Tek Adam mı?

En son Sayın Abdullah Gül'ün açıklamasıyla birlikte başvurular hızlı bir şekilde artmaya başladı. Bu yazının hazırlandığı döneme kadar başvuru sayısı neredeyse 150 olmuştu.
Geçtiğimiz dönemlerle mukayese ettiğimizde yine Ak Parti tercih edilen bir siyasi parti konumundadır. Tercih yine Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yöneliktir.
Gerçekten büyük bir başarı!
Türk siyasi tarihinde böyle bir örnek asla gelmemiştir. Ve bunun en büyük mimarı ve başarısı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a aittir. Belki de bazıları bunu iyi göremedikleri veya tahlil edemedikleri için kendisine tek adamlıktan dolayı saldırıyorlar.

 

Be arkadaş, tek adam tabii. Hem de büyük başarılara imza atan bir lider. Bundan daha büyük bir başarı olabilir mi? Arşivleri arayın, tarayın; göreceksiniz ki yarınki seçime değil 2023 vizyonuna göz dikmiş büyük bir liderin var olduğunu göreceksiniz karşınızda.
Varsın tek adam olsun!
Millet hâlâ teveccüh gösteriyor ve seviyorsa demek ki demokrasi çarkı gayet iyi bir şekilde işliyor.
Helal olsun demekten başka bir şey var mı elimizde. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun!
Bakın karşısında aday olacak herkes patır patır dökülüyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bilmem kaçıncı seçimdir kaybediyor ve hâlâ kazanacağım diye bas bas bağırıyor. Haydi, kazanacaksın madem çık karşısına Başkan adayı ol da neyi kazanacağını herkes görsün!

 

Aylardır Sayın Abdullah Gül etrafında spekülasyonlar yapılıyor. Kendisi çıkıp diyor ki "geniş mutabakat olmadığı" için aday olmayacağım. Yani mutabakat sağlansaydı, kendisini kardeşim diye Cumhurbaşkanı adayı olarak gösteren Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkacaktı.
Buyurun buradan yakın!
Arkadaş kimse Reis'in karşısına çıkamıyor. Ondan sonra da tek adam deyip eleştiriyorlar.
Siz, tek adam bulun!
Bir araya gelemiyorsunuz, sonra da en kolay işi seçiyorsunuz! Tek adam rejimi.
Geniş mutabakat sözü de aynı zamanda Tayyip Erdoğan'ın ne kadar güçlü bir lider olduğunun da kanıtı. Demek ki Tayyip Erdoğan, büyük bir teveccüh görüyor ki siz geniş bir mutabakattan yanasınız. Yani bunu görüyor olmanız da iyi bir gelişme!

 

      Herkes Tayyip Bey'in gücünün farkında artık! Reis, tek başına tüm Türkiye'ye talip! Varsa karşısına çıkacak biri gelsin de görelim diyor herkes!
Nitekim bu güç değil mi ki Van'dan da aday adayları patır patır ortaya çıkmaya başladı.

 

    Vay anam vay!..
Ak Parti'ye bu ne teveccüh!
Bu ne sevda!..
Garip olan dün HDP'ye gösterilen teveccühün çok cılız kalması.
Millet siyaseti biliyor ağam! Biliyor bilmesine de Tayyip Erdoğan da o eski Erdoğan değil!
Köprünün altında çok sular aktı. Dünya değişti de Ak Parti mi değişmeyecek!
Öyle isimler var ki çoban etmezsiniz ama gelin görün ki aday adayı oluyor.
Yarın herkes kendilerine bir müddet de olsa "sayın vekilim" diye hitap edecek!
Çoğu da kaybedeceğini bile bile başvuruyor. Amacı da vekil olarak seçilmek değil Ak Parti'den aday adayı olduğunu resmileştirmek! Gelsin ondan sonra parti mensubiyeti gelsin ondan sonra bürokratik atamalar!
Amma Reis yemiyor efendim.
Boşuna bu çabalar!...

YORUM EKLE

banner29