Tepetaklak düşecek miyiz?

   İnanın yazmazsam olmaz.
Yazmalıyım, uyarmalıyım insanlığım, inancım için.
   Israr etmeliyim dönen fırıldaklıkların yutulmaması için.
   Hem AK parti bölge koordinatörü Sayın Mücahit Daloğlu beyi hem de AK parti Van il başkanı Sayın Kayhan TÜRKMENOĞLU'Nu mutlaka uyarmam lazım.
    Etrafınıza, aracılara, çalan telefonlarınıza dikkat dikkat lütfen dikkat. Bu kenti bitirenler hem ahlaken hem de ekonomik olarak dip yapanlar etrafınızda pervane gibi dolaşıyor.
    Durumun vahameti için ve oluşan havayla ilgili son bir ayda defalarca yazdım tekrar hatırlatayım beyler tehlike büyük hem de sandığınızdan çok fazla.
    Gözleri doymayan kurtlar pusuda bekliyor.
   Nasıl bir hava var bir kez daha hatırlayın kısaca ve bozmayın bu havayı.
  20 Aralık2017 tarihi Ak Partinin Van'daki yerel siyaseti açısından yeni bir sayfanın açıldığı bir tarih oldu.
  Bu tarihte Sayın Kayhan TÜRKMENOĞLU'nun Ak Parti Van İl Başkanı olarak atamasının yapıldığı haberi siyasilerden daha fazla Ak Partiden ve yerel siyasilerden adalet, kalkınma bekleyen halk için bir umut, bir sevinç, bir heyecana neden oldu.
    Sayın Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılan değerlendirme sonrası Ak Parti Genel Merkezi tarafından Van il başkanı olarak ataması yapılan Kayhan TÜRKMENOĞLU Van'a gelişinde havaalanında kalabalık bir kitle tarafından heyecanla karşılandı. Ve uzun bir süredir Ak Parti adına il başkanları arasında da ilk defa bu kadar yoğun bir sevgi seli ve heyecanla karşılanan ilk başkan oldu.
    Havaalanından kalabalık bir konvoy ve yoğun bir ilgiyle devam eden yolculuk Ak Parti İl başkanlığı binasına kadar devam etti ve kurulan platformda yerini alan eski-yeni Ak Parti siyasetçileri arasından katılımcıları selamlayan Kayhan    TÜRKMENOĞLU, yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.
    Ak Partinin kuruluşundan bugüne farklı kademelerde görev yapmış ve aktif olarak devam eden isimleri tek tek sayarak da aslında geleceğe dair neler yapmak istediği, yeni dönemde nasıl bir başkanlık örneği sergileyeceğiyle ilgili de ipuçları verdi.
    Kayhan TÜRKENOĞLU'na gösterilen yoğun ilgi her gün yüzlerce insanın Ak Parti il binasına gidip "hayırlı olsun" kutlamasıyla devam etti.
    Buraya kadar tüm yazılanlar çok güzel ama bundan sonrası çok önemli.
Kayhan TÜRKMENOĞLU'NA gösterilen bu yoğun ilgi ve sergilenen coşku, heyecan acaba nasıl anlaşılmalı?
   Ebette ki Sayın Kayhan TÜRKMENOĞLU ismi dünden bugüne herkesin aklında dürüstlüğü, samimiyeti, partisine ve davasına sadakati ve herkese açık kapısıyla beğeni ve takdir toplamıştır.
    Şahit olduğumuz ve yerel siyaset açısından çok da alışık olmadığımız yoğun ilgi, sevgi ve coşkunun en önemli sebeplerinden biri, belki de en önemlisi bu olsa gerek. Ama olaya daha geniş bir çerçeveden bakarsak toplumsal bilinçaltımızda yer eden bazı önemli sebeplerin daha olacağına inanıyorum.
   Mesela Ak Partinin aslı sahibi olan halkın, geçmiş dönemlerde İl başkanından ve il başkanlığı makamından hak ettiği değeri görememiş, çoğu zaman dışlanmış olması,
   Bundan önce İl başkanlığı makamının birçok şahsi veya grupsal çıkarlar için kullanılması ve kamu yararını gözetmekten uzak bir siyasi anlayışın toplumsal hafızada bilinçaltında oluşturduğu öfke.
    İnsanı yaşat ki devlet yaşasın siyasi felsefesi ile kurulan Ak Partinin yerelde kimsesiz, garip, yetim, dul, yaşlı ve engelli gibi toplumsal açıdan muhtaç kesimleri anlamakta ve sorunlarını çözmekte yaşadığı acziyet,
