HER SANİYE ALLAH'A BAĞLIYIZ!....

Geçenlerde Türkiye rafting şampiyonası için Bahçesaray'dayız.
Yok canım; yarışma için değil; bizimkisi gözlem sadece!
Çeşitli illerden gelen 600 öğrenci Bahçesaray'da otel olmadığı için 100 evde misafir ediliyor.
Gelen sporcu misafirler bu durumdan çok hem de inanılmaz memnun kalmışlardı.
İnsanların, misafir ağırlamayı terk ettiği, bireyselleştiği, bencilleştiği, eski muhteşem kültürünü geleneğini kaybettiği bu dönemlerde Bahçesaray halkının bu inanılmaz örnekliği bütün ülkemize ders niteliğinde olur inşallah.
Aslında rafting şampiyonası ne kadar önemliyse bu etkinliğin Bahçesaray'da olması turizm acısından da önemli olsa gerek.
Bahçesaray'a gitmişken 25 yıl öncesi özel idarede sıkıntılı zamanlarda genel meclis üyesi ve meclis başkanlığı döneminde yolsuzluk ve haksızlıkla kötülere karşı mücadelesiyle tanıdığım Bahçesaray belediye başkanı Mekki Arvas beyi de ziyaret ettim gazeteci dostlarla birlikte.

 


Mekki başkana geç oldu ama hayırlı olsun dediğimde hemen cevaben benim için gelmemişsiniz rafting için gelmişsiniz böyle olmaz ayrıca hayırlı olsun'a bekliyorum sözleri ortamda haklı olarak gülümsemelere yol açtı. Hatta iha bölge müdür Şükrü Akyüz Bey sana iyi kapak oldu diye baya üsteledi. Tabi bu ziyaretin latife tarafı idi.
Mekki bey aması, yanisi, laga lugası olmayan sade ve dürüst bir adam.
Oturup çay içerken hemen sohbet etmeye başlıyoruz. Başkan bey hem Bahçesaray'a faydalı olmak için çok dertli, istekli ve endişeli hem de bizimle paylaşmasa da beden dilinden anladığım baya düşünceli içinde üzüldüğü bir şeyler var gibiydi.
Belediyenin 16 milyon borcu var. Gelirler de % 20 si kesiliyor. Gelirler giderleri karşılamıyor yani.
Belediyenin toplam 40 çalışanı var. Ve birkaç tane teknik elamana ihtiyaç olduğunu hatırlatıyor başkan bey.
Bu borçlardaki işin en ilgin yanı ise bu borcu belediye kendi işini değil kendi dışındaki kurumların işini yaparak bu borca sahip olmuş.

 


Başkan bey kısıtlı imkânlara rağmen mazeretten çok ileriye yönelik umutlarını kaybetmeden heyecanla yapacaklarını sıralıyor sorularımıza karşı.
Her köye halıcılık atölyeleri imkânlar artarsa kilimcilik ve gümüşçülük atölyeleri açacaklarını söyledi.
Bu durum ilçede işsizliği de önleyecek aynı zamanda kadınların evlerinin ekonomisine katkı sunarak birliğimizi arttıracaktır diyor başkan bey.
İlçede hayvancılığın bitme noktasına geldiğini Daka üzerinden hibe alarak hayvancılık projesi başlatacaklarını söyledi. Süt yoğurt ürünleri ile gelir elde edeceklerini ileri sürüyor.
Bahçesaray'dan giden hemşerilerimizle diyalog geliştirdik her giden kendi köyüne hayvan katkısı sunarak destek olacaklar dedi ve bu sözü aldıklarını belirtti.

