KİMLER ADAY OLMAMALI!!!

AK Parti'de karar vericilere, yani şehri ve ülkeyi yönetme iddiasıyla yola çıkmış adayları belirleyecek kişilere sesleniyorum.
Unutmayın, bu seçim asla çantada keklik değil!
Yaşadığımız şehirde, ülkede sınırı olduğumuz İslam coğrafyasında birçok sorun var. Birçok çok uluslu oyun var.
Başta FETÖCÜLER  olmak üzere milletin kafasını karıştıran tilki kurnazları var.

Bu şehrin, ülkenin ve İslam ümmetinin uzun yıllardır üzerine kâbus gibi çökmüş karabasanları, hainleri, adeta mankurtlaştırılmış nice baş belası var.
Tüm bunlarla beraber genelde Türkiye yerelde ise Van için yapılan hizmetleri tabi yapılmayan ve yapılamayanları da halka, millete, seçmene doğru şekilde anlatamayan iktidar partisinin temsilcileri ve teşkilatları var.

Tüm bu zorluklarla, özellikte içteki hainlerle mücadele ateşten gömlek giymek anlamına geliyor. Veya diğer bir deyişle kefenini alıp yola öyle çıkmak anlamına geliyor. Bu öylesine herkesin yapabileceği bir şey değil.
Konuşmak kolay ama yapması çok zor bir şey.
Özellikle son on yıl içinde birçok çeteyle, içte ve dıştaki terör örgütleri ve onların ağa babalarıyla, fırıldaklık çevirenlerle sadece Sayın

Erdoğan ve sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen birkaç samimi vatan evladı mücadele ediyor.
Ve yapılan onca hizmetleri de yine bu az dediğim insanlar anlatıyor. Allah yardımcıları olsun.
Tabi bunları paylaşırken Türkiye gibi gündemi çok hızlı değişen ülke bulmak zor olsa gerek. Ve çok hızlı gelişen gündem maddelerimizden biri de geçtiğimiz günlerde hepimizi çok yakından etkiledi.

 Bu hızlı ve yeni gündem maddesi ERKEN SEÇİM kararı oldu.
Neredeyse ülkeyi yöneten tüm kadroların, hükümet temsilcilerinin bile hazırlıksız yakalandığı tarihimizdeki en önemli seçim kararlarından biri oldu 24 Haziran 2018 seçim kararı.
Hiç şüphesiz 24 Haziran seçimleri sonuçları itibariyle çok önemli bir seçim ve kendi içinde bu seçimler birçok riski barındırıyor. İşte tamda bu nedenle adayları belirleyeceklerin sorumluluğu çok büyüktür. Mesuliyetleri çok ağır.
Van'da son vekillik seçimlerinde kimler karar verdiyse vebali ve günahı çok oldu. Alınan yanlış kararlar ve seçilen yanlış isimler nedeniyle Van bu dönemde çok acı çekti. Allah aşkına bir daha Van'a ve Vanlıya benzeri acıları çektirmeyin.

Adayları belirlerken çok ama çok hassas davranın. Biliyorum zor ama herkes işini doğru yapmalı. Yoksa hem bu dünyada hem de ahirette bu günahın vebalın altından kalkamazsınız.
 Bu arada AK parti Van'da yeni yeni kendine geliyor bilginiz olsun.
Van için belirteyim eğer kötü bir aday profili ile çıkarsanız işiniz çok zor. Rakiplerinizin sizden daha kötü olması işinizi kolaylaştırmaz. Asıl göreviniz, iyilerin içinden en iyisini seçmek olacak.
Dengeleri Van'da iyi taramalısınız.

O en eski vekilin enkazını yeni oluşan yönetimler temizlemeye çalışıyor.
O eski vekil ki geçen dönemde aday olmayacağım demişti de son dakikada herkesi ters köşe etmişti.
Şimdi de yine üç dönemi mi tamamladım, yeni dönemde aday olmayacağım demelerine bakmayın sakın.

İnanmayın! Ellem kullem edip bir yolunu bulacaktır. Yol arkadaşlarına ve Van'lılara bir gol daha atacaktır.
Yani fırsat verilirse Van'ı artık siz düşünün.
On binlerce insana sorun o en eski vekili tekrar aday ederlerse asla oy vermeyeceğini söylüyor. Bu uyarı birçok soruyu da beraberinde düşündürtmeli bizlere.

