Şampiyonluk yarışında varız

  Öncellikle Tarsus İdmanyurduspor maçında kazanma adına verilen mücadele ve güzel galibiyetten dolayı Vanspor yönetimi, teknik kadro ve futbolcu kardeşlerimizi yürekten kutluyoruz.

 Tarsus İdmanyurduspor galibiyeti aslında hanemize 3 değil 5 puan yazdırmıştır.

  Çünkü biz kazanırken, lider Eyüpspor, Pazar deplasmanında 2 puan kaybetti. Aradaki puan farkı 8'e inmiş oldu.

  Ligin 2. Devresinin ilk maçlarında net olarak ortaya şu çıkmış oldu. Artık şampiyonluk yarışı Vanspor ve Eyüpspor arasında geçecek. Tabi bizi Tarsus galibiyeti kadar, Pazar'dan gelen beraberlik skoru da  sevindirdi.

  Devre arası kampının nasıl geçtiğini ve  yapilan transferleri herkes merak ediyordu. Takımımız Ligin 2. Devresinin ilk kritik sınavını konuk ettiği Tarsus İdmanyurduspor maçında başarıyla verdi.

  Rakibine karşı verdiği kazanma adına mücadele takımdaki uyum, takımdaki birlik beraberlik ve yeni transferleri takıma tamamen adapte olması taktire şayandı.

  Antalya kampını çok güzel değerlendiren ve gerçekten güven veren bir takımı sahada görmek herkesi memnun etti.

  Evet 2. Devrenin ilk maçı tabi ki kritikti. Ama takımımız baskılı futboluyla rakibine göz açtırmadı. Gol perdesini Utku'yla açtı. Ardından penaltıdan Sedat'la ikinci golü bulan ekibimiz, noktayı Sedat Komi'nin güzel asisti ve yeni transfer Ömer'in golüyle noktaladı.

  Bu maçta Ömer'in golle tanışması bence çok güzel oldu. Ama maçta Sefa Küpeli'nin sakatlanması tabii hepimizi derinden üzdü. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

  Tarsus maçında 3 golle 3 puanı alan ekibimiz, şampiyonluk yolunda bir kez daha varım dedi. Bu galibiyetle liderle arasındaki puan farkını 8'e indiren ekibimiz altındaki en yakın rakibi Kırşehirspor'la arasındaki puan farkını 4'de çıkarmış oldu.

  İnanın Vanspor hem bu galibiyetle hem de elde ettiği başarıyla şu an Van'da en çok konuşulan konu durumunda. Çünkü susamış bir kent var.

  Futbol kültürü yerleşmiş olan bu kent artık üst ligleri istiyor. Üst liglere yakın mıyız, elbette hem çok yakın hem de çok şansımız var. İnşallah birlik ve beraberlikle kenetlenerek ve takımımızı sahiplenerek yola devam ederek hedefe varacağız.

  Liderle aramızda 10 puan fark varken, daha ligin 2. Devresinin ilk maçında bu fark 8'e indi. Daha önümüzde 18 haftalık maraton bir var.

  3 puanlık sistemde dengeler daha çok değişecektir. Yeter ki ekibimiz maçlarını kazanarak yoluna devam etsin.

  Şimdi önümüzde üst üste deplasmanda oynayacağımız 2 kritik maç var. Kırklareli ve Sivas Belediyespor maçlarını kayıpsız atlatırsak, göreceksiniz Lider Eyüpspor'la aramızdaki puan farkı daha da düşmüş olacak. Çünkü önümüzdeki 2 hafta lider Eyüpspor içinde zorlu geçecek.

  Bu hafta evinde puan kaybedip Play Offu riske sokan lider, Sakaryaspor'u konuk edecek. Ardından Karacabeyspor deplasmanına gidecek.

  Sakarya Play Off'u tamamen riske sokmamak Karacabeyspor ise küme düşme potasına doğru inişe geçmemek için Eyüpspor'dan mutlaka puan koparacaklardır. Biz maçlarımızı kazanalım, inanın gerisi gelecektir. Başarı inanmakla gelir.

  Takımımız da, biz de inandık ve inşallah başaracağız.

YORUM EKLE

banner29