KUR'AN'A GÖRE HADİSLERİ İNKÂR KÜFÜRDÜR

  Rahman Ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla
   Son zamanlarda Hz. Peygamberin (s.a.v) hadislerine karşı amansız bir savaş açılmıştır. Hâlbuki Kur’an‘a göre Hadis, İslam Dininin iki temel kaynağından biridir. Onu inkâr, Kur’an-ı inkâr etmektir. İslam’ı inkâr etmektir. Kur’an‘a göre İslam dininden hadis çıkarılırsa artık O din İslam değil, Onun adı dinsizliktir.
   Kur’an-ı Kerim onlarca Ayetinde bu konuyu işlemektedir. Mesela Âli İmrân Suresinin 31. Ayetinde Cenab-ı Allah buyuruyor ki “Eğer siz Allah’ı seviyorsanız hemen bana uyun ki Allah da sizleri sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Allah Gafurdur, Rahimdir.” Demek ki Allah’ı sevmek ve onun azabından kurtulmak, onun Resulünün Kavli ve Fiili Sünnetine (Hadislerine ve Sünnetine) uymakla mümkün olur.
     Başka bir ifade ile Allah’a itaat ile Resulüne itaat arasında telâzüm (karşılıklı gereklilik) vardır. Yani birine itaat diğerine itaati gerektirir. Nisa Suresinin 80. Ayetinde Cenab-ı Allah buyuruyor ki “Her kim Allah’ın Resulüne itaat ederse O Allaha itaat etmiş olur.” Bunun terside geçerlidir. Yani kim Onun Resulüne (Sözlü ve Fiili Sünnetlerine) itaat etmezse, O kişinin Allah’a itaati de söz konusu olmaz. Nitekim Al-i İmran Suresinin 32. Ayeti buna vurgu yapmaktadır. Şöyle ki “De ki Allah’a ve Peygambere itaat ediniz, eğer aksine gidip itaat etmezlerse (onlar kâfir olurlar) şüphe yok ki Allah kâfirleri sevmez.” Nur suresi ayet 63’te de Cenabı Allah Hz. Peygamberin emirlerine aykırı davrananların başlarına bela geleceğini veya elemli bir azap isabet edeceğini anlatmaktadır.
     Netice olarak Ulemanın ittifakıyla Resul-i erkemin mütevatir hadislerini inkâr, küfrü muciptir. Meşhur hadislerini inkâr bid’â dır. Zayıf hadisleri inkâr da günahı kebairdir.
    Ehadisi nebeviyyenin sahih olup olmadığını anlamanın yolu Kur’an‘a arz edilmesidir, fikri Şia’ya ait olup, Ehl-i Sünnet mabeyninde asla kabul görmemiştir.
    Yazıma son verirken başta Diyanetin televizyonuna ve diğer bütün kanallara çağrı da bulunuyorum ki Eğer bu konuda hak ve hakikatin ortaya çıkmasını istiyorsanız, bu konuda samimi iseniz, hadis inkârcılarına karşı beni de televizyonlarınıza çıkartınız. Şayet çıkarmazsanız sizlerin hadis inkârcılarıyla beraber olduğunuzu bütün Türkiye’ye ve Müslümanlara ilan ediyorum.

YORUM EKLE