Aslında, önce aday olacakları değil de asla aday olmaması gerekenleri konuşmak lazım.
Bu konuda siyasetçi, bürokrat fark etmiyor çıkar ve gayri ahlaki ilişkiler artık sıradanlaşmış. Bu tipler her kademede ve her yerde varlar. Şimdi bunların bir kısmı aday olma peşinde. Düşünün bunlar bizleri yönetecek!
Yine önemli bir uyarı size! Yiyici çeteler oluşturuluyor Van'da.

Birilerinin, yani kötülere ve kötülüklerine karşı çıkacakların aday olmasını engellemek için il ve ilçeleri kendi arasında parselleyen çeteler var. Yerel teşkilatlardan kimseler milletvekili, iş adamı, aralarında bürokrasiden birilerini de alıp bir çete kuruyorlar.
Onların izni olmadan bir şey yapılamıyor. Tabi bunlar basını da, STK'ları da teslim almak için inanılmaz planlar yapıyorlar.

Böylesi yapılar hem devlete hem bulundukları partilere hem de topluma büyük zarar veriyor.
Her yer de bu tehlikeli adamların borusu ötüyor.
O nedenle böylesi adamları aday yapanlara bu halk zor oy verir dikkat edin derim.
Bu tür adamlar herkesin başına bela olmuş anlayacağınız.

Böylesi adamlar çıkarları için ya da tehdit ve şantajla yarın herkesle iş birliği yaparlar dün yaptıkları gibi.
15 Temmuz darbe girişimi gecesinde cebinde bir Erdoğan birde FETÖ kartını bulunduran ve o gece kim ülkeye hâkim olsa onun kartını çıkaracak bukalemunlara asla geçit verilmemeli!
Bırakın kendisini eşiyle, ailesiyle pensilvanyaya icazet almak için gidenler tek tek kontrol edilerek bilinmeli, tanınmalı.

Demem odur ki yeni Türkiye doğru insanlarla yönetilmeli.
Sahte Müslümanlıkla, sahte dava adamlığı kimliği ile insanların duygularını sömüren, hacca giderek birilerinin yanında fazla namaz kılarak Allah adıyla insanları kandıranlara asla yer verilmemeli.  Bu süreç çok bulanık ve hava puslu.

Şu an bu ülkenin başına bir sorun çıkarmak için her türlü alçaklığı yapanları biliyoruz.
Ancak bilmiyorlar ki bu gemi batarsa, bir sorun yaşarsa kendileri de yerle yeksan olacaklar.
Bu ülkede herkes aynı acıyı çekecek.
İşte tam da bu nedenle sakın ha kötülerle yol alanlara mahal vermeyesiniz.
Adaylık verilecek ve milletvekili seçileceklerin asla halkına yalan konuşmaması ve halkına, millete yapamayacağı sözü vermemesi gerekiyor.

Zaten yapılan hizmetler hükümetin ülke politikalarının gereği olan konulardır.
Bunların dışında ayakları yere basan, gerçekçi ve yaşadığımız şehrin öncelikli sorunlarına çözümler sunacak ve ekstradan Van'a büyük projeler getirecek ve yaptırımı olacak nitelikte adaylar olmalı.
Tuttuğunu koparan, kirli ilişkilere girmeyen, ayrımcı olmayan hizipçilik yapmayan, teşkilatları kendi ikbali için birbirine kışkırtmayan ve Van ilini fitnelemeyen, karıştırıcı olmayan ahlaklı birileri aday olmalı bu süreçte.

Kendi yakınlarına ayrıcalıklı davranmayan, ortaklarını korumayan, ihale takipçiliği yapmayan, şeffaf insanlar aday olmalı.
Evet, tüm bunlar olmalı ama bu dediklerimizi hayata geçirecek ideal sahibi, dava şuuru ve hesap verme bilinciyle kuşanmış, liyakat sahibi, ahlaklı, erdemli, cesur karar vericilerde olmalı.
Yazdıklarımızın dua, duamızın da kabul olması dileğiyle...

YORUM EKLE

banner29