MASKELİ MİLYONLAR ...

Bilenler bilir ; bir Türk yapımı sinema filminden hatırladığımız ve komedi ağırlıklı olarak hazırlanıp seyirciye sunulan " Maskeli Beşler " oyuncuları hedeflerine ulaşmak için sürekli Maske takarak kendilerini bir şekilde kamufle etmekteydiler. Bu yüzden bir kaç serisi çekilen Maskeli Beşler sinema filmi bu aralar kabuk değiştirdi.
 
  Şimdilerde Maskeli Beşler Sinema filminin aksine tamamen gerçek olarak dünyanın hemen hemen heryerinde insanların hem kendi sağlıklarını hem de de toplum sağlığını korumak üzere zorunlu olarak taktıkları maskeler " Maskeli Milyonlar " olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatta şu sıralar milyarlarca insan maske takmakta.
 
 Maske insanların solunum yollarından , konuşmalarından özellikle hapşırma sırasında ağızdan çıkan partüküllerin karşıdaki insanlara bulaşmasını engellemek ve ölümcül  Koronavirüse yakalanmasına mani olmak üzere takılan asgari bir önlemdir. Özellikle hastahanelerde sağlık çalışanlarının meslekleri icabı taktıklarını bildiğimiz, cerrahı doktokların ve ameliyata giren hemşirelerin olmazsa olmaz aksesuarı Maske..
 
Tabi nereye bakarsak maskeli insanlar, kısacası " Maskeli Milyonlar " .  
 
Caddede, sokakta , markette , televizyonda, toplu taşıma araçlarında hatta Türkiye Büyük Millet Meclisinde bile.
 
Hasılı kelam Sağlık Bakanlığı öncülüğünde periyodik olarak bu zorlu süreci yöneten Bilim Kurlunun tavsiyesi doğrultusunda emir de büyük yerden  yani Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da gelince, ülkemizde de bir Meske Furyası aldı başını gitti. 
 
Tabi her zaman olduğu gibi süreci kendi menfaatleri doğrultusunda gören yetkisiz işyerleri kaçak olarak Maske imalatına ve Maske pazarlama işine giriştiler. Hatta normal zamanda Maskenin fiyati 1 iken Koronavürüs sonrası talepler artınca fiyatı 5 - 10 kata kadar çıktı. Maske karaborsaya düşecek kadar kıymetli oldu. İş çığırından tam çıktı derken maske fırsatçılarına inat yine beklenen adım Yine hükümetten geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Maske Satışı resmen yasaklandı. Bundan böyle fahiş fiyatla satılan maskeler vatandaşa kapısına kadar götürülüp ücretsiz dağıtılacaktır. 
 
Yine de bir şey insanın can sağlığı kadar değerli değildir. Bir kez daha anlaşıldı ki Kanuni Sultan Süleyman yüzyıllar önce boşuna dememiş. " Olmaya Devlet Cihanda; Bir Nefes Sıhhat Gibi " ...
 
Başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığın bir önce  yüzlerindeki Maskeyi çıkarmaları temennisiyle...
 
Sağlıcakla kalın...
 
YORUM EKLE

banner29