Efsane geri dönüyor

           TFF 3.lig 2. Grupta play-off’a kalan ve yarı finalde Karşıyaka’yı eleyen B.Vanspor, Cuma günü Ankara’da final maçına çıkacak. 2. Lig bileti ve kent futbolunun geleceği için son maç.
Bu son maç B.Vanspor’un geleceği açısından gerçekten çok önemlidir.
Bir üst lige çıkarsa, futbolumuz yavaş yavaş layık olduğu konuma gelecektir. Ya çıkamasak işte o zaman Van futbolda büyük bir travma yaşayacaktır. O açıdan Haydi Van son 90 dakika için takımı sahiplenme ve destekleme zamanıdır. Yarın geç olabilir.

 


              Heyecanlı mıyız? Heyecanlıyız. Başaracak mıyız? Tabiki Başaracağız. Ekibimizin Play Offa kalmasıyla birlikte kentimiz tamamen futbola kilitlenmişken, Yönetim, teknik kadro, futbolcular, taraftar, basın kısacası kent bu kadar kenetlenmişken, Kentin her tarafında ve sosyal medyada en çok konuşulan konu B.Vanspor olmuşken, diyoruz ki, Efsanenin geri dönmesi için, biz bunu birlikte başaracağız.

 


             Süper lig görmüş kentimiz yaklaşık 10 yıl sonra yakaladığı bu şansı en güzel şekliyle değerlendirmek istiyor. O açıdan kalan son 90 dakikalık maraton için herkes elini taşın altına koymalıdır. Valilik, Belediye, Stö’ler, İş adamları Dernekler kısacası bu kente yaşayan herkesin maddi ve manevi destek vermelerinin adı 2. Lig olacaktır. Bu kent yıllar önce birkaç kez başardığını, şimdi bir kez daha birlikte verilecek destekle sahiplenmeyle başaracaktır. Ayrıca maça gitmek takıma destek verme heyecanı içinde olan binlerce taraftarlarımıza, kentimizde faaliyet gösteren otobüs firmalarından da taraftarlara otobüs tahsis etmelerini bekliyoruz. Bu görev hepimizindir. Tek hedef 2. Lig bileti. İnandık birlikte başaracağız. O açıdan tek kelimeyle bu kent futbolu için gün bu gündür. Yarın geç olabilir.

 


              Geçmişte birlik beraberlik ve destekle futbolda büyük başarılara imza atan kentimiz, kentin vazgeçilmezi olan B.Vanspor için bugün yine aynı heyecan aynı birlik ve aynı beraberlik içinde olduğunu bir kez daha cümle âleme gösteriyor ve inşallah gösterecektir. Çünkü biz birlikte güçlüyüz ve birlikte başaracağız. İşte bunu bir kez daha kendi sahamızda oynadığımız son Karşıyaka maçında net bir şekilde hem gördük hem de aynı zamanda da bu kentin artık bir üste liglere çıkmasının ne kadar gerekli olduğuna da şahit olduk. Bu takım bu kentin olmazsa olmazıdır. Yani kalesiyle, kedisiyle, peyniri ve kahvaltısıyla ben varım diyen Van, Ankara Eryaman stadında oynanacak 90 dakikalık maç sonunda futbolda da varım demesi için destek diyoruz. Biz inandık öyle yola çıktık ve inşallah verilecek desteklerle de birlikte başaracağız. Bu kent ve bu kent insanı kesinlikle Vanspor’suz olmaz olamaz ve olmamalıdır. Çünkü Vanspor Van’lı için başka bir sevdadır vazgeçilemezdir. İnanın hiçbir takım taraftarı bizim Vanspor’u sevdiğimiz gibi takımını sevemez. Bizimkisi farklı bir duygu ve farklı bir aşktır. Bu aşka hep destek tam destek olma zamanıdır.

 


                24 Mayıs Perşembe günü Ankara’da oynanacak olan son 90 dakikaya hazırmıyız? tabiki hazırız. Sadece Van değil, Ankara, İstanbul, İzmir, Yozgat, Antalya, Kırşehir ve hatta Ülkemizin diğer illeri bile hazır. Bu kentlerde bulunan binlerce taraftarlarımız şimdiden maça gitmenin heyecanı ve hazırlığı içinde. Bu yazıyı hazırladığımda sosyal medyada, Muğla’da bir iş adamının, Muğla’daki taraftarlar için bir otobüs tahsis ettiğini görmek bizleri ayrı mutlu etti. Ülkemizin farklı kentlerinde bulunan arkadaşlarımızla konuştuğumuzda hep başaracağız kelimesinde mutabık kaldı.

