HAYIRLI OLSUN VAN'IMIZA YAKIŞMIŞ

      Kurumlar hizmetlerini yürütürken, hizmetin gereklerini yerine getirebilmek için gerekli fiziki şartlara sahip hizmet binalarına ihtiyaç duyarlar. Hele bu hizmeti yerine getiren kurum halkla çok iç içe ise, hizmet binalarının önemi daha da artmaktadır. Müftülükler de, din hizmetini ifa ettikleri için halkla çok iç içedirler. Dolayısıyla müftülük hizmet binaları halkın rahat ulaşabildikleri mevkilerde ve yeterli fiziki donanıma sahip olmalıdır.  
     Van il müftülüğünün önceki hizmet binası hem bulunduğu konum, hem de fiziki şartları yeterli değildi. Çok uzun süreden beri yeni müftülük binasının yapılması çalışmalar olsa da bir türlü bir sonuca varılamıyordu.
  Nihayet şimdiki il müftümüz sayın Nimetullah ARVAS beyefendinin çok gayretleri ve birçok bürokratik işlemden sonra, daha önce Diyanet Eğitim Merkezi olarak faaliyet gösterirken Van depreminde yıkılan yere yeni il müftülüğü hizmet binasının yapılmasına karar verildi. İnşaata başlandıktan bir buçuk yıl sonra da yeni bina bitirilerek hizmete girdi.
      Gerçekten il müftülüğünün yeni hizmet binası Van'ımıza yakışmış. Ulaşımı rahat, etrafı açık, park yerleri müsait, binanın içi müreffeh bir durumdadır.
      Müftülüklerimizin çok sık olarak konferansları, panelleri, toplantıları olur. Hal böyle olunca bu hizmeti güzel bir şekilde yerine getirebilmek için büyük toplantı salonlarına da ihtiyaç duyulur. Şimdiye kadar müftülüğümüz bu hizmetleri daha çok başka yerleri kiralayarak yerine getiriyordu. Yeni müftülük binasının üst katı böyle hizmetleri güzel bir şekilde yerine getirebilmek için konferans solunu olarak düzenlenmiştir. Artık toplantılar için uzak yerlere gitmeye gerek kalmadan rahat bir şekilde bu hizmetler de yerine getirilebilecek.
       Depremden sonra birçok kurum yer değiştirmek durumunda kaldığı için, önceki yerleri artık “eski” olarak ifade ediliyor. Eski araştırma, eski emniyet, eski sigorta...gibi. Artık bu eskilere bir yenisi daha ilave edildi "eski müftülük" yeri...
      Son söz olarak da Van'a yakışan, böyle güzel bir hizmet binasını kazandırdıkları için başta il müftümüz sayın Nimetullah ARVAS beyefendiye, binanın yapımının her aşamasında doğrudan veya dolaylı olarak katkısı olan her kese bir Vanlı olarak, bir Diyanet çalışanı olarak teşekkür ediyoruz. Hayırlı olsun.

YORUM EKLE

banner29