HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEK PROJELER

   Van yine tarihi bir güne tanıklık etti. Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva projelerini önemli bir tanıtım toplantısıyla halka sundu.
      Bu önemli günde Necdet Takva elbette ki yalnız değildi. Ankara'dan çok önemli bir isim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK'ta bu önemli günde Necdet Takva ile birlikteydi. Ve tabiki Ak Parti Van İl Başkanı ve teşkilat kademeleriyle beraber Ak Parti Van Milletvekilleri de salonda bu özel anlara eşlik etti.
         Her zaman olduğu gibi projelerin sunumu öncesinde protokol konuşmaları vardı. Milletvekilleri her ne kadar kısa konuşma yapmaya çalışsa da Sayın Bakan kürsüde uzun bir süre katılımcılara hitapta bulundu ve bakanlık düzeyinde yapılan hizmetleri anlattı. Zaten katılımda gözle görülen zayıflık konuşma uzadıkça birçok kişinin salonu terk etmesine neden olsa da diğer toplantıların aksine bu toplantıda il başkanı başta olmak üzere teşkilat kademelerinin Büyük Şehir Adayı Necdet Takva'yı içten içe sahiplendikleri anlara da şahitlik ettik. Bu bence açıklanan ve her biri diğerinden çok kıymetli olan onlarca projeyle beraber en önemli kazanımlardan oldu.
       Toplantıda dikkatimi çeken ve memnun eden bir konuda Sayın Bakanın tüm projelerin hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir kılınmasına yönelik katkı ve takibin yapılacağı sözü oldu. Buna da ilerleyen süreçte gerçek anlamda ihtiyacımız olacak.
Gelelim projelere.
         Aslında projelere geçmeden önce Necdet Takva isminin aday olarak belirlendiği görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Necdet Takva'ya;
-Hayallerin olduğunu biliyorum. Gel ve hayallerini gerçeğe dönüştür" sözünü tekrar hatırlamakta fayda var bence.
Bir insanın hayalleri varsa ve o hayallerini gerçeğe dönüştürmek için hedefler belirleyip projeler geliştiriyorsa her zaman başarılı olduğunu biliyoruz. Bu yönüyle Necdet Takva ismi de özel bir isim ve bugün açıkladığı projelerle aslında hedeflerine nasıl odaklandığını ve samimi çaba ortaya koyduğunu bizlere göstermiş oldu.
           Van'ı yakından tanıyan, Van'ın öncelikli sorunlarını teşhis edip tedavileri için planlar yaptığına şahit olduk.
Projelerinin detaylarını anlatmadan önce her zamanki gibi samimi ve içten konuşan Necdet Takva;
-Şehir bizim her şeyimizdir. Şehir annemiz, babamız, dedemiz, torunumuzdur. Bakar, besler, yedirir, içirir, bizleri bağrında büyütür. Şehir ekmeğimiz, aşımız, ailemiz, suyumuz, nefesimizdir. Duygumuz, düşüncemiz, hayalimizdir. Şehir bizim evimizdir, Ev ise her şeyimizdir. Güzel Kürtçemizde çok güzel bir sözümüz vardır. O da "mala mın (evim) dir. Uğradığımız her türlü felaketi evimizle özdeşleştiririz. Yakınımız ölür "mala mın xirav bu" (evim yıkıldı) deriz. Çocuğumuzu severken, (mala mın (evim) deriz. İşte bu nedenledir ki evimize dokunanı affetmez, ihya edeni de unutmayız" dedi. Şehre ve insana dair bu özel açıklamasından sonra 8 ana başlık ve 34 özel projeyi tek tek anlattı.
              Necdet TAKVA'yı kalabalık içinde dinlerken aday olarak ismi açıklandığında özellikle parti tabanının ortaya koyduğu "bizden değil tepkisinin" bir ön yargı sonrası ortaya çıktığına, aslında Necdet Takva isminin Ak Partinin kuruluş ruhunu oluşturan;
-"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ve yine
