İstifa, istifa, yine istifa...

       Son 5 haftadır puan yüzü görmeyen bu takımdan, bu saat itibariyle bir şey beklemenin bir anlamı yok. Ne sergilenen güzel futbol, nede sergilenen kötü futbol karşısında alınan bir galibiyet var. Son 5 haftadır aldığımız tek sonuç, mağlubiyet, mağlubiyet ve yine mağlubiyet.
Bir ay öncesine kadar, şampiyonluk ve Play Off hesapları yaptıran, şehirde futbol rüzgârı estiren ve onbinleri tribünlere çeken bir takım, ne oldu da bu kadar başarısız bir grafik çizmeye başladı?
Buna açıklama yapın sevgili hocam.


       Sorarım sizlere bu şehir, bu taraftar bunu hak etti mi? Bir ay öncesine kadar her maç öncesinde stat şampiyonluk sesleriyle inlerken, maç sonralarında, taraftar ve futbolcular karşılıklı tezahüratlarla güzelliklere güzellik katarken, şimdi ise aynı stat da yuhalama ve istifa sesleri yankılamaya başladı. Neden mi?
Umutlanan taraftarların umutları kırıldı. Şehirde esen futbol rüzgârı tersine döndü. Çünkü takım sanki futbolu unutmuş, şampiyonluk rüzgarı estiren takım gitmiş, yerine sanki başka bir takım gelmiş gibi.
Bu saat itibariyle ne desek boş, ne yazarsak boş. Takımın bir şansı kalmadı. Zaten bu mücadeleyle hiç olmaz. Dua edelim küme düşme potasında yer alan takımlar puan kaybı yaşıyor.
Yoksa bu gidişle küme düşme riski de yaşayabilirdik. Ama bu riskte tam geçmiş değil. Dikkatli olmak lazım. Yoksa bu riski bir iki hafta sonra yaşamaya başlarız.


          Sezon başından bu yana yazdığımız her yazıda yanlışlıkları dile getirdik. Bizi dinleyen olmadı. Şimdi birazda bizi dinleyin. Biz bu takıma sevdalıyız. Takımın başarısızlığı bizi derinden üzmektedir. Mademki takım içte ve dışta hep kaybediyor. O zaman bu kadroyla yola devam etmenin bir anlamı yok. Hepsine yol gösterilmeli, yola Paf takımıyla devam edilmesi bana daha mantıklı geliyor. Bunun uygulanması benim ve benim gibi futbol sevenlerin tek beklentisidir. Ey yönetim, duygusal davranmadan, bunu uygulamanızı bekliyoruz. Bu takım, bu kent ve bu taraftar hiçbir hoca ve futbolcuya mahkûm değil.


     Biz böyle bir başarısızlığı hak etmiyoruz. Bu il futbolunun yeri ve konumu bu olmamalıdır. Futbol potansiyeli yüksek olan bir il olarak, yönetimden beklentimiz, artık gereğinin yapılmasıdır. 19 Takımlı grupta bu kadar başarısız bir takım daha var mı?
Tabiî ki yok. O zaman bu takım da sıkıntı var, sorun var, disiplinsizlik var.
Görünen o ki, bu kadroyla devam etmenin zararı var faydası da yok. O zaman gereği yapılmalıdır. Çıkarın Paf takımını sahaya, onlar
yürekleriyle mücadele ederek, inanıyorum ki şimdikinden daha iyi sonuçlar alacaklardır. Bu ne ya. Bu kadar beceriksiz bir takım olamaz. Bu kentin takımı ne hale geldi.


      Bizden daha az para harcayan takımlar Şampiyonluğa ve Play Offa oynarken, biz neredeyse küme düşmemeye oynayacağız. O zaman teknik kadro görevi bırakmalı, takım kadrosunun yerine de paf takımı sahaya çıkarılmalıdır. Mademki hep mağlubiyet hep mağlubiyet, inanıyorum ki paf takımıyla gelecektir galibiyet.

YORUM EKLE

banner29