KOBANİ BAHANESİNDEN SOKAK GÖSTERİLERİNE: TÜRKİYE KARIŞACAK MIYDI?

2020 bizi öyle etkiledi ki her sabah haberlere baktığımızda acaba bugün ne olacak diye merak eder olduk. 
Bu sabah da gözlerimizi Kobani gözaltıları ile açtık. Türkiye genelinde çok ciddi bir operasyona imza atıldı. Tüm Türkiye’yi etkileyecek, sıradan olmayan bir operasyon.
Bu operasyonu nasıl okumalı? Yani 2014 yılında başlayan bir operasyonun bugüne denk gelmesinin altındaki hikmet nedir diye kendi kendime sordum. Bir hocamla da istişare ettik. Dedi ki Türkiye Devleti, hiçbir şeyi yok saymaz. Siz neden bekler diye hayıflanırsınız, ama o kaydeder ve zamanı gelince basar düğmeye.
Bekler ve istihbarat yapar. Failleri tek tek izler. Kaydeder ve sonra “gel hele buraya” diye sağlam bir neticeye ulaşır.
7-8 Ekim olaylarını organize eden akıl çok programlı hazırlanmıştı. 
Toplumun en hassas noktalarına, değerlerine dokunmuşlardı.
Allah’ın kitabı kuranı kerimler, medreseler yakılmış yıkılmıştı.
Tuzak büyüktü ve çok büyük bir iç savaş hazırlığıydı.
Kurban dağıtan çocuklar katledilmişti…
Allah’ın bütün değerlerine savaş açılmıştı ki toplumu bu değerlere saldırarak sokağa çıkarmak isteniyordu. 
Evet, biz de o süreçte Van’da çok üzülmüştük. Birçok şehit vermiştik. Masum vatandaşları kaybettik. Devlete ve özel şahıslara ait işyerleri kundaklandı, yakıp yıkıldı.
Ama devlet, bir müddet sonra hendek operasyonuyla gücünü tekrar gösterdi. Merhametin yerini ceza aldı. Suçlular bertaraf edildi. Bin yıllık devlet geleneği, birkaç çakala teslim edilmedi.
Peki, neden bugün?
İstişare şunu gösterdi ki, Suriye’de ilginç olaylar dönüyor. İsrail yine sahnede.  Terör örgütü yapılanmaları sözde bir devlet kurmak ve Suriye’yi ebedi parçalamak için bütün İsrail eliyle Kürt grupları birleştirilmeye çalışılıyor.
Yani Suriye bir yıl içinde büyük olaylara gebe…
Kan durmayacak.
Bugünkü operasyonların da bununla ilgisi olabilir. Çünkü dışarıdaki sözde bir devleti kurmanın önünde en büyük engel Türkiye’nin başına yeni gaileler açmak.
Yani Türkiye bir dizi yeni sıkıntılarla uğraşırsa Suriye’ye ulaşamayabilir. Bu nedenle Kasım, Aralık aylarında salgın bahanesiyle acaba ülke karıştırılabilir mi? Avrupa’da veya Amerika’da olduğu gibi bir dizi karışıklık yaratılabilir m?
E, bu devletin de istihbaratı var. Almıştır elbet bir yerlerden mesaj. Ve dosya tamama erdiğinde, isimler daha da netleştiğinde basmıştır düğmeye…
Acaba sokağa çıkacakları önlemek için bir operasyon olmasın..

YORUM EKLE

banner29