziyaret ederek bütün esnafları ziyaret etmiş gibi göstermek, genel merkezi yanıltmak, devlet, kent ve halk menfaati yerine kişisel hırslarını öncelemek, sizden ve AK Parti üzerinden elde ettiği yetki ve görevleri, hırsları için kullanma gibi kötü alışkanlıklar artık birer birer terk ediliyor.  

 

Sayın Cumhurbaşkanım, 6 yıldır oturduğum evime ve siteye ilk kez Kayhan Türkmenoğlu döneminde göreve getirilen ilçe teşkilatları geldi. Yeni göreve başlayan Edremit İlçe Başkanı Savaş Nurullah Kıylık ve yönetimi 4 ay içinde 2 kez ziyaret etti. Bu da gösteriyor ki, il kongresinden önce kongreleri tamamlanan ilçe başkanları ve yönetimleri, yeni dönemin ilke ve prensiplerine göre yeniden gözden geçirilmeli.

 

Yenilenmiş yönetimler ile 2019 belediye seçimlerine hazırlanılmalı. Sıkıntılı siyasi kadrolar teşkilatlardan uzaklaştırılmalı ki, adam yerine konulan AK Parti tabanı ve seçmen ile sağlıklı iletişim kurulabilsin, yeniden bir sahipleniş ve şahlanış yaşanabilsin.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİ ZEDELEYENLER VAN SİYASETİNDEN UZAKLAŞTIRILMALI

Sayın Cumhurbaşkanım, 8 yıllık milletvekilliği görevi süresi içinde teşkilatların yeniden yapılanması ve 24 Haziran erken seçimleri dönemine kadar, Van’da uzun süreli kalmayan, hiçbir zaman hiçbir kesime kişisel yemek vermeyen Burhan Kayatürk, ilk kez 2018 Ramazan ayında verdiği iftar yemeğine, aday adaylarını davet etti. Milletvekili adaylarının SKM programına göre sahada çalışmada olması, Burhan Kayatürk’ün SKM ile koordine yapmadan böyle bir yemek organize etmesi, yemeğe sadece aday adaylarının katılmasına neden oldu. Böylece milletvekili adaylarının SKM programı nedeniyle otomatik olarak davet dışı kalması sonucunda, listede yer alanlarla alamayanlar, çok ustaca bir strateji ile ayrıştırılmış oldu.  Böylece listede yer alan milletvekili adaylarının aday adayları tarafından eleştirilerek,mağduriyet psikolojisinin derinleşmesi için uygun bir ortam hazırlanmış oldu.

 

Görünürdeki sözleri ile birlik beraberlik mesajları verip, görünmeyen diyaloglarında veya düzenlediği organizasyonlarda, insanların zihninde birlik ve beraberlik açısından kalıcı hasar meydana getirenler, AK Parti Van siyasetinden uzaklaştırılmalı.

 

 

VANLI VEFASIZ VE HAİN Mİ?

Sayın Cumhurbaşkanım, Van’a bunca yatırım, bunca hizmet ettiniz.  Van’ın birçok sorununu çözüme kavuşturdunuz. Depremde dünyaya örnek olacak şekilde Van’a sahip çıktınız ve Van bir yıldan daha az bir sürede yeniden ayağa kalktı. Deprem öncesinden daha güçlü bir şekilde, gelecek yolcuğuna sınıf atlayarak devam etti. Bunun için size müteşekkiriz.

 

Ancak Van yatırımlarla, kent gelişimi ile sınıf atlarken, AK Parti adeta erime sürecine girdi. Van her geçen gün FETÖ’nün ve HDP’nin kalesi haline geldi. “Neden” diye sorduğunuzda, muhataplarınız sorularınıza doğru cevap verdi mi?

 

Sayın Cumhurbaşkanım, Van İl Kongresinde yaptığınız konuşmada “Bunca hizmet yaptık ancak bunları size anlatamadık, bu da bizim eksikliğimiz” demiştiniz. Siz buradaki sıkıntıyı kendinize yakışan bir üslup ile ifade etmiştiniz.

 

Van’da yıllardır gerileyen AK Parti siyaseti, 07 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 19 alarak dibe çakıldı. Dönemin siyasileri kendilerini savunmak, paçalarını kurtarmak için; “Vanlı vefasız ve hain” diyerek kendi hatalarını Vanlının ve seçmenin üzerine attılar.

 

Oysa Vanlı yerel siyasetçilerin aday olduğu milletvekilliği veya belediye başkanlığı seçimlerinde tavır koyup oyunu vermezken, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi referandumunda, tüm gücü ile şahsınıza ve davaya destek verdi.  Bu da Vanlının vefalı, sadık, kadirşinas ve yüce gönüllü olduğunu, vefasız ve hain olanların ise Vanlıyı kötüleyenler olduğunu göz önüne seriyor.

