TÜRBÜLANS 2

Bilenler bilir, havacılık sektörünün en çok kullanılan terimlerinden biridir Türbülans. Pilotun havadaki boşlukta uçağın kontrolünü kısmen de olsa kaybetme sırasında yaşanan panik anları, insanı öldürüp öldürüp diriltir adeta.
 
Tabi Türbülans her ne kadar havada yaşansa da bu sıralar ölümcül virüs olan ve dünyayı etkisi altına alan Korunavürüs nedeniyle insanlık da Türbülans üstüne Türbülans yaşamakta.
 
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkması ardından ölümcül noktadaki en tehlikeli salgın olan yeni tür Korunavürüs her geçen gün meydana gelen ölümler sonrasında tüm dünyanın korkulu rüyası oldu adeta.  
 

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada 156 binden fazla kişi Çin'in Wuhan kentinde başlayan corona virüs salgınına yakalandı. Corona virüsüne yakalanan 5 bin 800 kişi ise malesef yaşamını yitirdi.

 
Hal böyleyken önce Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, Amerika, Afrika, Orta Asya derken salgının bulaşmadığı ülke kalmadı. 
 
Tabi ülkemizde devletimizin ilk günden itibaren aldığı önlemler neticesinde, vaka sayısı son derece sınırlı olması ve henüz bir ölümün yaşanmaması en büyük mutluluk kaynağıdır. 
 
Tabi insanlarımız her şeyi paylaştığı sosyal medyada, bilgi kirliliği had safhada. Kimi Korunavürüs salgınını Ti ye ala dursun, kimisi şarkılı türkülü kliple virüsü yenmenin mücadelesini vermektedir.
 
Yine de tedbiri elden bırakmamak ve tabiri caizse her şeyi devletten beklememek gerekir. 
 
Bakanlığın duyurusu ile üniversite ve okulların tatile girmesiyle birlikte başta kişisel temizlik olmak üzere, toplu alanlarda azami hassasiyet göstermek birincil görev olmalı. Bu süreçte Yurt dışından gelen kişiler ile temas etmemek, Cami Cematine biraz ara vermek,  Avmler, Sinema, Tiyatro ve Kahve gibi kalabalık mekanlardan uzak durmak olmazsa olmazdır.
 
Tedbir biz insanlardan , takdir ise yüce Allah'tan kalın sağlıcakla...
YORUM EKLE

banner29