Size de, Bize de Hayırlı Ramazanlar

    Önemli gün ve gecelerde otomatiğe bağlanan ruhsuz kutlama mesajları, Ramazan öncesi Gazze'de şehit edilen ve yaralanan onca Müslüman'ın acısı üzerine "acaba ruh kazanır mı?" diye çok merak ettim.

    Ramazan Ayı 16 Mayıs 2018 Çarşamba günü başladı. Whatsapp üzerinden ve diğer sosyal medya hesaplarımdan yağmur gibi Ramazan tebriği gelmeye başladı. Baktım ki klasik ve sistematik ruhsuz mesajlar değişmedi. Bu şekilde mesaj gönderenlerden kimseye cevap vermedim.

     Ayrıca toplu gönderilen, kişiye özel olmayan mesaj göndermiyorum, gönderenlere de cevap vermiyorum.
Ramazan gelmiş ve üzerinden üç gün geçmiş hala mesaj paylaşamamıştım, paylaşmazsam da olmaz. Bunun üzerine farklı sorun ve sıkıntılarımızın yanısıra
vurdumduymazlıklarımızı da gündeme getiren, içimizle dışımızdaki farklılıkları eleştirerek, gerçekten mesaj vererek, ruhu olan mesajlar paylaştım.

Sosyal medyada paylaştığım bu mesajların, anlık paylaşım trafiği içinde akıp gitmemesi, gündemimizde kalıcı olması nedeniyle köşeme de almak istedim.

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan'da kendimizi hakkıyla gözden geçirmemiz, terketmemiz gereken kötülüklerden arınmamız, kazanmamız gereken güzelliklerle de buluşmamız, çağdaş deyimle empati yapabilmemiz en büyük dileğimdir.
İşte sosyal medya'da paylaştığım Ramazan Ayı mesajları;
Çalışanlarının sigortasını yaptırmayıp her türlü hakkını yiyen, Ramazan Ayı gelince, gösteriş olsun diye iftar veren iş adamı abimiz, Hayırlı Ramazanlar...

"Mülk Allah’ındır" deyip, 2 ay kirasını ödeyemeyen kiracısını mahkeme kararıyla evinden atan hacı dayım sana da Hayırlı Ramazanlar...

"Kız çocuk okutulur mu" deyip karısı hastalanınca, kadın doktor peşinde koşan sayın abim sana da
Hayırlı Ramazanlar...
11 ay boyunca asgari ücretle çalışıp aile geçindiren adama aç mısın diye sormayıp, Ramazan Ayında "oruç tutuyor musun" diye soran toplum önderleri size de Hayırlı Ramazanlar...

    13 yaşındaki çocuğa tecavüz eden adama, "kızın kendi rızası vardı" deyip ceza indirimi veren hakim amcamız sana da Hayırlı Ramazanlar..
.
    Gazze'de, Suriye'de, Irak'ta, Afganistan'da, Afrika'da, Bosna'da, Çeçenistan'da, Çin'de ve Arakan'da şehit edilen, yaralanan Müslüman ve mazlumların kanını akıtanlarla iş tutan İslam Ülkeleri, size de Hayırlı Ramazanlar..

    İngiliz Mandası ve Yahudi Lobisi ile hareket eden Arap ülkelerinin içler acısı durumuna bakmayıp, tam bağımsız Türkiye’yi güçlendirmek için 7 düvelle savaşan Recep Tayyip Erdoğan'a bilmeden muhalefet eden abimiz, ablamız size de Hayırlı Ramazanlar...

Binlerce askerimizi, polisimizi ve vatandaşımızı şehit eden PKK terör örgütünün siyasi kanadına mensup, Kobani bahanesi ile 50'den fazla insanımızın şehit olmasından sorumlu katili "serbest bırakın" diye yırtınanlardan, Milliyetçi geçinen Meral Akşener, Atatürkçü geçinen Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce, Islâmcı geçinen Temel Karamollaoğlu, size de Hayırlı Ramazanlar..
Değer görünce değişmeyen insanların sayısının artması, Sahur Duamız olsun..
Samimi ve sağduyulu herkese içten Hayırlı Ramazanlar..

YORUM EKLE

banner29