 

HIRSINA YENİK DÜŞENLER İFLAH OLMAZ

Sayın Cumhurbaşkanım, hırslarına yenik düşenlerle ilgili birkaç örnek vermek istiyorum.

 

ÖRNEK - 1: 29 Mart 2014 yerel seçimlerinde Abdülahad Arvas AK Parti Erciş Belediye Başkan Adayı oldu.  Abdülahad Arvas şayet Belediye Başkanlığını kazansaydı, Erciş’te Fatih Çiftçi’nin kurduğu şahsi hegemonyanın çökme ihtimali vardı. Hegemonyasının çökmesini istemeyen Fatih Çiftçi, AK Parti’nin kaybetmesi pahasına, Abdülahad Arvas’ı desteklemedi. Hırslara kurban edilen 2014 belediye seçimleri çok az bir oy farkı ile HDP’ye altın tepside sunuldu.

 

ÖRNEK- 2: 01 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti Van Milletvekili aday listesinde, Erciş kontenjanından Vahdettin İnce 3. sırada, Fatih Çiftçi de 4. sırada yer almıştı. Fatih Çiftçi destek verseydi muhtemelen Vahdettin İnce de meclise girecekti. Bu durumda yine Erciş’te Fatih Çiftçi hegemonyasının yıkılma ihtimali yüksekti. Fatih Çiftçi yine AK Parti’yi ve liderliğini yaptığınız davayı şahsi hırsına kurban etti. Bırakın destek verip çalışmayı, çalışan milletvekili adaylarını arayıp, “Siz enayi misiniz, neden çalışıyorsunuz, siz çalışacaksınız Burhan Kayatürk gidecek” şeklinde telkinlerde bulunarak,  gerçek hırsını da gizlemiş oldu.

 

ÖRNEK- 3: 07 Haziran ve 01 Kasım 2015 seçimlerinde listelerde yer alan Burhan Kayatürk, seçim sürecinde dahi güne en erken saat 12.00-13.00 civarında başlıyordu. Burhan Kayatürk 1 veya 2. Sırada olduğu için nasılsa seçileceğim düşüncesi ile seçimlere asılmadan gününü gün etti. Ayrıca kendisine ulaşmaya çalışıp ulaşamayanların sahada sıkça tepki gösterdiği Burhan Kayatürk, genellikle aynı kesimlerin katıldığı, Genel Merkeze farklı isimlerle ve kesimlerle yapıldığı iddia edilen çeşitli salon toplantılarında boy gösterdi. Bir de ilçelerde seçim bürolarının açılışlarına diğer adaylarla birlikte toplu halde katıldı.

 

ÖRNEK- 4: Siyaset kurumunu yıpratma pahasına, Doğrudan Gelir Desteği ve terör tazminatları konusunda yakınlarına haksız çıkar sağlamak için milletvekilliği nüfuzunu kullananlar var. Dava duygusundan yoksun bu kişiler, bugüne kadar ne kente, ne de halka bir katma değer üretmedi. Sadece sizin itibarınızın rantını devşirdiler.  Şimdi de yaptıkları haksız işlemler nedeniyle yargılanıyorlar.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, yerel siyasetçilerin şahsi hırs ve menfaat çarkını gören halk, bunların olduğu yerden olabildiğinde uzaklaşmak için kaçıyor. Vicdanı ve davası gereği AK Parti’ye oy vermek isteyen halk, oy vermesi halinde bunların başarılıymış gibi görünüp kök salacağını düşünerek, sandığa gelmiyor veya oy vermiyor. Bazıları da gidip inat olsun diye HDP’ye destek veriyor. Sadece bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi referandumunda “Evetçiler Neden Hayır Dememeli” başlıklı yazı yazdım.

 

07 Haziran 2015 seçimlerinde gerek sahadaki çalışmaları, gerekse harcadığı bütçe ile seçim kampanyasını, 4. Sıra Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan tek başına sırtlanmıştı. Üstlendiği sorumluluğun vebali ve dava duygusu ile çalışan Faruk Alpaslan, sağına soluna bakmadan tüm imkânlarını seferber ederek çalışmıştı. 01 Kasım 2015 seçimlerinde de aynı duygu ve gayretle çalışan Faruk Alpaslan, hırsına yenik düşerek çalışmayanların hedefi olmaktan kendisini maalesef kurtaramadı.

 

2018 yılında yeniden yapılanan AK Parti Van Teşkilatı ve milletvekili adaylarının tamamı, 2011 seçimlerinden bu yana ilk kez çalışıyor gibi yapmıyor, gerçekten çalışıyor. Köy köy, mahalle mahalle, kapı kapı dolaşmaya, sıkmadık el, dokunmadık gönül bırakmamaya özen gösteriyor. 6-7 yıldır hiç çalınmayan kapılar artık çalınmaya başladı.