-İnsanların en hayırlısı insanlara en fazla hizmet edendir" ilkesiyle ne kadar iç içe geçmiş, özümsenmiş olduğuna şahit oldum. Bunu nereden mi anladım. İşte Necdet Takva'nın kendi söylemleri ve hayallerinin kaynağını oluşturan düşünce tohumlarını sizlerle paylaşıyorum. Siz karar verin.
Necdet Takva konuşmasının özünü ve genel hatlarını oluşturan şu düşüncelerimi paylaştı.
-Evet, şehir insanın ta kendisidir. Bizim amacımız şehri ihya etmektir. İnsanı, yani şehri yönetmek ise kutsal bir görevdir. Görevimiz yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa ve (ihtiyacından dolayı) ihtiyaç sahibine yardım etmek olacaktır.
Şehrimizi fiziki, sosyal ve ekonomik olarak inşa etmek aynı zamanda halkımızı kültürel ve ekonomik olarak ihya etmek olacaktır.
        Belediye başkanı bir şehrin hem lideri hem de eminidir. Dünyayı takip edecek, şehrimiz ve halkımız için yapılması gereken her ne varsa vakit kaybetmeden onu yapacağız.
Sevdamız olan Van'ı evrensel ilkelerle yönetecek, herkesin içinde emin olarak yaşayacağı bir yer haline getireceğiz.
Yerelin sorunlarını da yine yerelde çözeceğiz. Bu anlamda belediyelerin sadece alt yapı, ulaşım ve temizlik gibi görevleri yoktur. Şehrin sahibi olan halka yönelik sosyal belediyecilik politikaları geliştireceğiz.
        Ve en önemlisi de istihdamın önünü açacak, dezavantajlı grupların hayata katılımını önceleyen, yönetimde de katılımcılığı esas alan bir anlayışı hâkim kılacağız.
Ürettikçe güçleneceğiz.
4 milyon yerli ve yabancı turist çekeceğiz.
Tarımsal üretim değerimizi yüzde 30 artıracağız.
Her yıl 5 bin gencimize meslek öğreteceğiz.
        2 bin kadını esnek çalışma sistemine dâhil ederek evinden, eşinden, çocuğundan uzaklaştırmadan istihdam edeceğiz.
Bir yıl içinde 20 bin gencimize istihdam alanı oluşturacağız."
İşte dostlar dedim ya hizmet siyaseti üreten Ak Parti'nin Van Büyükşehir Adayı Necdet Takva'nın hayallerini gerçeğe dönüştürmek için paylaştığı çok önemli projelerin fikri altyapısını oluşturan temel düşünceler ve hassasiyetler.
Yine Necdet Takva'nın kendi deyimiyle;
-Bizden başkası bu projeleri hayata geçiremez" sözüne bende katıldığımı ifade edeyim. Ama bir şartla tabi ki. Kimse tek başına yeterli ve anlamlı değil. Hele günümüzde asla. Mutlaka liyakat ve ehliyet sahibi bir ekibe ihtiyaç var. Bu nedenle umuyorum ki Necdet Takva kendisiyle uyumlu, nitelikli, dava bilinciyle kuşanmış ve millete hizmet etme sevdasıyla yanıp tutuşan bir ekiple bu işin üstesinden gelecektir.
Tüm bu konuşmalardan sonra Necdet Takva projelerinin ana başlıklarını oluşturan;
-Tarım ve Hayvancılıkta Üretim, Turizm, Ulaşım, Mekânsal Yapı/İmar ve Planlama, Eğitim Kültür ve Sanat, Çevre ve Sağlık, Sosyal Yaşam ve Spor, Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi başlıklarındaki proje detaylarını katılımcılarıyla paylaşmış oldu.
         Van yerel siyasetinin nitelik kazanması adına çok önemli olan bu projelerin ve siyaset anlayışının güçlenerek devam etmesini diliyorum. Yıllardan beri ihmal edilen Van'ın hizmet siyasetiyle buluşmasını özlemle bekliyorum.
Tabi şunu da hatırlatmadan yazıyı tamamlamak istemiyorum.
31 Mart günü sandığa giderek iradesini kullanacak halk son sözü söyleyecek. Daha vakit varken bu güzel projeleri etkili bir şekilde tevazu, samimiyet ve gayretle halka anlatın ve halkı ikna edin.
Yoksa gerçeğe dönüşecek bu projeler hayal olarak kalacak.

YORUM EKLE

banner29