Seyyar gazetecilere kim dur diyecek?

    Uzun yıllar ulusal basında ve kendi gazetelerimde çalıştım bu güne kadar yüzlerce haber yaptım, ama hiçbir zaman kimse ile şahsi bir problemim olmadı ve olmaz da. Son zamanlarda Van illi ve ilçelerinde seyyar gazeteciler türemeye başladı.

  Gazetecilik mesleği onurlu bir meslek idi. Gazeteciler, parmakla gösterilirdi. Gazeteciler, örnek insanlar olmalı.

Gazeteci işini doğru yapar, yalan dolan entrikalar ile uğraşmaz.

    Toplumun sorunlarını kendi sorunlarımız gibi görmeleri gerekir.

     Sorunların çözülmesi için yaptığımız haberler  dikkat çeker ve yetkililer tarafından ivedi olarak dikkate alınır çözüm bulunurdu.

     Sözüm onlara, son zamanlarda Kendilerini gazeteci ilan eden ve gazeteciliğinin 'G'sini bilmeyen korsan ve seyyar gazetecilere ve gazeteci kılıfına girenlerden dolayı ben de gazetecilik mesleğinden soğudum.

     Bu kişiler toplumda yer almak, kendilerini ispatlamak için mesleki yeterliliği olmayan kendi kendilerini gazeteci olarak ilan eden şarlatanlardan başka bir şey değildir.

    Böyle  şarlatan gazetecilerin, gazete büroları ve ofisleri de yoktur.

  Seyyar ve ayakçıdırlar.

     Kurumsal kimlikleri de yoktur. Hayali şirketleri vardır. Vergi dairelerinde, ticaret odalarında, esnaf ve meslek odalarında medya ve basın ile ilgili ne bir kayıtları ne de hayali şirketlerinin tescil kaydı da yoktur.

     Böyle şarlatanlar, böyle yalancılar, böyle hayali düşünen, kendilerini gazeteci olarak ilan eden korsan ve seyyar gazetecileri gördükten sonra gazetecilikten ve bu meslekten iyice soğudum.

    Sözüm onlara Van'da ajanslar TRT temsilciği ile siyasi yerel gazete ile iki televizyoncu dışında yaklaşık 40 kişilik bir grup gazeteci var gibi.

      Van illimize atanan bir yetkilinin basın toplantısında kendilerini gazeteci olarak tanıtarak Van'da gazetecilik yaptıkları ve nereye nasıl bağlı olduklarını hala bizler gazeteci olarak bilmiyoruz, fakat bu gibi yetkililer gelince ya da bir iftar yemeği ya da kahvaltılı bir toplantı da ya da bir veda yemeğinde hemen ortaya çıkarlar.

      Van'da bir gazeteci ordusunu görüyorum. Ayıp be ayıp, çok ayıp. Nereye bağlısın, hangi kuruma kime çalışıyorsun?

    Bu korsan gazeteciler kendilerini aşmış, kendilerine gazeteci demiyorlar. Kendilerine Vanlı Araştırmacı gazeteci yazar diyorlar.

     Van sıcak güzel bir il. 1 milyonu aşkın nüfusu var. Hepsi vatandaş olmaz, bazıları gazeteci olacak ama belgesiz ve fotoğraf makinesiz sadece dergi okuyarak gözleri yorulmuş artık o gözlüğüyle yani gazetecilikte yıprandığının belirtisidir.

     Gazeteciler, hayallerle değil, doğrular ile uğraşan insanlardır. Gazeteciler, menfaatleri uğruna birilerini hedef almayan insanlardır.

     Ben yıllardır ulusal ve yerel basından birçok haber yaptım ve hiçbir zaman kimsenin  gazına gelmedim.

      Nerde bir eksiklik gördüğüm zaman gazetemde haber yaparak uygun bir dille uyarırdım ve anında telafi edilirdi.

    Son zamanlarda bazı internet sitelerinde veya 4 sayfalık ayda bir sayı gazete çıkaran ve bazı yetkililere ya da kamuda  çalışanlarda bir iş ya da bir menfaat için saldırıda bulunan ve çamur atan arkadaşlara sesleniyorum.

     Biz gazeteciler haklıdan yana haksıza karşıyız doğruluktur habercinin özü "Gelin, birlik olalım. Yalan yanlış haberlerle çamur at izi kalsın felsefesinden vaz geçelim ve İnsanları kendimize güldürmeyelim" derim.

    Korsanlığı bırakın gazetecilere görevlerini yaptırın ben sizleri gazeteci olarak görmüyorum.

Sadece sahada ve alanda yer daraltıyorsunuz.

      En azından benim gözlemim ile öyle diyorum ve tüm gazeteci arkadaşlarımın (Korsanlar Hariç) 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

YORUM EKLE