İş kazası ile ilgili sorular

SORU:Yasin Bey  Emziren kadın sigortalının çocuğunu emzirmek için mesai saati içerisinde evine gidip gelirken yolda araç çarpması sonucu yaralanması halinde iş kazası sayılır mı şimdiden teşekkürler Neslihan?
 
CEVAP:Merhabalar Neslihan Hanım  Herhangi bir işyerinde belirlenen zaman dilimi içerisinde  şöz konusu Annenin veya emziren kadın sigortalının iş mevzuatı gereğince çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda meydana Gelecek olan kazalar  5510 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi hükmüne göre iş kazası sayılması gerekmektedir der kanun Sağlıkla kalın.
 
SORU:Hocam İyi Çalışmalar.Ben Yüzde 45 engelli roporuyla devlet memurluğuna girdim 7 senedir devlet memuruyum şimdi ben 15 yılda mı Yoksa 18 yılda mı emekli olabileceğim Celalettin.?
 
CEVAP:Size de İyi Çlışmalar Diliyorum Celalettin Bey Bu Gibi Suallerde Söz konusu Şahısın Bilgilerini Bilmekle Beraber Cevap Merilmesi Daha Doğru Olacğını Ancak Bilgilerinizi Bilmemekle Beraber... İlgili Mevzuata Baktığımızda% 45 Engelli Raporuyla Devlet Memurluğuna girdiğinizden 15 yıldan sonra emekli Olam Şartlarına Tabbi Görünüyorsunuz Kolaylıklar Dillerim.
 
SORU:Merhaba Yasin Hocam Anne ve babadan ölüm maaşı yada Aylığını alabilmek için anne ve babanın sigortalı mı olması lazım, yoksa annenin ssk, babanın emekli sandığına tabi mi olması lazım, yoksa her ikisinin de emekli sandığı veya her ikisinin de ssk lı olması durumunda da ölüm aylığı alınabiliyor mu tşk?
 
CEVAP:Merhaba Kıymetli Okurumuz İlgili Mevzuata Bkıldığında Anne veya babanın her ikisi de sigortalı ise birinden aylık alınabilir, memur ise yine birinden aylık alınabilir, birisi sigortalı birisi memur ise, yetimler yalnızca birisinden aylık alabilir der kanunlarımız Esenkalın.
 
SORU:Yasin Bey  Hocam Ben Efe  Özel bir iş yerinde çalışıyorum, Bu yıl Ağustosta askerlik için 1 yıl izne Ayrılacam. Dönüşte kendi isteğimle işe başlamazsam tazminatımı alabilir miyim?
 
CEVAP:Sevgili Efe bey Şimdiden Hayırlı Teskereler Diliyorum kendi isteğinizle işten ayrılacağınızdan dolayı.  İşverenler Askere giden işçilerine kıdem tazminatını giderken ödemeyip, gelince yeniden işe alabilirler.
 Dönünce işvereninizle konuşarak ödenmesini talep edebilirsiniz. Ancak işveren bu talebinize kanunen.olumlu cevap vermek mecburiyetinde değildir. Sizi tekrar işe başlatıp tazminat ödememek isteyebilir. Bu durumda istifa ederseniz kıdem tazminatınızı alamazsınız. Ancak Vatani Göreve Gidiyorsunuz İşvereniniz Bu Konuda İnisiyatif kullanır size yardımcı olabilir der başarılar dilerim.

YORUM EKLE

banner29