Düğmeleri yanlış iliklerseniz!

   Neden bu kadar üsteliyorsunuz diyeceksiniz dilimiz sütten çok yandı yoğurdu üfleyerek yiyoruz da ondan.
Hassas bir konu içinde insan var bir hata yüzbinlerin acı çekmesine neden oluyor.
   Gününü kurtaran malını ve canını alıp göçüyor bu kentten ama geriye kalanlar sürünüyor ondan dertliyim dostlar.
Vallahi endişem kendim için değil mazlumlar, yoksullar, garipler, kimsesizler, hakkını arayamayanlaradır bilesiniz.
Hayatta bazen bir hata sizin sonunuz olur…
   Bazı küçük çaplı hatalar aynı zamanda sizi eğitir yetiştirir gelecekte önünüze çıkacak zorlukların azığı olur.
Bazı hatalar öğretir tecrübe verir bazı hatalar süründürür sizi piyasadan siler bitirir yok eder.
   Yaptığınız bazı hataların sonradan büyük hata olduğunu anlarsınız iş işten geçer zaten o zamanda siz bir anlam ifade etmiyorsunuz zamanı geçer artık geriye dönüş zor olur.
   Bazı hatalar sadece sizi bağlar ve size zarar verir.
Ama sorumluluk sahibi insanlar hele bu siyaset gibi toplumu yönetme mercileri ise yaptığınız bir hata bir toplumun 10 yılına belki daha fazla zamanına büyük zararlar verirsiniz.
   Yani tahribatı ağır olur gelen gideni aratır misali çıkmazlara yol açar.
Bu nedenle siyaset gibi insan yöneten yerlerde hata yapma lüksünüz yok olmamalı ufak tefekler hariç.
   Günlük hayatta hepimizin neredeyse her gün yaptığı basit bir işlem vardır gömlek iliklemek.
Basit olduğu kadar eğer bu işlem doğru yapılmazsa bizi çok zor bazen de komik duruma düşürür.
   Eğer ilk düğmeyi doğru iliklemezsek devamında diğer tüm düğmelerinde yanlış iliklenir ve bu yanlış genelde en son düğmenin yanlış iliklendiği an fark edilir.
   Bu aşamada yapılacak iki şey tercih edilir. Ya gömleği yanlış iliklenmiş komik haliyle giyilmeye devam edilir ya da tüm yanlış düğmeler başa kadar açılır ve ilk baştan düğmeler doğru iliklenerek son düğmeye kadar daha dikkatli bir şekilde düğmeler iliklenir.
    Ama bu ikinci işlem kişiye zaman ve motivasyon kaybına neden olur.
Şimdi yazıya neden böyle bir giriş yaptığımı merak ediyor olabilirsiniz.
Bildiğiniz gibi son günlerde AK parti adına ilimizde ilçe başkanlıklarına kimlerin atanacağı, kimlerin görevlerine devam edeceklerine yönelik yoğun bir gündem Van kamuoyunu meşgul ediyor.
   Ben de bu nedenle özellikle yeni ilçe başkanlarını seçecek AK parti Van il başkanı Kayhan Türkmenoğlu'na ve Ak Parti genel merkez teşkilat kademelerine önce bir Vanlı sonra da bir gazeteci olarak bazı kaygı ve beklentilerimi yine bu vesileyle aktarmak istedim.
    Sayın TÜRKMENOĞLU, öncelikle şu hakikati tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum.
Nasıl ki gömleğinizin ilk düğmesini yanlış iliklediğinizde diğer düğmeler peşi sıra yanlış iliklenirse ilçe başkanlıklarına liyakat, ehliyet ve güven açısından hizmet üretecek doğru kişileri atamazsanız siyaseten ilk düğmeyi yanlış iliklemiş olacaksınız.
   Sonrasını da siz düşünün artık gel ayıkla pirincin taşını telaşına düşmeyesiniz sonra?