 

Sayın Cumhurbaşkanım , AK Parti Van Teşkilatı ve Vanlılar, 24 Haziran 2018 seçimlerinde size ve devletine sahip çıkacak, inşallah güveninizi boşa çıkarmayacaktır..

 

KAYYUMLAR SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANI GİBİ, SİYASİLER MÜTEAHHİT GİBİ

Sayın Cumhurbaşkanım, DBP’li Belediyelere kayyum atanması ve sonrasındaki hizmetler, Vanlı tarafından takdirle karşılanıyor. Van Valisi Murat Zorluoğlu başta olmak üzere, Van’da görev yapan 11 Kayyum, adeta yıllardır Belediye Başkanlığı yapmış gibi, büyük bir özveri ile başarılı ve Van’ın ihtiyacı olan çalışmalar yapıyor. Bir yandan kentin fiziki altyapısını iyileştirirken, diğer yandan da yeni yatırımlarla yaşam kalitesini arttırmaya çalışan kayyumlar, aynı zamanda insanların hayatlarına ve yüreklerine dokunarak gönüllerde taht kuruyor.

 

Ancak Van’da kayyum ataması sonrası hem sevindirici hem de üzücü iki tablo bir arada yaşanıyordu. Kayyumlar seçilmiş belediye başkanı gibi çalışırken, önceki dönemin siyasi aktörleri de ya işçi simsarı, ya da müteahhit duygusu ile faaliyet yürütüyordu. HDP döneminde yapılmayan ve eksik bırakılan hizmetleri yapmaktan, özel hayatlarını adeta iptal etmiş durumda olan Kayyumlar koltuğuna oturamıyor. Siyasiler ise şahsi hırslarını ve taleplerini karşılamadığı için, kayyumları kararname ile görevden aldırmak üzere, İçişleri Bakanlığına şikâyet etmekten adeta yorgun düştü.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, Van Büyükşehir Belediyesi’nde ve İlçelerdeki kayyumlar 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine kadar görevlerine devam etmeliler. Çünkü belediyeleri, personeli, kenti ve halkı tanıdılar. Neler yapılıp yapılmadığını, nelerin nasıl yapılması gerektiğini detayları ile biliyorlar, halkın beklentilerine ve kentin ihtiyaçlarına da hâkim oldular. Önemli diğer konu ise belediyeleri hortumlamak isteyenleri de çok iyi biliyorlar. Dolayısıyla kayyumların, değiştirilmeden görevlerine devam etmesi, 2019’da başarıyı yakalamanın önemli faktörlerinden bir tanesi olacaktır.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, siyasiler kişisel hırslarının peşinde koşmak yerine, hükümet ve kayyumlar tarafından yapılan hizmetleri, siyasetin potasında değerlendirip seçmenle buluşturma gayretinde olmalıdır.

 

Hatta HDP dönemindeki ihale vurgunlarını, ihale yolsuzluklarını, çarçur edilen belediye kaynaklarını haberleştirmemize rağmen, siyasilerin hiç birisi bunlarla ilgilenmedi. İlgi alanları hizmet veya ülkenin bekasından çok hırsları olduğu için, Vanlı bunlardan ve AK Parti’den uzaklaştı.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, “Eğri büğrü insandan doğru söz çıkmaz. Arada çıksa da doğru insanları eğriltmek için çıkar” sözü, bugüne kadar yaptıkları eğrilikler ile AK Parti Van siyasetinin bozulmasına ve gerilemesine neden olanlar, arada söyledikleri doğru sözlerle de doğruları eğriltmeye devam ediyor.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, halkımız AK Parti’ye sizin varlığınız, davanız,  vizyon ve misyonunuz nedeni ile saygı duyuyor ve sahip çıkıyor. Size güvenen halkımızın en büyük isteği ise, yereldeki siyasi temsilcilerin de sizin çizginizde olmasıdır.

