Hasan Celal Güzel

   Yıl 1998 Van Vakıflar birliği olarak tertip komitesi başkanlığını yaptığım “ insan hakları ve demokrasi” miting, panel ve organizasyonuna bugün vefat eden merhum Hasan Celal Güzel de çağrılmıştı. Onunla hangi arkadaşlarımız ilgilendi hatırlamıyorum.

Havaalanından alınıp doğrudan miting alanına getirildi.


   Temelini 1989 yılında dava adamı 5 dostla birlikte attığımız “Van Vakıflar birliği”isimli oluşumun en son faaliyeti oldu. Devreye ABD Adana konsolosluğu ve o günkü derin yapı girdi ve Van Vakıflar Birliği başka yönlere kayarak isim ve grup değişikliğiyle son buldu.


  O günlerde valilik makamındaki Abdülkadir Sarı bey derin yapının provokasyonuna ve emniyetin engelleme girişimine rağmen Van’da insan hakları ve demokrasi mitingine müsaade etmişti.

    Organizasyon çok provake edildi, polisler ve belli mihraklar katılmayın, gitmeyin, pkk yapıyor, bomba patlatılacak gibi absürt propagandalara Vanlılar itibar etmedi ve organizasyon muhteşem bi şekilde 3 gün boyunca devam edip kazasız belasız son buldu. 


  Hiç unutmam o zaman MÜSIAD teşkilatlanma Başkanı olan Erol bey organizasyon karşısında “ bugüne kadar böyle muhteşem bir organizasyon görmedim, sizleri tebrik ediyorum ve bir şubemizin kurulmasını da size teklif ediyorum” demişti. Müsiad macerası ayrı bir konu günü gelirse yazarız.


  İşte bu netameli olarak yansıtılan organizasyona merhum abimiz Hasan Celal Güzel de katılmıştı.

  Merhum 28 şubatın karanlık yüzünü aydınlatan bir konuşma yaptı. Bir partinin genel Başkanı olmasına rağmen halkın kendisine gösterdiği ilgi ve alaka görülmeye değerdi. 

 
  Hoş, uzak duranlara elense çekip yanına getirme kapasitesi hayli yüksek olan Hasan abimize uzak durmakta na mümkündü.
Merhum Hasan celal güzel, Millet Partisi genel Başkanı Aykut Edibali beyle birlikte aynı gün uçağa binip geri döndüler.

 

  Aslında her iki liderinde Van’da kalmasını çok istemiştik ama programları sebebiyle miting devam ederken onları karşılayan görevli arkadaşlarımız havaalanından yolcu edip gönderdiler.


  Hasan Celal Güzel merhum Daha sonra vana bi kaç kez gelip gitti. Hoş bi adamdı Hasan celal abimiz, sempatikti, fikrini sevmeyenler bile onun elensesinden kaçamazdı, milli ve manevi değerlere bağlı birisi olarak bildim kendisini.
Rabbim bu milletin mana ikliminde yetişmiş ve ona hizmet etmiş herkesten razı olsun


   Allah Hasan Celal Güzel’e soy ismindeki gibi muamele eylesin. İçimizden ona ve ölmüşlerimize bir Fatiha hediye edelim.

YORUM EKLE

banner29