SAYIN VALİMİZE VE İŞ İNSANLARIMIZA AÇIK ÇAĞRIMIZDIR!

Futbol doğru değerlendirilmezse sporun dışına çıkarılınca toplumlar için uyuşturucudan öteye gitmez.

Çünkü birçok toplumda futbol insanları uyuşturmuş ve özgür düşünmelerinin önünde engel olmuştur.

Uyuşturulmuş toplumlar hür iradesiyle hareket edememiş tek tipleşmiş ama sürü mantığıyla yönetilmiş hallere dönüştürülmüşlerdir.

Öyle ki ülkelerini doğru yönetemeyen yöneticiler yaptıkları bütün karanlık, kirli, gayrı meşru işlerini, toplumların dikkatini farklı bir noktaya çekerek futbolu kutsayarak, uyuşturmak ve gerçekleri gizlemek adına futbola odaklaştırmışlardır.

 

 

 Kimi zamanlar futbolu bir afyon gibi kullanmış ve toplumlarını uyuşturmuşlardır.

Bizim ülkemizde de maalesef 25 yıl önce yukarıda yazdığım tezgâhları iliklerine kadar uygulayan bir sistem vardı…

Ne zamanki bir toplum ezildiğini, yok sayıldığını, zulme uğradığını fark edince hemen bahsettiğim karanlık eller devreye girerek, toplumun en zaaf noktası olan futbol gibi kartları gündeme getirerek halk üzerinde oyun oynamaya başlarlar.

Birçok terör örgütlerinin de başta gençler olmak üzere insanları kullanma ve uyutma politikası farklı değil doğrusu.

Şimdi neden böyle bir giriş yaptınız sorunuzu duyar gibiyim.

 

 

Evet, dostlar dert büyük hakikaten çok büyük.

Sıkıntım özelde Van genelde ülkemin gençliğinin derdi. Yani gençliğin derdiyle dertleniyorum; sorumluluk sahibi herkesi de benim gibi dertlenmeye ve dertleşmeye davet ediyorum.

Konumuz Van Spor: doğru ve bilinçli sahiplenme.

Peki, nasıl olacak bu?

Geçenlerde Van Spor F.K başkanı Sayın Servet Yenitürk ile detaylı konuşma fırsatım oldu.

 

 

Servet bey yönetim kurulundaki arkadaşlar elinden geleni yapıyor ama yer yer gücümüzün tükendiği noktalara geliyoruz ve yapayalnız kalıyoruz diye dert yanıyor.

Bir takımı tek bir insanın başına yıkmak çok doğru olmasa gerek. Hatta İstanbul’daki iş adamlarımız da aynı derdi dile getirerek; “Başkanım Van Spor seni bitirmiş, ne hale gelmişsin böyle?” diyerek şaşkınlıklarını gizleyemediler.

 

 

Aslında Van Spor, yıllardır ekonomik sorun yaşıyor. Ben şahsen halka hizmet etmesi gereken kurumların ve özelde belediyelerinde asıl işi olan illere yol, su, alt yapı gibi hizmetleri yapmalarını önerdim ve halkın parasını spora harcamalarını hiçbir zaman tasvip etmedim.

Ancakkk Türkiye’nin en büyük 16.ili olan ve yine Türkiye’nin en fazla genç nüfusuna sahip olan Van’ımızın da sahipsiz kalmasına hiç kimsenin seyirci kalmaması gerektiğinin de altını çizmemiz lazım.

Yukarıda bahsettim gayri meşru yollarla kurumlardan para yardımı yapıldığında yâda ihale alanlardan yardım toplandığında hem yapılan işler fiyaskoyla sonuçlanıyor hem de kimin eli kimin cebinde ahlaksızlığı gelişiyor.

 

 

En önemlisi o tür destekler sadece günü birlik oluyor, o süreci kurtarıyor. Takım yine altı ay sonra parasızlıktan küme düşüyor. Bu durumları defalarca yaşayan tecrübeli bir kentiz.

Biz uzun vadeli, kalıcı alt yapıyı düşünen bir plan ve proje düşünmeliyiz.

Öyle bilinçli ve planlı olmalı ki önümüzdeki beş yılın bile programı yapılacak düzeyde olmalı.

Evet, işte anlatmak istediğim konu bu! Bu konuları görüşmek üzere Servet başkan ile istişare ettikten sonra İstanbul’da birçok kıymetli iş adamımızla görüşme imkânım oldu.

Dikkat buyurun değerli Vanlılar! Kıymetli Van ilinin sahipleri!

İstanbul’da görüştüğüm Vanlı iş adamlarımızdan hep olumlu cevaplar aldım.

Örneğin iş adamlarımızdan Seyithan İzsiz Beyin yaptığı işler doğrusu göğsümü kabarttı.

Kişisel duruşu ve etkili hitabeti de cabası tabi ki.

