VALLAHİ BAŞIM AĞRIYOR: AHAN DA SİZE BELGELER!...

Efendim, biliyorum merak ediyorsunuz.
Önemli bir haber tabii.  Ancak haberciliğin bir de doğruluk tarafı var. Niyetimiz ilk günden karalamak olsaydı hemencecik yapıştırırdım isimleri.
Fakat durum ciddi. Böyle olunca da beklemek gerekti. Neyi derseniz belgeleri. Yani beyefendiye dair icraatların belgeleri!.. Onları tasdik ettirmemiz önemliydi.
Artık bir sorun kalmadı.

Efendim, mesele 2014'e kadar uzanıyor. Yani Bekir Bey dönemine…
Malumuzun HDP, Ak Partili belediyeleri alırken en önemli dayanak noktalarından biri "usulsüzlük, rüşvet, ihaleye fesat" gibi kavramlardı. Bu konuda o kadar iyi çalıştılar ki halkın bilinçaltında Ak Partili belediyeler deyince hiç de güzel bir imaj oluşmuyordu. Yani algı operasyonları süperdi.
Algı yaratmada mahirdiler ancak asıl ustalıkları kendi yaptıklarını kapatmaktı. Evet, HDP'li bazı belediyeler Ak Parti'nin "ihale" veya "yapılaşma" gibi hususlarda yaptıklarını yerle bir ediyorlardı ama işin başına geçtikten sonra her şey süt liman oldu. 
Yani efendim, yolsuzluklar birden bire kesildi gibi…
Yeni algı operasyonu buydu. Dün "yolsuzluklar" sözcüğünü kullanan ve bunu göklere çıkaranlar birden bire sus pus oldular.
Oldular da tarih bu işte affetmiyor. Hele belgeler hiç!!..

Değineceğim konu 27.01.2014 tarihli elime geçen bir belgedeki usulsüzlük iddiası…
Benim dikkate aldığım bu belgeyi sizlerin de dikkatine sunacağım.
HDP belediyesinde İmar Müdürlüğü'nde sahte bir evrak meselesi… 
Konu çok ciddi. 
Efendim, bir yapı ruhsatı için sahte imzalar düzenlenir. Neyse ki olay açığa çıkartılır. Tutanaklar tutulur. İşin sorumlusu bir yardımcıya da bu hususta yani sahte evrak düzenlemekten idari soruşturma başlatılır. Karar güzel elbette… Ne var burada demeyin. İmar gibi önemli bir birimde önemli bir usulsüzlük yapılmış ve kurum içi soruşturma da arkasından gelmiş.
Gelmiş gelmesine ama beyefendi birden bire korunmuş!!!... Kim tarafından peki! Bekir Kaya tarafından. Yani soruşturmanın üstü hemencecik kapatılmış. İdari soruşturma birden bire puffff! 
Uçuuuuup gitmiş!...
"Bizi kaç gündür beklettiğin olay bu mu?" deyip kızmayın efendim. Sabredin. Bu soruşturma önemli elbette. Yapılanlar da vahim. Ancak asıl vahim olaya geleceğim.
….
Bekir Kaya, resmen bu beyefendiyi korumuş. Kol kanat germiş. Bu neyi gösteriyor? Demek ki aralarında bir gönül bağı var.  Bir yakınlık bir birliktelik söz konusu. 
Amma…. 
Bu beyefendi sonradan ne olmuş biliyor musunuz? Van Büyük Şehir Belediyesi'ne kayyum atandıktan sonra getirilmiş mi çok önemli bir göreve.
Hem de ne görev!...
Allah… Allah…
Bu nasıl iş demeyin!
Bekir Kaya döneminde İmar İşleri Müdür yardımcısı olan ve önemli bir usulsüzlükte kol kanat gerilen beyefendi, birden bir Van Büyük Şehir Belediyesi'ne İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına getirilmesin mi?
Bekir Kaya kahroluyor mudur acaba? Zira çok yakından koruduğu beyefendi birden bire nasıl olduysa kayyumda en üst mevkide.
Evet, efendim bahsettiğim kişi Sinan Özdemir!...
Dün HDP'li Van Büyük Şehir Belediyesi'nde İmar'da müdür yardımcısı olan beyefendi bugün kayyumda çok çok daha önemli bir görevde…

Bu şehirde neler oluyor? Allah bizlerin akıl sağlığını korusun. Dün Genel Sekreter'e en yakın koruma FETÖ'cü çıkıyor; bugün HDP'li belediyede üst düzeyde görev alan ve usulsüzlükten dolayı dosyası kapatılan bir beyefendi kayyumda keyif çatıyor!
Eeee..
Ya Van'ın kaderi bu mu olacaktı? 
Biz hiç kazanmayacak mıyız?
Bu nasıl bir atamadır? 
Kimse sorgulamıyor mu? 
Bu adamı buraya kim atadı? 
Van'da belediyeler hep bu tür basiretsiz atamalar yüzünden kaybedilmedi mi?
Kimse buna dur demeyecek mi?
İlginçtir beyefendinin eşi Esma Özdemir Hanımefendi de Tuşba Belediyesi'nde İmar Müdürü.
Üstelik Cumhurbaşkanımızın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın kurduğu KADEM'in de Van şube başkanı. 
Offff…. 
Vallahi başım ağrıyor…

YORUM EKLE

banner29