 


Spor merkezleri kompleksi girişimlerinin olduğunu söylüyor başkan.
Hükümetin her ilçeye bir spor kompleksi projesinin birini en kısa zamanda ilçemize kurulması için gereken çabayı gösteriyoruz diyor. Gençliğimi spor ile buluşturarak yanlış alışkanlıklardan uzaklaştırmanın hesabını yapıyor.
Bu projeleri gerekli yerlere sunduklarını beklemeye geçtiklerini söylüyor Sayın Arvas.
Meki beyde gördüğüm önemli bir konu ise israfa karşı savaş açmış. Faydası olmayan bütün etkinlikleri kaldırıyoruz diyor.  İlimiz Van israftan çok çekti darısı bütün kurumlarımızın başına olsun. Van'ımız tümden israfa savaş açar inşallah.
Bahçesaray'ın balı ve cevizi çok iyi kooperatifleştirerek Pazar alanı oluşturulacak. Bal ceviz ilçenin şuan tek gelir kaynağı bir başka gelir kaynağı 380 korucusu olan bir ilçe Bahçesaray.

 


Elimizden geldiğince yoksulun, fakir fukaranın, mağdurun yanında olduk olmaya devam edeceklerini belirtiyor Mekki bey. Başkan beyin üzerinde durduğu en çok önemsediği konu ise Bahçesaray da sevgi inşa etmeye çalışıyoruz yaklaşımı. Sevgi olursa birçok işin üstesinden geliriz, saygı sevgi olmazsa olmazımız olacak. Kaybettiğimiz sevgiyi inşa edebilirsek hep birlikte kazanacağız.
İnsanı kazanınca doğal olarak hayat kazanılır.
İnsanlar kin, nefret, intikam, kibri marifet sayıyor bu çirkinlikten kurtulursak başaracağız çok şeyi dedi.
Mekki bey en can alıcı konuya geliyor ve içten bir ahhh çekerek başlıyor sözlerine…

 

 

Bahçesaraylılar olarak biz eskiden kapanmayacak koşuluyla kim yollarımızı açacaksa ömür boyu oylarımızı o lidere o partiye vereceğiz diyorduk umarım hep sözümüzde duracağız diyor.
İnsan olarak bizlerinde hatası çok diyor Sayın Arvas doymuyoruz 15 yıl önceyle bugünü mukayese bile etmek abesle iştigaldir.
Gevaş-Bahçesaray arası yapılacak tüneli soruyorum Sayın Mekki Arvas'a. İnşallah olur olursa bir engele takılmazsa muhteşem olacak diyor. Tüneli, Gülşen Orhan hanıma da sordum Gülşen Hanım programda olduğunu karayollarının proje üzerinde çalıştığını söyledi.

 


Başkan Arvas'a Bahçesaray halkıyla özdeşleşen 9 ay Allah'a 3 ay Van'a bağlıyız sözünü şimdi söylüyor musunuz? Cevabı biz zaten hep Allah'a bağlıyız dedi. Yaptığımız işleri de Allah'ı ve ahiret inancını gözeterek yapıyoruz.  Başkan beye başarılar dileyerek ayrıldık.

 

 

Ak parti Bahçesaray ilçe başkanı Cumali sabırlı beyin o güler yüzü halkla içerideki ve dışarıdan gelen herkese gösterdiği yakınlık ilgili hali, gözümden kaçmadı. Hakikaten takdir edilecek kibarlığa sahip bir başkan. En önemlisi sınıf ayırt etmeksizin herkese aynı davranması idi AK partinin Bahçesaray'da neden başarılı olduğunu doğrusu anladım Mekki Bey ,Cumali bey kadın kollarının samimiyeti tam bir ekip oluşmuş birliğiniz daim olsun ne diyelim.

 


Evet, dostlar Bahçesaray küçük ama şirin bir ilçemiz Bahçesaray'ı zamanında Van'a taşısaydık belki bu kadar masraflar yapılmazdı ama şimdi Bahçesaray'ı nasıl daha iyi yerlere taşıyabilirizin çalışmaları daha programlı yapılmalı. Orada yaşayan her birinin yüreği koskocaman 16 bin insanımız yaşıyor. Unutmayalım insanı merkeze alan değerlerin mensuplarıyız.

YORUM EKLE

banner29