Geçmiş yıllarda genel sağlık sigortası

     Borcu Olan Ve Hiç Gelir Testine Girmeyen Borçlu Kişilerin Veya İlgililerinin Dikkatine Sosyal Güvenlik Kurumuna  Borcunuz Varsa Gelir Testinin Fırsatını Kaçırmayın Derim:
6824 Sayılı Torba Kanun 8 Mart 2017 Tarihli Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi. Torba Kanunun En Önemli Maddelerinden Biride Genel Sağlık Sigortasına Borcu Olanların Borçlarını Ödemeleri Için Yeni Bir Af Kanunu Çıkması Ve Hiç Gelir Testine Müracaat Etmeyenlerin.

 


    02.Nisan.2018 Tarihine Kadar Gelir Testine Müracaat Etmeleri Halinde Gelir Durumuna Göre Borçlarının Ya Sıfırlanması Ya Da Borcun Ait Olduğu Dönemdeki Ödeme Rakamlarının Güncellenmesi Ile Tekrar Hesaplanacaktır Dolayısıyla Bu Konu Ile Ilgili Mağdur Olan Şahıslar Için Şans Niteliğindeki Bu Çalışma Taktire Şayandır Ve Faydalanmak Için En Yakın Sosyal Güvenlik Şubelerine Baş Vurmanız Faydanıza Olacaktır.Kısa Bir Şekilde 6824 Sayılı Torba Kanunu Ile Yapılan GSS Düzenlemesi Maddelerini Birlikte Hatırlayalım.

 


    (A)1 Nisan 2017 Tarihi Öncesine Ait GSS Borcu Olup, Hiç Gelir Testine Başvurmamış Olanlardan Gelir Testine Başvurup Da Sonucuna Göre Aile Içerisinde Kişi Başına Düşen Aylık Geliri Brüt Asgari Ücretin Üçte Birinden Az Çıkanların Geriye Dönük Tüm Borçları Silinecek Der Ilgili Kanun.

 


    (B)Bu Kapsama Girmeyenlerin Ise GSS Borçlarına Ait Tüm Gecikme Zammı Ve Cezaları Silinecek. Aylık Borç Anaparaları 53 Liranın Altında Kalanların Borçları Değişmeyecek, Ancak Daha Yüksek Olanların Borçları Ise Aylık 53 Lira Üzerinden Yeniden Hesaplanacak.

 


   (C)1 Nisan 2017 Tarihi Öncesine Ait GSS Borcu Olanlar, Geriye Dönük Bir Yıl Içerisinde En Az 30 GSS Prim Günü Olduğu Sürece, 1 Nisan 2018 Tarihine Kadar Sağlık Yardımından Yararlanabilecek, Yani 1 Nisan 2017 Tarihi Öncesine Ait Borçlar Sağlıktan Yararlanmaya Ilgili Şahıs Için Engel Teşkil Etmeyecek.
Geçmiş Yıllarda Genel Sağlık Sigorta Borcu Çıkan Ve Hiç Gelir Testine Girmeyen Vatandaşlarımızın 2017 Yılında 6824 Sayılı Torba Yasa Ile Tanınan Haktan Faydalanabilmeleri Için Verilen 1 Yıllık Sürenin Bitimi Olan 02.Nisan.2018 Pazartesi Günü Mesai Saati Sonuna Kadar Ilçelerde Bulunan Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıflarına Müracaat Etmeleri Gereklidir Der Ilgili Bildirge.
02.Nisan.2018 Tarihine Kadar Gelir Testine Girenlerin Çıkan Ödeme Rakamları Da 30.Nisan.2018 Tarihine Kadar Ödemeleri Gerekmektedir. 30.Nisan.2018 Tarihine Kadar Ödenmez Ise Silinen Gecikme Cezaları Tekrar Geriye Döner Ve Sağlık Hizmetlerinden De Faydalanılamaz Ilgililer.

 


    Ayrıca Genel Sağlık Sigortalısı Sayılmayanlar
1-Askerlik Hizmetlerini Er Ve Erbaş Olarak Yapmakta Olanlar Ile Yedek Subay Okulu Öğrencileri.

2-Yabancı Bir Ülkede Kurulu Herhangi Bir Kuruluş Tarafından Ve O Kuruluş Adına Ve Hesabına Türkiye'ye Bir Iş Için Gönderilen Ve Yabancı Ülkede Sosyal Sigortaya Tabi Olduğunu Belgeleyen Kişiler Ile Türkiye'de Kendi Adına Ve Hesabına Bağımsız Çalışanlardan, Yurt Dışında Ikamet Eden Ve O Ülke Sosyal Güvenlik Mevzuatına Tabi Olanlar.

 


    3-Kamu Idarelerinin Dış Temsilciliklerinde Istihdam Edilen Ve Temsilciliğin Bulunduğu Ülkede Sürekli Ikamet Izni Veya Bu Devletin Vatandaşlığını Da Haiz Bulunan Türk Uyruklu Sözleşmeli Personelden, Bulunduğu Ülkenin Sosyal Güvenlik Kurumunda Sigortalı Olduğunu Belgeleyenler Ile Kamu Idarelerinin  Dış Temsilciliklerinde Istihdam Edilen Sözleşmeli Personelin Uluslararası Sosyal Güvenlik Sözleşmeleri Çerçevesinde Ve Temsilciliğin Bulunduğu Ülkenin Ilgili Mevzuatının Zorunlu Kıldığı Hâllerde, Işverenleri Tarafından Bulunulan Ülkede Sosyal Sigorta Kapsamında Sigortalı Yapılanlar.

 


    4-Ceza Infaz Kurumları Ile Tutukevleri Bünyesinde Bulunan Hükümlü Ve Tutuklular.
5-Mütekabiliyet Esası Da Dikkate Alınmak Şartıyla Oturma Izni Almış Yabancı Ülke Vatandaşlarından Yabancı Bir Ülke Mevzuatı Kapsamında Sigortalı Olmayan Ve Kanunun 4.Maddesi Kapsamında Sigortalı Sayılmayan Kişilerden, Türkiye'de Bir Yıldan Kısa Süreyle Yerleşik Olanlar Ve Milletvekillerini Kapsar Der Kolaylıklar Dilerim.

YORUM EKLE

banner29