AVM, Otel, hastane, pansiyon eğitimi önceleyen girişimleri takdire şayan olarak gördüm.

Van Spor için yapılacak her etkinlik samimi olunursa varım dedi.

Van Dernekleri Federasyonu başkanı Sayın Fevzi Donat Beyle görüştüm. Ne derseniz varım. Nereye derseniz gitmeye hazırım diyerek samimi bir cevap verdi.

İş adamı Müjdat Çelik Bey, konuyla ilgili oluşacak komisyonunda yer alarak üzerime düşeni yapacağım dedi.

 

 

Vişad Başkanı Fatih Hatunoğlu Bey ile de görüştüm dernek olarak biz de samimi bir niyetle Van sporumuza sahip çıkacağız dedi.

Birçok iş adamımız aynı samimi yaklaşımı gösterdi. Ve en önemlisi İstanbul’daki iş adamlarımızın bir birlerine karşı samimiyeti, dedikodudan uzak olmaları benim için en önemli olan yönüydü.

Bu durum ileriye yönelik beni hem mutlu etti hem de umutlandırdı doğrusu.

Bir eksiklerini gördüm değerli iş adamlarımızın birbirlerine sahiplenip önemli noktalara birbirlerini taşırlarsa birlik beraberlik içinde olunursa çok daha güçlü olacakları kaçınılmaz bir gerçeğimiz olarak bilinmelidir. Ben hakikaten İstanbul’da çok kıymet li değerlerimiz olduğunu gördüm yeter ki birlik içinde olalım başaramayacağımız konu olmaz kanımca.

Şimdi bir İstanbul biride Van’da olmak üzere iki komisyon kurulacak ve bu komisyonlar çalışmaya başlayacaklar.

Aynı Kayseri Spor, Erzurum Spor ve Ağrı Sporun TV ekranlarında yaptığı forma satışında gösterdikleri rekor başarı gibi biz de daha iyisini yapabiliriz. Vanlı yöneticilerimiz, siyasilerimiz, iş adamlarımız futbolsever herkesin ayaklanarak Van spora destek verme vakti.

Bu arada bazı büyük iş adamlarımızdan ve önemli siyasi büyüklerimizden müjdeli açıklamalara da hazır olalım.

 

 

Tarihi bir fırsatı yakalamış Van’ımızın bu şansı geri tepmemesi lazım. Takımımız lider ve şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor.

İstanbul, Gaziantep, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Kocaeli, Antalya ve diğer illerimizdeki Van dernekleri harekete geçerek şampiyonluk yolunda herkesin bir katkısı olsun düşüncesiyle yola çıkılıyor.

Hummalı bir çalışma başlatılıyor. Siyasi görüşü ne olursa olsun ortak değeri Van spor olan herkesi bu birlikteliğe sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Bu birlikteliği kimse bozmasın lütfen Van’ın herkesten bütün illerden çok birlik beraberliğe ve şampiyonluğa ihtiyacı var.

Van’ı bir araya getirecek ortak değerimiz Van spor olsun.

 

 

Yukarıda yazdığım gibi birileri toplumları kendi emellerine hizmet edecek duruma getirmesin.

Bütün hesaplar Van’ın ve gençliğinin kalkınması için olsun.

Futbol doğru değerlendirilirse başta gençlik olmak üzere bütün toplumlar için en iyi eğitim, sosyal ve insanı ilişkilerin yaşandığı önemli bir alandır yeter ki doğru insanların doğru zamanda doğru dokunuşları olsun.

Van Spor üzerinden biz Vanlılar bunu Türkiye’ye örnek bir şekilde gerçekleştirebiliriz.

Gelin futbolu toplumları uyuşturan değil ayağa kaldıran bir duruma getirelim.

Gelin öylesine samimice hesapsız bir destek verelim ki Van spora bu destek Van’ımızın yeniden dirilişine ve gelişmesine vesile olsun.

Şimdi Van ve Van spor zamanı Van spor bizim Van spor hepimizin.

 

 

Van ve Van spor bizim gençliğimizin olsun

Biz Türkiye’nin gözbebeği en güzel illerinden biri olan Van’ımıza ve Van sporumuza sahiplenirsek futbolu bir eğitim alanı olarak bilir isek futbolu bir afyon ve uyuşturucu olarak gören ve değerlendirenlere ekmek çıkmayacak buda böyle biline.

Yani spor branşlarını bir meslek dalı olduğunu öğretmeyi bilmeliyiz.

Bu nedenle Van’da üniversiteyi de içine katarak bir çalıştay düzenlemeliyiz. Bu Van Spor Çalıştay’ına iş insanları davet edilecek. Ancak başkanlığını da mutlaka Valimiz Mehmet Emin Bilmez ’den bekliyoruz.

YORUM EKLE

banner29