Ligde son hafta...

   Van Büyükşehir’in grubunda ilk devrenin son hafta maçları Pazar günü oynanacak.

    Ekibimizin bay geçeceği son hafta maçlarına baktığımızda 18 takım da son haftayı puan ve ya puanlarla kapatmanın hesaplarını yapıyor.

   Geride bıraktığımız 18 haftalık maratona baktığımızda, bazı takımlar, kurduğu güçlü kadroya rağmen istediği konuma gelememenin sıkıntısını yaşarken, bazı takımlar ise maddi sıkıntısı yaşadı.

   Çoğu haftalar alınan sürpriz sonuçlar sayesinde, beklenilmeyen takımlar zirveye çıkarken, başarı beklenilen takımlar ise alt ve orta sıralardan kurtulamadı. Hal böyle olunca tüm umutlar ligin 2. Devresine bırakıldı.

  Van Büyükşehir Belediyespor, ilk devrenin bitimine 1 hafta kala ilk devreyi kapattı. 29 Puanla 3. Sırada yer alan ekibimiz, eldeki mevcut kadroya bakıldığında, beklide kimsenin beklemediği bir başarıya imza attı.

  Ligin 2. Devresi için neler yapılacak nasıl bir yol haritası çizilecek bunlar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Ama bir gerçek var ki eldeki mevcut kadroyla ligin 2. Devresini böyle başarılı bir şekilde atlatmamız zor. O açıdan takımın kesinlikle transfer yapması gereklidir.

  Evet, ilk devrenin son hafta maçları Pazar günü oynanacak. Bizi yakından ilgilendiren 2 karşılaşma var. Bu karşılaşmadan çıkacak sonuçlar sıralamamızı etkileyecek.

  Altımızda yer alan 2 takım, Çorum Belediyespor ve Altay’ın son hafta karşılaşmaları bizim için önemli. Bu 2 takım maçlarını kazandıkları taktir de bir ve ya iki sıra aşağıya, kaybetmeleri ve ya berabere kalmaları halinde ise ilk devreyi 3. Sırada tamamlamış olacağız.

   Çorum Belediyespor lider Sancaktepespor’a, Altay ise Beylerbeyispor’a konuk olacak. Bana göre bu iki takımında bu deplasmanlarda 3 puan almaları biraz zor görünüyor. Çünkü Sancaktepe lider olarak evinde kazanmak ve aradaki puan farkını korumak isteyecek. Beylerbeyispor ise küme düşme potasından biraz sıyrılmışken, bu şansını heba etmeyecektir.

   Tabi ki bu iki takımın son maçlarında alacağı sonuçlar bizi yakından ilgilendiriyor olsa da inanın bu çokta önemli değil. Önemli olan ligin 2. Devresine yeni transferlerle çok farklı başlamaktır. Bizim için ligin 2. Devresi önemlidir. Ya iyi transferler yapıp zirveye ve ya Play Off’a oynayacağız. Ya da transfer yapmayıp ligde kalma adına bir mücadele vereceğiz.

    Şunu unutmayalım, gerekli olan transferler yapıldığı taktirde, ekibimiz, bugünkü başarısını ikiye katlayacaktır.

 

YORUM EKLE

banner29