TÜRBÜLANS....

          Bilenler bilir; havacılık sektörünün en çok kullanılan terimlerinden biridir Türbulans.

Havadaki boşlukta uçağın kontrolü kısmen de olsa kaybetme sırasında yaşanan panik anları insanı öldürüp öldürüp diriltir adeta.

Tabi Türbülans her ne kadar havada yaşansa da, bazen siyasette de benzer heyecanlar yaşanmıyor değil.

Ak Parti' nin Van' daki yerel seçim sürecinde bir kısım çevreler kendi adaylarını gereğinden fazla şişirerek topluma empoze etmeye çalıştı. Ancak bu tarz siyasi manevraları bertaraf etmek ve bireysel talepleri değil, emaneti ehline vermeyi şiar edinen birine ihtiyaç vardı. Bu noktada devreye Kayhan Türkmenoğlu girdi. Teşkilatı belli bir dengede tutmak için tecrübeli kaptan pilot konumunda olan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, en nihayetinde genel merkezin kriterleri ve yapılan araştırmalar sonucunda önceki gün adaylarını kamuoyunda tanıtarak süreci başlattı.

 

 

       Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da hazır bulunduğu tanıtım töreninde konuşan il Başkanı Kayhan Türkmenoğlu; gerçek dava adamları ile yola devam edileceğini vurgulayarak, gün hesabi değil, hasbi yani samimi duruş sergileme ve adaylara sahip çıkma günüdür diyerek adeta ders niteliğinde uyarılarda bulundu.

Çünkü tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. 31 Mart yerel seçimlerin her geçen gün daha fazla yaklaştığını bu yüzden kaybedecek bir saatlik lüksümüzün olmadığını biliyoruz vurgusu toplantıya damga vurdu.

 

 

       Tevazu, samimiyet ve gayret ile kazanacağız sloganı bile seçim sürecini anlamak isteyenler için yeterli bir referanstı.

Hal böyle olunca sükunet ve huzurlu bir seçim sürecini hep birlikte yaşamak en doğrusu olacaktır.

Aksi takdirde türbülans anında risk herkesi bağlayacaktır. Siyasî kazanım elde etmek için daha fazla ayak oyunlarına gerek kalmadan sağduyunun hâkim olması gerekir. Ak Partinin gönül belediyeciliği ilkesi ile yepyeni hizmetleri Van'a da kazandırması halkımızın en büyük beklentisidir.

YORUM EKLE

banner29