 

KAMU YÖNETİCİSİ ATAMALARINDA EHLİYET LİYAKAT ESAS OLMALI

Sayın Cumhurbaşkanım, hırslarına yenik düşüp AK Parti’nin çökmesini dahi dikkate almayan yerel siyasi temsilciler, bürokrat atamalarında hırslarının dışında hareket edebilirler mi? Bu nedenle Van’ın eğitimi Türkiye içinde 76’ncı sırada, Gayri Safi Milli Hâsılanın Türkiye ortalaması 10 bin doların üzerindeyken, Van’da ise bin dolar civarında gezinmeye devam ediyor. Kurumların önemli bir kısmında oluşan adamcılık yapısı, devlet bakış açısını ve halktaki devlet duygusunu da zedelemektedir. Dolayısıyla Van’daki kamu yöneticileri, yeniden gözden geçirilmeli ve ehliyet liyakat esasına göre gerekli değişikler acilen yapılmalıdır.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, sosyal medyada “CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİZE VAN'IN İHTİYACI OLAN 3 HİZMET VE ÇÖZÜLMESİ GEREKEN 3 SORUN SÖYLEYİN DESE NE DERSİNİZ?” şeklinde sorduğum soruya yazılan cevapları da sizinle paylaşmak istiyorum.

 

 

VANLININ HİZMET TALEPLERİ

* Van Gölü Koruma ve İmar Kanununun çıkarılması

* Van’da İran Başkonsolosluğu’nun kurulması

* Van şehir merkezinde yer üstü su tahliye sisteminin yapılması (Yağmur ve kar suyu)

* Yıllardır tamamlanmayan çevre yolunun bir an önce tamamlanması  

* Şehir stadyumu depremde hasar gördü, artan nüfus da göz önünde bulundurularak yeni bir stadyum yapılması

* Van - Ankara arası ulaşımına hızlı trenin kazandırılması

* Sınır Ticaretinin geliştirilmesi

* Sınır kapılarının canlandırılması

* Tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi

* Turizmin canlandırılması, İran’dan Türkiye’ye geçişlerde İran yönetimi tarafından harçların yükseltilmesi ile İranlı turist gelişi azaldı. İran yönetimi ile harçların düşürülmesi konusunda görüşmelerin yapılması

* Van şehir içi ulaşıma hafif raylı sistemin kazandırılması

* Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere, bölge ekonomisinin motoru durumundaki sektörlere özel teşvik uygulaması getirilmesi

* Van’ın ulusal medyada kamu spotları ile tanıtımının yapılması

* İncirlik Üssü’nün kapatılması

* Ayasofya Cami’sinin ibadete açılması

 

 

VAN’DA ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

* PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütleri ile mücadelenin etkin bir şekilde sürdürülmesi

* Uyuşturucu ile mücadele edilmesi

* Deprem ve devamında yaşanan olaylar ve krizler nedeniyle sıkıntı yaşayan Van esnafına destek verilmesi

* Afat konut fiyatlarının revize edilerek indirim yapılması

* işsizliğin azaltılması için sanayi yatırımlarının gelişmesi için Van’a ve bölgeye özel teşviklerin verilmesi

* İş umuduyla Van’a gelenlerin, geldikleri yerlerde iş sahibi olabilme imkânlarının geliştirilmesi

* Van imar planlarının yenilenmesi

* Kayıt dışı iş yerlerinin ve istihdamın kayıt altına alınması

* Siyasetin ve bürokrasinin adil olmaması

* Van şehir merkezi trafiğine çözüm bulunması

* Bazı kurum müdürlerinin acilen değiştirilmesi

 

NÜFUS CÜZDANLARINDA DİNİ HANESİ YENİDEN YER ALMALI

Sayın Cumhurbaşkanım, nüfus cüzdanlarında daha önce kişinin dininin yazıldığı bölüm yer alıyordu. Bu bölümün yeniden gelmesi halkımız arasında huzursuzluk çıkarmak isteyenlerin bilinmesi açısında büyük önem taşıyor. Çünkü Türk görünümlü Yahudiler ile Kürt görünümlü Ermeniler toplumu ifsat etmeye devam ediyor. Bir insan Yahudi veya Ermeni olabilir ve kendi kimliği ile ülkemizde huzur içinde yaşayabilir. Türk görünen Yahudilerin din ve Kürt düşmanlığının yanı sıra Türkçülük, Kürt görünen Ermenilerin de din ve Türk düşmanlığının yanı sıra Kürtçülük yaptığını, PKK başta olmak üzere terör örgütlerinin değirmenine su taşıdığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle herkesin kimliği bilinmeli ve kendi kimliği ile yaşamalı ki, başka kimliklerin arkasına saklanıp ihanet şebekeleri ile iş tutmalarının önüne geçilsin.

 

Sayın Cumhurbaşkanım, Van’da siyaset, bürokrasi ve meslek odaları ile ilgili konuları gündeme getirdiğim ve zatı alinize hitaben daha önce yazdığım yazılarım www.vanpostasigazetesi.com haber sitesinde yayınlandığını bilginize sunmak istiyorum.

 

Bu vesile ile Van ziyaretinizin, Van’a ve Vanlıya, ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini diliyor, ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunların sona ermesi ümidiyle, kentimize hoş geldiniz, şeref verdiniz.

YORUM EKLE

banner29