 


                 Evet başaracağız. Çünkü bizim buna ihtiyacımız var. İnanarak yola çıkıyor ve bunu hak ediyoruz. Rakibimiz Esenler Erokspor takım kadrosuyla iyi bir takım olabilir ama yenilmeyecek de bir takım değil. Biz rakibimizden değil rakibimiz bizden çekinmelidir. Kendine inanan, güvenen takımımız, taraftarlarımız ve takımını her konuda yalnız bırakmayacak kentin desteğiyle kazanacağız. Van için Van futbolu için, futbol tutkunu gençlerimiz ve çocuklarımızın geleceği için, Vanspor aştır sevdadır diyenler için kazanacağız.

 


                 Nüfusu 300 ve 400 bin iken Süper ligi kaldıran bu kent, bugün yaklaşık Bir Milyon İki Yüzbin nüfusuyla bırakın 2. Ligi, Süper ligi de kaldıracak güçtedir. Gelişen büyüyen ve her gün biraz daha güzelleşen kentimizi 2. Lig kupasıyla taçlandırma vaktidir. Dün çarşıda önümü kesen ve bana Geçmiş Vanspor’u anlatan yaşlı bir amcanın anlattıklarını dinlerken duygulandığımda yüzüme bakarak bana, Vanspor doğu ile batı arasında bir köprüdür. Vanspor birleştirici bir güçtür. Vanspor ruhu içimize öyle işlendi ki aynen evladımız gibi çocuğumuz gibiydi. Çünkü Mağlubiyetlerinde ağlar, galibiyetlerinde mutlu olurduk. Bu takıma sahip çıkın yeri bura değil demesi karşısında inanın tüylerim diken diken oldu. İşte bunun için ve Efsanenin geri dönmesi için başaracağız.
     


   Bilindiği üzere grubumuzda ilk çıkan takım Kırşehirspor oldu. Kırşehirspor’un bir kent takımı olarak üst liglere çıkması tabiki güzeldir. Onların yaşadığı o güzel duyguyu heyecanı bizde geçmişte yaşadığımız için çok iyi biliyoruz. Şahsen kent takımlarının üst liglere çıkması beni mutlu ediyor. Kırşehir Ahi Yurdu gazetesinde görev yapan ve bu sezon 2. Grubu çok iyi takip eden sevgili Salih Hançer kardeşim, Kırşehir’den Ankara’ya taraftarların destek için maça gideceğini bana söylemesi ve sosyal medyada da bu destekleri görmemiz bizleri ayrıca mutlu ediyor. Kırşehirspor’u tebrik ediyor 2. ligde başarılar diliyoruz.

 


         Şimdi sıra Van’da. O zaman Ses ver Van, ses ver Ankara, ses ver İzmir, ses ver İstanbul, ses ver Kırşehir, ses verin Ankara’ya yakın il ve ilçelerde bulunan ve Van’a Vanspor’a gönül veren taraftarlarımız ses verin. Son 90 dakika, ya bir olup destek verip bu kentin futbolunu şaha kaldıracağız, ya da sönmesine seyirci kalacağız. 24 Mayıs Cuma saat 16.00, buluşma noktamız Ankara Eryaman stadı olacak. Bir olacağız ve birlikte başaracağız.

 


            24 Mayıs’da Türkiye’nin her yerinde Ankara’ya B.Vanspor’a destek için göç başlayacak. İnşallah Ankara’da birlik ve beraberlik içinde, Van’a ve Vanlıya yakışır bir şekilde takımımıza destek vererek hem 2. Lig biletini ve hem de sesimizi duyurarak stadı olmayan kentimize stat yapım biletini alıp döneriz. Ben 24 Mayıs’ta hem Ankara Eryaman stadında hem Van’da ve hem de Türkiye’nin dört bir yanında Van futbolu adına bir bayram yaşanacağına inanıyorum. Efsane Geri Dönüyor.

YORUM EKLE

banner29