HER ŞEY GÜZEL OLACAK

Bir ara birileri "Her şey çok güzel olacak" dedi ve kazandı. Fakat şimdi kendileri de kara kara düşünüyordur sanırım; bırakın güzel olmasını; 2020 bir felaket oldu maalesef!..
Keşke her şey onun dediği gibi güzel olsa! Bizim açımızdan her şey felaket oldu. Peki, ne güzel olacaktı o halde?…
Onun açısından baktığınızda her şey güzel oldu tabii ki!...
Demek ki kastettiği kendi hayatında her şeyin çok güzel olacağıydı…
Baksanıza İstanbul gibi büyük bir kente bu genç yaşta başkan olmak öyle kolay mı? Tabii ki kariyerinin zirvesine ulaşınca her şey onun için güzel oldu…
Hatta bu güzellikleri devam ettireyim dedi… Sürekli sokağa çıkma yasağı ilan edilsin diye bas bas duyuru yaptı. Çünkü ofisinden İstanbul'u o zaman idare etmek daha kolaylaşacaktı. Sokağa çıkma yasağı olunca İstanbul'da sorun mu kalırdı?
Bir de üstüne yardım topladın mı? Ohhhh… Gel keyfim gel!...
Fakir fukaranın da babası olacaktı evde oturmasıyla…
Fakat devlet bunu yemedi tabii ki!... Şimdilik ne sokağa çıkma yasağı var ne de paraları toplayıp ofisinden dağıtma lüksünü taşıyor.
Velhasıl İmamoğlu'nun dediği gibi her şey güzel olmadı! Ve dünya tarihinde görmediği bir sınavla karşı karşıya kaldı. İnsanların yaşamı altüst oldu. Tarihin hiçbir döneminde dünya böylesine bir süreçle karşı karşıya kalmamıştı.
Evet, eskiden de salgınlar olurdu. Hatta milyonlarca insan öldü. Bugünden daha da kötü bir felaket. Fakat şimdi öyle değil. An be an bütün dünyadaki ölümleri televizyon ekranlarından izliyoruz! Salgın bir yerde durmadı ve tüm dünyaya yayıldı. Bu bir ilk! Ve maalesef kanıksamaya başladık ölümleri. Düşünün daha dün Bahçesaray felaketinde Türkiye'de günlerce bu olay konuşuluyordu. Şimdi ise ülkemizde günlük ölüm sayıları yüze yaklaştığı halde bir şey yapamıyoruz. Oturduğumuz yerde vaka ve ölüm sayısının azalması için dua ediyoruz.
Ey İmamoğlu!...
Her şey güzel olmadı maalesef…
Ha bir de gelecek kaygısı var ki sormayın gitsin… Bırakın her şeyin güzel olmasını İmamoğlu'ndan önceki zamandaki her şeyimizi özleyeceğiz anlaşılan…
Yani öylesine çetin bir ekonomik, sosyal, psikolojik savaş veriyor ki insanlık yarın bu kaygıdan dolayı canımız daha çok sıkılacak… Sadece bizim ülkemiz değil tüm dünya için tablo felaketi andırıyor…
Gerçi İmamoğlu'na her şey güzel olmaya devam edecek… Aldığı maaş, sosyal hakları, birikimi ona dört yıl boyunca yetecek…. Ama vatandaşın dayanma gücü, güzelliği kaldıracak gibi olmayacak…
Dünya Sağlık Örgütü ülkemizde koronayla ilgili yaptığımız mücadeleyi övüyor. Belki bu mücadeleden alnımızın akıyla çıksak her şeyin güzel olması bir yana mevcudu koruduğumuz için şükredeceğiz. Tablo bizim Doğu'da vaka sayısının azlığına dikkat çekiyor. Özellikle daha kalabalık ve yurtdışıyla alış verişi yoğun yerlerde vaka sayıları dikkat çekici olarak artıyor. Veya İzmir gibi emekli kenti olabilecek yerlerde yaşlılardan dolayı maalesef ölümler artabiliyor. Amma bizim dayanışmamız ve duamız (hiç küçümsenmesin) bu musibeti bir müddet hafifletebilecek İnşaallah. Belki her şeyin güzel olacağı sade vatandaşa da o zaman yansıyacak.
Yansıyacak ya… Tarih boyunca her türlü musibet halinde dayanışma içinde olan bu milletin Reisi buna ön ayak olunca niye milletin zoruna gidiyor onu anlamıyorum. Gerçekten bu nasıl bir mantıktır çözemiyorum.
Adam çıkmış diyor ki dar gelirli vatandaşımıza el atalım. Durumu iyi olanlar buna destek versin. Birkaç günde çok da iyi para toplanıyor. Gelin görün ki bu duruma sevineceğine bazı insanlar isyan ediyor. Vay efendim devlet dilenir mi? Fesüphanallah!...
Arkadaşım, devlet her türlü önlemini alacak elbette. Devlet tüm yardımları bu kanallarla sağlayalım demiyor ki? Bu da benim insani ve İslami duruş tarzım diyor. Ben aldığım tedbirlerin ötesinde vatandaşta birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirecek, onları bir arada tutacak bir dayanışma örneği de sergilemek istiyorum ayrıca diyor. Bunun neresi kötü. Belki bu bazı vatandaşlarımızda bazı şeyleri güzelleştirecek. Belki onlar için anlık da olsa her şey güzel olacak!
Niye kendiniz dışında yoksul kesimdeki "her şey güzel olacak" anlayışına bu kadar muhalifsiniz, anlayamadım.
Bırakın dar gelirli vatandaşlarımızda da bir şeyler güzel olsun!
Bu nasıl bir bencilliktir…
Vesselam…

YORUM EKLE

banner29