Hangi İşlerde Erken Emeklilik?

     Bakıldığında 1999 yılında ilgili kanun kapsamında emeklilikte kademeli geçişle birlikte sosyal güvenlikte çok şey değiştiğini görmekteyiz Ancak  değişmeyen tek şey, bir çok kişinin erken emeklilik talebidir hayalı dır hakkıdır ve kanunların bizzat isimlerini ayrı ayrı belirtmekle beraber Bazı ağır ve yıpratıcı işlerde çalışanlara erken emeklilik imkanı kanunen verilmektedir.
Tehlikeli ve yıpratıcı bazı işlerle uğraşanlara diğer çalışanlara oranla daha erken emeklilik hakkı tanınmaktadır. Yapılan işin maruz kalınan tehlikesinin diğer işlerden daha ağır olması sonucunda sosyal güvenlik sisteminde ilave haklar getirilmiştir. Bu haklar fiili hizmet zammı ya da yıpranma payı olarak adlandırılıyor.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 40. Maddesinde sayılan iş yerlerinde ve işlerde çalışan sigortalıların prim ödeme gün sayılarına, bu iş yerlerinde ve işlerde geçen çalışma sürelerinin her 360 günü için karşılarında gösterilen gün sayıları, fiili hizmet süresi zammı olarak eklenmektedir.
360 günden az geçen hizmetler için de orantılı olarak fiili hizmet süresi zammı eklenmektedir. Her 360 gün için eklenen süreler 40’ıncı maddede sayılan işlerin risklerinde göre 60, 90, 180 gün şeklinde değişim göstermektedir der ilgili kanun.
Fiili hizmet süresi zammı kapsamında sayılan iş veya görevlerde çalışan sigortalıların fiili hizmet süresi zammından yararlanabilmesi için yasada belirtilen iş yerlerinde ve belirtilen işleri fiilen yapması gerekmektedir.
5510 sayılı Kanun'a göre yıpranma payı olan meslekler;
1) Cam fabrika ve atölyelerinde çalışanlar 60 gün.
2) Kok fabrikalarıyla Termik santrallerde çalışanlar 60 gün.
3) TRT'de Basın Kartı Yönetmeliği'ne göre çalışanlar 90 gün.
4) Radyoaktif ve doğal ve yapay radyoaktif, radyoiyonizan maddeler radyoiyoni zan maddelerle veya bütün diğer korpüsküler emanasyon kaynakları yapılan işler ile yapılan işlerde çalışanlar 90 gün.
5) Asit üretimi yapan yerlerde çalışanlar 90 ile 180 gün.
6) Çimento fabrikalarında çalışanlar 60 gün
 7) İtfaiye veya yangın söndürme işlerinde çalışanlar 60 gün.
8) Demir ve çelik fabrikalarında çalışanlar 90 gün.
9) Kurşun ve arsenik işlerinde çalışanlar 60-90 gün.
10) Cıva üretimi işleri sanayinde çalışanlar 90 gün.
11) Döküm fabrikalarında çalışanlar 60 gün.
12) Alüminyum fabrikalarında çalışanlar 60 gün
13) Madenlerin yer altında çalışanları 180 gün.
14) Su altında çalışanlar 60 gün.
15) Türk Silahlı Kuvvetlerinde Subay, yedek subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaşlar ve sözleşmeli erbaş ve erler 90 gün.
16) Emniyet ve MİT mensupları 90 gün.
17) Basın Kartı Yönetmeliği'ne göre çalışan gazeteciler 90 gün.
18) Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama organı üyeleri ile dışarıdan atanan bakanlar 90 gün fiili hizmet zammı alıyor.
Peki Yıpranma Payından Sayılmayan Süreler Nelerdir?
Fiili hizmet süresi zammı kapsamında olan iş yerlerinde çalışan sigortalıların çalışılan ayın bazı günlerinde kapsam dışı işlerde geçen süreleri ile kapsamda olan işlerde fiilen çalışmayarak risklerine maruz kalmadıkları süreler fiili hizmet süresinden sayılmayacaktır.
Buna göre fiili hizmet süresi kapsamında değerlendirilmeyecek süreler ise resul hocamızın tespiti ile beraber, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda belirtilen tatil günleri, yıllık izin, ücretsiz izin veya ücretli izin, sıhhi izin, eğitim kurs süreleridir der ilgili mevzuat.

SORU:4/a (SSK) emeklisi bir bayanım. Babam Emekli Sandığı emeklisi iken vefat etti, babamın emekli aylığından yararlanabilir miyim?
CEVAP:Babanızdan dolayı yetim aylığı alabilirsiniz ancak bekar veya dul olmanız gerekmektedir.

SORU:Eşimden 4/a’dan (Ssk) dul aylığı alıyorum. Babamdan Emekli Sandığı yetim aylığı alabilir miyim?
CEVAP:4/a’dan (Ssk) dul aylığı alanlar, Emekli Sandığından yetim aylığı alabilirler.

SORU:4/c (Emekli Sandığı) çalışanıyım. 4/a (Ssk) ve 4/b’ye (Bağ-Kur) tabi hizmetlerimi, Emekli Sandığı hizmetlerimle birleştirdim. Bu hizmetlerime emekli ikramiyesi ödenir mi?
CEVAP:Emekli Sandığına tabi hizmetleri ile birlikte kıdem tazminatı ödenmemiş ve kıdem tazminatı ödenilmesine müstehak olmak şartıyla kamuda sigortalı geçen hizmetlere ikramiye ödenir. 30 yıldan fazla olan hizmet sürelerine ve özel sektörde 4/a’lı (Ssk) geçen ve 4/b’li (Bağ Kur) geçen sürelerine emeklilik ikramiyesi ödenmez.

SORU: (Ssk) olarak çalışmakta iken emekli olmam halinde, Emekli Sandığına tabi geçen 7 yıllık hizmetime karşılık emekli ikramiyesi ödenecek mi?
CEVAP:Emekli Sandığına tabi geçen hizmetlerinize karşılık emekli ikramiyesi ödenmeyecektir.

SORU:(Ssk) emeklisi bir bayanım. Babam Emekli Sandığı emeklisi iken vefat etti, babamın emekli aylığından yararlanabilir miyim?
CEVAP:İlgilinin 4/a’dan (Ssk) emekli aylığı alması babasından dolayı 5434 sayılı kanuna göre yetim aylığı almasına engel teşkil etmez der kolaylıklar dilerim.

YORUM EKLE

banner29