Neden Olmasın?

       Vangölü futbol turnuvası, Akdamar futbol turnuvası, Van Kedisi futbol turnuvası ve İnci kefali futbol turnuvaları yaz aylarında neden olmasın?

Lige verilen aranın ardından İlimizde futbol sessizliği başladı. Bu sessizlik yeni sezon için ilk adımların atılmasına kadar sürecek gibi görünüyor. Sezona Şampiyonluk hedefiyle başlayan ne yazık ki Play Offa bile kalamayan ekibimizin, önümüzdeki sezon için neler yapacağı nasıl adımlar atacağı ve Stadın bu sezon yapılıp yapılmayacağı şimdiden merak konusu oldu. Stat konusunun netlik kazandığı ve bu sezon yapılacağı haberleri var. İlimizin en büyük sorunlarından biri olan stat sorununun çözülmesi gerçekten önemlidir. İnşallah bu sorun biran önce çözülür ve ilimizde güzel bir tesise kavuşmuş olur. Tabi ilimiz futbolu adına 2 önemli konunun netlik kazanması spor sevenlere rahat bir nefes aldıracaktır.

 


     Profesyonel ve Amatör liglerin sezonu kapatmasıyla birlikte ilimizde futbol sezonunu kapatmamalıdır. Yeni sezon için ligin Ağustos sonunda başlayacağını göz önünde bulundurduğumuzda yaklaşık 3 aylık bir süre var. Bu 3 aylık sürede mutlaka ilin futbolunun heyecanını yitirmemesi, futbol tutkunu gençlerin ve çocukların kendilerini gösterme imkânı bulmaları için en azından farklı farklı futbol turnuvaları düzenlenmelidir. Düzenlenecek olan futbol turnuvaları sayesinde farklı bir futbol heyecanı kendini gösterecek ve inanıyorum ki bu sayede futbol heyecanı güzel bir şekilde ilin her köşesinde konuşulacak ve desteklenecektir. Yeter ki bu konuda birlikte bir çalışma olsun ve birileri buna öncülük yapsın. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, TFF Van Bölge Müdürlüğü,

Askf, Tüfad, diğer yandan İlimizde faaliyet gösteren, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Altay futbol okulları ve hatta hatta kamu kurum ve kuruluşları farklı olarak futbol turnuvaları düzenleyerek sesizliğe bürünen il futbolunun yaz aylarında da renklenmesine katkı sağlayabilirler. Örneğin, Van Gölü futbol turnuvası, Akdamar futbol turnuvası, İnci Kefali ve Van Kedisi futbol turnuvaları adı altında düzenlenecek turnuvalar çokta ses getirecek ve kentin futboluna ayrı bir güzellik yansıtacaktır. Herkesin bir yerden ilin futboluna katkı sağlamasıyla ildeki futbol daha da gelişir ve güzelleşir. Bu çerçevede şimdiden çalışmaların başlaması, yapılacak turnuvalarında Van Atatürk Şehir Stadında olması sayesinde, inanın çok heyecanlı ve çok farklı bir futbol atmosferi ilimizde boy gösterecektir. Belki bu vesileyle bu turnuvalar geleneksel hale gelir ve yaz aylarında sesizliğe bürünen il futbolu sesiziliği de bozmuş olur.

YORUM EKLE

banner29