Kaybedilen puanlar

Ligin 2. Devresinde özellikle rakibi olmayan takımlara kaptırdığı puanlar sayesinde Şampiyonluk yarışından kopan Vanspor, önceki gün oynadığı Etimesgutspor maçında kaybettiği puanlarla da play-off şansını da riske soktu.
Play-off yolunda kırılma maçı olan Etimesgutspor maçında skor üstünlüğünü eline geçiren ekibimiz defans hatasından dolayı kalesinde gördüğü beraberlik golüne cevap veremeyince sahadan 1 puanla ayrıldı.
Etimesgutspor maçında Vansporun sergilediği futbol galibiyetin habercisi değildi. Baskılı bir futbol sergileyemedik. Gol yollarında hatalar yaptık. Defansta sürekli açıklar verdik. Çokta pas hataları yaptık. Üstüne de kırmızı kartla 10 kişi kaldık.

Hal böyle olunca galibiyette kaçmış oldu. Ankara Demir ve Sivas Belediyespor maçlarında sergilenen futbol herkesi umutlandırırken, ne yazık ki Etimesgutspor maçında sergilenen futbol umutsuzlaştırdı. Sakaryaspor maçı öncesinde böylesi bir maçın kazanılması önemliydi. Ama olmadı.

Vanspor Ligde hedefi olmayan bir takıma karşı hem de iç sahada puan kaybederken, play-off potasındaki takımların haftayı puanlarla kapatması play-off şansımızın zora girmesine vesile oldu. Şampiyonluk yarışından kopan ekibimizin şimdide play-off potasından yavaş yavaş kopması tabiki üzücüdür.
Hemen hemen grubun en kaliteli ve güçlü kadrosuna sahip olan Vanspor, ligin 2. Devresinde kaybettiği puanlara bakıldığında kaybedilmemesi gereken puanlardı. Sağolsun giden hocamız kaliteli takımın kimyasını bozarak gitti. Yoksa bu takım kesinlikle kafadan Şampiyon olabilecek bir kapasiteye sahipti. Şimdi ligde kalan 7 bizim için ise 8 haftalık bir maraton var. Bu maratonda özellikle play-off yarışında yer alan takımlar konumlarını korumak ve yarıştan kopmamak için çetin bir mücadele verecek.
Temsilcimiz Vanspor’un bu yarışta yoluna devam etmesi için kalan maçlarını kazanması ve rakiplerininde puanlar kaybetmesi bağlı Olur mu? Olmaz mı?
Bu süreçte bir şey demek zor.

Bu saaten sonra takımımız 3 puanlık sistemi de göz önünde bulundurarak kendi göbeğini kendisi kesecek.
Tabiki Etimesgutspor maçı kazanılsaydı işimiz daha kolay olacaktı. Ama bu saaten sonra işimiz tabiki zor. İnşallah takımımız birliğini beraberliğini koruyarak bu zoru başarır.

YORUM EKLE

banner29