VAN'IN OLMAZSSA OLMAZI: EDREMİT!...

        Yeni Edremit söylemi ile yola çıktı.

Alışıla gelmişin dışında bir siyasetçi profili sergiliyor.

Sessiz, sakin, kendinden emin adımlarla ilerleyen, konuşmalarıyla da karşısındakine güven veren bir tutum sergiliyor.

Biz onu önce iyi bir avukattır söylemleriyle tanıdık. Daha sonra iş adamı sıfatıyla Van ilinde yerini aldı.

Şimdi ise hem hukukçu hem de siyasetçi kimliği ile karşımızda.

 

 

        Evet, Edremit ilçemizin belediye başkanı Sayın İsmail Say beyden bahsediyorum.

Geçenlerde Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın konuğu AK Parti Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say idi ve programı sonuna kadar takip ettim.

İsmail Bey farklı şeyler söylüyor konulara bir siyasetçinin dışında daha değişik acıdan bakıyor.

Merak ettiğim, biraz daha yakından anlamaya çalışmak için programı sonuna kadar takip edeyim dedim.

Programda tam iki saat sürdü ve başkan çok şey dedi. Ben Sayın Say’ın yaptığı açıklamaların Edremit ilçemize ve özelde Van’ımıza neler getireceği üzerinde durmaya çalışacağım.

 

         Edremit Belediye Başkanlığı görevine başladığı günden bu yana yapılan ve yapılacak projeler hakkında konuşan Van Edremit Belediye Başkan İsmail Say, 2020 yılında Van’ı büyük sürprizlerin ve büyük yatırımların beklediğini söyledi.

Başkan Say bir kere Edremit ilçesinin Van’ın vitrini haline geldiğinin farkında.

Bu çok önemli. Edremit’in konumunu ve hizmet edilirse yatırım yapılırsa dünyanın en yaşanılır ilçesi olacağının farkındalığını yakalamak benim için umut verici.

Van ve Edremit ilçesinde ikamet eden vatandaşların dikkatine sunmak istiyorum.

Değişime ve gelişime hazır olun.

 

        Süreç böyle devam ederse olağan üstü bir değişiklik olmazsa Edremit ilçesi doğunun parlayan yüzü olacak.

Zaten Başkan Say, belediye başkanlığı küçüklükten beri en büyük hayalim diyor ve nedenini de açıklıyor kendisi.

“Çünkü halka bire bir dokunabilecek, hizmet alanı. Van’a faydalı olmak için elimde fırsat var ve Rabbimin nasip etmesiyle Edremit belediye başkanı oldum şimdi sıra mazeretsiz Edremit ve Van halkına hizmet etme vakti diyor.”

Başkan Say, “Van’a gelen, ister bürokrat, ister bakan, siyasetçi, misafir, iş adamı veya seyahat amaçlı gelen turist herkes, Edremit’e iniyor, Edremit’i görüyor, Edremit artık Van’ın vitrini haline geldi. Bu bize sorumluluğumuzun ne kadar ağırlaştığını ve sorumluluk bilincimizi bir kez daha hatırlatıyor bilincinde olması önemli.

 

 

        Yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı İsmail beyden beklentiler bir hayli yüksek ve bu manada da başkan beyin işi zor.

 Yeni hizmetler, yeni çalışmalar, yeni projeler çıkararak yolumuza devam edeceğiz inşallah” diye konuştu.

Altını çizerek Edremit belediye başkanı seçildiği zaman diğer siyasi partilerin yaptığı gibi kimseyi işinden etmediklerinin vurgusunu yapıyor Say.

Seçimden önce vaat ettiği yaklaşık 20 projeye de değiniyor Başkan say, projeleri şu şekilde sıralıyor.

Seçimden önce önemli projemiz vardı, projelerin tamamı 40 projeydi, bunlardan 20’si Edremit ve Edremit’te ikamet eden vatandaşımız için önemli projelerdi.

