NECDET TAKVA NEDEN ADAY OLDU?

      Şaşırdınız mı?
Bu sorunun cevabı sanırım büyük oranda  evet!" olacaktır! Çünkü beklenen bir sonuç değildi. Birçok kişi bu hususta iddia sahibiydi fakat işin ciddiyeti sonuç belli olmaya başladıktan sonra ortaya çıktı.
Ben de iddia sahibiydim fakat bu sonucu da açıkça beklemiyordum.
Evet, mesele Sayın Necdet Takva ile ilgili. Herkesin malumu oldu artık. Sayın Takva, Ak Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı.


       Hayırlı olmasını diliyorum.
Peki, bu adaylık ne anlama geliyor? Biraz da bu hususu tartışalım!
Birincisi, bu durum Ak Parti'de ciddi bir değişikliğin başladığını gösteriyor. Bu sonucun Ak Parti'de yıllardır hizmet edenleri, Ak Parti'ye gönül verenleri ve de en önemlisi Ak Partili olduğu ve başkanlıktan beklentisi olanları hayal kırıklığına uğrattığı aşikâr. Çünkü hepimizce malumdur ki Necdet Bey, Ak Partili biri değil ve hatta sosyal demokrat bir jargonu olduğu da söylenebilir. Fakat yine bilinen bir gerçek vardır ki Sayın Kayhan Türkmenoğlu başta olmak üzere vekillerin ve üst düzey kişilerin de bu süreçten mutlaka haberleri olduğudur. Demek ki bu durum toplu bir kabulleniş.

 


        Yani demem odur ki sayın Takva'nın adaylığı AK parti Van kurmaylarının onayından geçmiştir mutlaka..
Nedir o kabulleniş derseniz, Van bölgesinde Ak Parti kendi içinden bir aday çıkartamadı!
Bence asıl vahim olanı bu!
18 yıldır iktidarda olan Ak Parti'nin Van'da Ak Partili bir aday çıkartamaması ne kadar vahim bir durum. Hatta şunu da söyleyelim, mutlaka bilenler bilir: Ak Pati bu süreçte Prof. Dr. Çetin Kotan da başta olmak üzere bazı kişilere de adaylık teklifi götürdü. Ağrılı bir büyüğümüz olmasına rağmen Van'ın değeri haline gelmiş Çetin Ağabeyin siyasi duruşunun da Ak Parti'ye yakın olmadığını bilmeyen yoktur sanırım.

 


         Evet, Van'da Ak Partililer Vanlı bir aday çıkartamadılar maalesef.
Peki, yok mudur aday? Elbette, vardır. Van'ın yetiştirdiği nice Ak Partili değerler vardır. Ancak çoğu küstürüldüler. Darmadağın edildiler. Ve küstürüldüler.
Aslında AK partililer birbirini harcadı ve kuyusunu kazdı sonuç ortada…
Sebep olanlardan Allah sorsun, ne diyelim!

 


         İkincisi Ak Parti, belediye başkanlığı adaylığına farkı bir bakış açısı yüklemiş gözüküyor. Bu seçimde herhangi bir taassuba düşmeden Ak Partili olmasa da şehirlerinde bilinen, çalışkan, tanıdık, karizmatik kişilerin peşine düşmüş anlaşılan. Hatta Ağrı'dan aday gösterilen Savcı Sayan'ın da eski bir CHP'li olduğunu vurgulayalım.
Çalışkan, karizmatik, oturaklı duruş Necdet Takva için söylenebilir mi? Maalesef bu şehirde eğer birisi hakkında başkaları ileri geri konuşuyorsa; ya kendi çıkarlarına ters düştüğü ya başarılı olduğu, doğrusu ise kıskandığı için sevmeyenleri çoktur diyelim. Necdet Beyi de bu kategoride değerlendirelim. Yani seveni de vardır sevmeyeni de! Hatta şehrin birçok ileri gelenlerinin bu durumdan oldukça rahatsız olanları da var harika oldu diyenleri de…

 


        Ancak şunu da belirteyim ki halk arasında birkaç konuşmaya tanık oldum abi Necdet Bey AK partiden aday olmuş ben HDP'liyim ama Necdet beye oyumu verecem bu da önemli özel bir ayrıntı olsa gerek.
Ancak çok önemli olan şu konuyu da hatırlatayım istiyorum…
Eğer İpekyolu, Tuşba, Erciş ve Edremit ilçelerine doğru adaylar bırakılırsa AK parti Van'da tarihi bir başarı elde edebilir aksi halde çok zorlanır haberiniz ola…

 


         Peki, şimdi ne olacak?
Hiçbir şey tabii ki!.. Parti, yarından itibaren Necdet Beyi bağrına basacak. Bir süre küskünler olacak elbette! Ancak zamanla bu tablo değişecek. Neden mi? Parti içi disiplin, demeyin! O günler eskide kaldı. Parti'nin bir araya gelip çalışmasında en büyük sebep Reis sevgisi elbette! Hatta biraz da ironi katalım: Reis korkusu ister istemez çığlıkları sessiz bir duruma döndürecek!
Necdet Beye gelince.  Ak Partili üst düzey yöneticiler, elbette bunu tartıp biçmişlerdir. Bu kentin yetiştirdiği ciddi entelektüellerden biridir Necdet Takva. Karizmatik, bilgili, konuşması etkili ve de girişimci bir ruha sahiptir.
Şimdi AK partililer, şöyle oldu böyle oldu şöyle olsaydı daha iyi olurdu gibi her şeyi bir kenara bırakmalı derhal yola koyulmalı.
Sayın Takva 'ya samimice Van'daki gerçek AK partililer destek verirse iyi bir toparlayıcı olur etkili bir sonuç çıkar ortaya.
Gerisi mi? Bu konuyu çok yazacağız zaten. Bugünlük bu kadar yeter.

YORUM EKLE

banner29