   Yerelde "Milletin Vekili" olarak ve en temelde millete hizmet etmek için seçilen bazı siyasilerin Ak Partinin lideri Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'IN halkına göstermiş olduğu tavrın tam aksi yönde kendilerini seçen halkla iletişimlerinde şaşı bakış sonrası oluşan çarpık anlayışla halka tepeden bakmaları.
   Teşkilatlarda farklı zamanlarda liyakat, ehliyet ve güven esasları ve dava bilinciyle, menfaatsiz görev alan birçok kişinin sergiledikleri samimi duruşun çoğu zaman yok sayılması ve basit ve şahsi hesaplarla bu kişilerin küstürülmesi, ötekileştirilmesi gibi sebepler olabilir mi?
    Kayhan TÜRKMENOĞLU şahsi itibarı ve güzel özellikleriyle beraber bence toplum hafızasında yer eden tüm bu duygu, tepki ve beklentilerin bir sonucu olarak bugün ak parti Van il başkanlığı makamı ve Ak Parti Van il başkanı büyük bir heyecan ve umudun kaynağı oldu.
    Bu umut ve yüksek beklenti doğru yönetilirse yüksek itibar, başarı ve kalkınmayı beraberinde getireceği gibi doğru yönetilmezse kısa ve orta vadede aslında kötü bir sonun da habercisi olabilir.
   Halkın içine şöyle bir karışıp kahvede, minibüste, dost meclislerinde doğaçlama yapılan sohbetlere kulak kabarttığınızda aşağıdaki cümleleri çok sık duyuyoruz.
   -Kayhan Bey iyi adam, dürüst adam, ekonomik olarak bir şeye ihtiyacı olmayan harama el uzatmayacak bir adam. Yanına kendisi gibi Allah'tan korkan, kuldan utanan liyakat sahibi kişileri almalı.
   Demek ki yeni Başkan, derdi Van olan, halkına hizmet edecek bilgili, donanımlı, şahsiyet sahibi, toplumda karşılığı olan kişileri ekibine almalı ve bu ekiple sokak sokak gezmeli.
   Van'a hizmet etmek için çarşıda pazarda, her bir mahallede önyargılardan, ötekileştirmelerden uzak bir şekilde tüm halkı kucaklamalı. Özlemle beklenen samimi gayretleri sergilemeli ve 2019'da Van'a hak ettiği hizmetleri kazandırmalı.
Eğer bunları yaparsa hem biz hem de kendisi kazanacak.
   Yok, eğer kendinden önceki ekiplerde görev almış, partinin gücünü şahsi veya içinde bulunduğu grubun çıkarları için kullanmış, liyakat ve güven den uzak, halka tepeden bakan ve ötekileştiren, davayı değil kendi menfaatlerini önceleyen, toplumda hiçbir karşılığı olmayıp da kendini dev aynasında gören, her devrin adamı olan kişileri yanında tutar veya ekibini birlik ve beraberlik adına bu isimlerden oluşturursa Van da kaybedecek kendisi de kaybedecek diye konuşmaya ve en önemlisi de Kayhan beyin nasıl karar alacağını merakla gözlemlemeye devam ediyorlar.
   Bu arada Kayhan beyin alacağı kararları ve ekibini kimlerden oluşturacağını merakla bekleyenler sadece halk değil, dünden bugüne Ak Parti siyasetinde görev almış veya almak isteyen kişi veya gruplar.
    Kim bilir belki de şimdiden yakın zamanda yapılacak ilçe ve il kongresine muhalif aday çıkarma hesaplarını birileri yapıyor da olabilir!
    Ve yine kim bilir belki de kongre günü Hakkâri'de olduğu gibi genel merkezin adayı değil, muhalif grupların adayı delegenin çoğunluk oyunu alıp ak partinin yeni Van il başkanı olacak!
   Bu olası ihtimalle beraber Ak Parti Van ilçe ve devamında yapılacak il kongre sürecinde Ak Parti Genel Merkez temsilcilerinin ve tabi ki il başkanı alarak Kayhan Türkmenoğlu'nun ilçe başkan adayları ve il kongresi için oluşturacağı listede eğer doğru isimler olursa hiç şüphesiz halk kazanacak, Van kazanacak, Türkiye kazanacak.
Ve tabii ki buna vesile olan KAYHAN TÜRKMENOĞLU KAZANACAK.
Yani hepimiz tepetaklak!

YORUM EKLE

banner29