 

 

         Beş yıllık belediye başkanlığı sürecinde bazı projeler, birkaç yılınızı, bazı projeler ise birkaç ayınızı alabilecek projeler olduğunu hatırlatıyor İsmail Bey.

Gençlik Kurulu Projesi, tıp merkezi, Muhtarlıklar Müdürlüğü, Altyapı Projesi, Edremit’in 50 yıllık altyapı sorunu tarihe karışacak. Edremit’in ulaşım sorunu, çevre yolu sorunu, 18 madde sorunu, ulaşım sorunu birebir müdahale edebileceğimiz bir durum değil, ama ulaşım Edremit’in sorunu, Van’ın sorunu.  Burada sayın vekillerimiz de, il başkanımız da, bu anlamda çevre şehircilik il müdürlüğümüz de canla başla çalışıyorlar ki bu sorun çözülsün diye bizde üzerimize düşeni yapacağız dedi İsmail bey.

Bir taraftan da ulaşım gibi, altyapı gibi zaman alacak, bütçe gerektirecek, başka kurumlarla diyalog gerektirecek. Açıkladığımız birçok proje farklı kurumlarında ortaklığıyla yapılabilecek projeler.
Başkan Say’ın en önemli beni de etkileyen müjdesi vardı. Yatırımcıların yeni durağının Van olduğunu söyleyen Başkan Say “Önümüzde ki dönemde inşallah Edremit bölgemize çok büyük bir turizm yatırımı geliyor.

 

 

         Birçok yatırım için başkan bey sıkça aranıyor yatırımcıya yol gösterdiğini söylüyor.

İşyeri, petrol, villa, kafeterya, seracılık, tekstil ve otel yatırımı gibi talepler var. Aslında başkan say ile birlikte Edremit ilçesine büyük bir güven geldi.

Bu güven ülkedeki gidişat ile de paralel gidiyor biraz bence gün geçtikçe çok daha yatırımcı gelecek Van iline.

Birçok alanda harika bir hava yakalanmış bu güzel ortamı devam ettirmek lazım.

Yeni bu turizm yatırımların da binden fazla istihdam alanları oluşacak. En büyük talebimiz bu değil mi? Gençlerimiz işsiz ne olur iş alanı oluşturun diye siyasilere sesleniyoruz her defasında işte İsmail bey şu an Van ve Edremit gençliği için büyük çaba koyuyor ortaya.

 

 

        Başkan bey inşallah daha çok istihdam alanı sağlanacak işler var sırada diye ileriye dönük mesajlarda veriyor.

Sayın başkan ile geçenlerde ayaküstü biraz konuşma imkânım oldu yakında sanki yatırım adına önemli müjdeler verecek gibi bir intiba uyandırdı bende.

Evet, Edremit ülkemizin en önemli ilçelerinden biri. Bu altı aylık sürede gördüğüm ilk izlenimim böyle devam ederse İsmail say başkanda Edremit için büyük fırsat.

Hukukçu, iş insanı ve siyasetçi kimliğini bütünleştirirse birçok önemli yatırıma işe imza atacağı kesin.

Kaldı ki Edremit’i çok seviyor aidiyet hissi çok yüksek buda samimiyeti getirir.

 

 

       Zaten bir insan samimi olursa yapmayacağı iş çok az olur kanaatindeyim.

İsmail beyin en büyük özelliği bencil değil paylaşmasını biliyor bütün belediyelerin kurumların çok başarılı olmasını istiyor ve başarılı olmaları için ne gerekiyorsa yapacağını söylüyor.

Onların başarılı olması, bütün kurumlarımızın başarılı olması Van’ın topyekûn ayağa kalkması hepimizin başarılı olması anlamına geliyor düşüncesine sahip.

 

     Bu halis temiz düşünce ne kadar güzel değil mi?

Çünkü Edremit, Van’ın olmazsa olmazı…

YORUM EKLE

banner29