Ataması yapıldıktan sonra her türlü bireysel çıkar ve beklentiden uzak yüklendiği ağır emaneti beraber taşıyacağı dava erleri ve liyakat sahibi kişileri Ak Parti teşkilatlarına kazandırabilecek kişilere ilçe başkanlıklarını emanet etmezseniz siyaseten ilk düğmeyi yanlış iliklemiş olacaksınız.
   Durum itibari ile ateşten bir gömlek olan AK parti Van il başkanlığı emanetini devraldıktan sonra sizi sahada halkla ve seçmenle buluşturacak iradeyi, çabayı, cesareti, samimiyeti tam bir dava bilinci ve teşkilatçı anlayışıyla sergileyerek ilçe düzeyinde güçlü bir temsiliyet sergileyecek yeni yüzler isimlerle buluşturmazsanız siyaseten ilk düğmeyi yanlış iliklemiş olacaksınız.
   Oturacağı koltuktan güç ve itibar kazanacak değil, oturacağı koltuğu güç ve itibar kazandıracak nitelikli ve donanımlı kişilere ilçe başkanlıklarını emanet etmezseniz siyaseten ilk düğmeyi yanlış iliklemiş olacaksınız.
Halka tepeden bakmayan, bulunduğu makamın kapılarını makamın asıl sahipleri olan halka hizmet edecek şekilde açacak, yılların ihmalini yaşamış halkın yüreğine dokunarak yürek fetihleri gerçekleştirecek kişilere ilçe başkanlıklarını emanet etmezseniz siyaseten ilk düğmeyi yanlış iliklemiş olacaksınız.
   Sahada AK partiyi seçime hazırlayacak, çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacak dava erlerine ilçe başkanlıklarını emanet etmezseniz siyaseten ilk düğmeyi yanlış iliklemiş olacaksınız.
   Seçim sandıkta kazanılır gerçeğinden hareketle teşkilatınızın yapacağı her bir olumlu çalışmanın sonucunu alacağınız ve halkın iradesinin sandığa yansıyacağı seçim günü pişmanlıkları değil sizden beklenen başarıyı elde etmenize olumlu katkı sunacak kişilere ilçe başkanlıklarını emanet etmezseniz siyaseten ilk düğmeyi yanlış iliklemiş olacaksınız.
   Evet, AK Parti Van il başkanı olduktan sonra giymiş olduğunuz ateşten gömleğin ilk düğmesi ataması yapılacak ilçe başkanları hakkında vereceğiniz karar olacak.
   Eğer bu İLK DÜĞMEYİ yanlış iliklerseniz emin olun ki devamındaki diğer düğmelerde yanlış iliklenecek ve geri dönüp düzeltmek isteseniz bile olmayacak yürümeyecek.
Nerede hata yaptığınızı arayacaksınız tez elden ben size söylemek istedim.
Evet, düğmeyi yanlış iliklerseniz artık dikiş tutturamazsınız.
Sonra olmadı bilmedim şunun etkisi oldu genel merkez atadı gibi topu başkasına atsanız da inandırıcı olmayacak ve sizde şu an kaybolan güvensizlerin durumuna düşeceksiniz.
   Yani gelen gideni arattı dedirteceksiniz.
   Bir uyarı daha yapayım akıl hocalarınıza dikkat edesiniz fikirler bir iki kelimeyle mesajla telefonla konuşulmaz.
İşte bak sizin de fikrinizi aldım demek için de insanlarla öylesine idare edilmek içinde fikir alınmaz.
Saatlerce beyin fırtınası yapabileceğiniz birikimdeki insanlarla istişareler yapmalısınız.
   Önce bir kentin siyaseten sorumluluğunu taşıdığınızı bir kez daha hatırlatayım.
İnsanlarla diyaloglarınızı öylesine yaparsanız kimse sizi samimi görmez.
Bilmem anlatabildim mi ?… 

YORUM EKLE

banner29