VAN'IN TV KANALI VE YÜZÜ OLACAK!

           Uzun bir aradan sonra şimdi de KANAL M ekranlarında sizlerle yeni ve özgün, bir o kadarda anlamlı programlarla bu yeni süreçte birlikte olacağız.
İş adamı ve genç siyasetçi olan Sayın Eyüp Acar'ın epeyce bir zamandır birlikte çalışalım teklifini değerli bulduğumu ve büyük başarılar ortaya koymak için kabul ettiğimi belirtmek istiyorum.

 


        Van'ın uzun zamandır çok önemli bir ihtiyacı olan TV kanalı aslında ulusal yayın yapacak kadar büyük bir medya kompleksi şeklinde oluşturulmuş ve bu konuda inanılmaz emekler verilmiş. Teknik donanım kapasitesi olarak harika bir tesis inşa edilmiş ve Van için olağanüstü bir kanal kurulmuş. İstihdama katkı anlamında da birçok gencimize iş imkânı sağlanmış. Tüm bu güzellikleri bir arada görmek beni Van adına hem mutlu etti hem de ortaya çıkacak iyi işler için çok heyecanlandırdı.

 


         Tüm bu güzel duyguları yaşarken tabi ki KANAL M'in Van için ne anlama geldiğini, yapılacak doğru bir televizyonculukla şehrimizin neler kazanabileceğini, Van'ın vitrini olacak böyle bir teknik altyapı ile şehrimizin kazanımlarına nasıl olumlu katkı sunulabileceğini hoş bir sohbette ekip arkadaşlarımızla konuştuk.
Ayrıca KANAL M sahibi Eyüp Acar beyle Vanlıların sosyal medyada benden en çok talep ettiği; "-TV'nin adı Van'ı çağrıştırsın, içinde mutlaka Van olsun" talebini de konuştum. Kendileri de hemşerilerimizden gelen bu talebi olumlu karşılayıp;

 


        "-İnşallah iki ay içinde bu konu hakkında girişimlerde bulunacağım" dedi.
Eyüp Bey ile sohbetimizin devamında ileriye dönük TV hakkında Van için nasıl önemli hizmetlerde bulunacağımızı da detaylı bir şekilde konuştuk. Ve ortaya genel olarak şöyle bir tablo çıktı.
Ortaya çıkan bu güzel birliktelikten sonra şimdi Van'ın meselelerini doğru bir şekilde gündeme getirme, sorunların çözümü noktasında ilgili ve yetkililere yol gösterme zamanı geldi diyoruz.
KANAL M artık Van halkının sahip çıkacağı ve izleyeceği Van'ın ekranı olacak.

 


        Tüm ekibimizle birlikte şimdi Van'ın ve Vanlının kanalı KANAL M'de çok önemli işlere imza atmaya hazırlanıyoruz. Nitelikli ve pırıl pırıl genç bir ekiple birlikte takım ruhuyla yola çıkıyoruz.
KANAL M ailesi olarak biz, birlikte Van olacağız, değerlerimizi koruyacağız,
Gizli, saklı kalmış, Sümen altı edilmiş meseleleri tüm detaylarıyla ortaya çıkaracağız.
Yapacağımız haberler ve programlarla kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olacağız.
Biz Vanlıların tabiri ile Hâçortlu, İskeleli, Süphanlı, Şahbağlı olacağız.
Bütün farklılıkların kendini ifade edebildiği bir TV kanalı olacağız.

 


           AK PARTİ, HDP, HÜDAPAR, MHP, CHP, SADET, İYİ Partililerin ve partili olmayanların TV'si olacağız.
Yalanın, iftiranın, dedikodunun değil hakikatin, doğrunun hâkim olduğu bir TV olacağız.
Kimsenin değil, hakikatin savunucusu, halkın ve hakkın sesi olacağız.
Azınlıkların sesi, kulağı, kalbi olacağız.

 


         Biz hiçbir yayınımızda ırkçılık, dincilik, mezhepçilik, cemaatçilik yapmayacağız.
Allah adıyla, milliyetçilik duygusuyla, ırkçılıkla halkı aldatanlardan olmayacağız.
Toplumsal değerlere saygılı olacak ve aynı düşünmesek te tüm farklıklara karşı tahammüllü olacağız. Biz Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Azeri diye ayrım yapan ve ötekileştirenlerden olmayacağız.

 


         Biz, ırkları ve kavimleri birbirini daha iyi tanısınlar ve anlasınlar felsefesine tabi olacağız.
Olacağız ki, herkesin birbirine saygılı, tahammüllü, bir arada yaşama ve anlama mücadelesine olumlu katkımız olsun.
Bu vesileyle Van halkından rica ediyorum. KANAL M hepimizin televizyonu. Yayında görmek istediğinizi bize yazın ve talep edin. Makul ve mantıklı, insanlığa ve ilimize yararlı olacak, gücümüzün yeteceği programları da biz hayata geçirelim.
KANAL M olarak biz, Van halkının habercilik ve televizyonculuk adına memnun olacağı nitelikli yayıncılığı amaçlıyoruz. Van'ın bütün özelliklerini ve değerlerini ekrana taşıyacağız.

 


            Biz Van olacağız, Van bizde olacak.
KANAL M adını da buradan alıyor zaten. Kürtçe ve Farsça "BİZ" anlamına geliyor.
Biz, öyle bir biz olacağız ki hep birlikte soran, sorgulayan, eleştiren, hakkı teslim edenlerden olacağız.
Eleştirdiklerimizi sadece daha iyisini yapsınlar diye hataya, yanlışa, ahlaksızlığa düşmesinler diye eleştireceğiz.
Kimseyle kişisel bir hesabımız olmayacak.

 


          Van'ın ve hemşerilerimizin hakkını, kendi hakkımızdan öte arayacağız.
Güçlünün değil, haklının yanında olacağız.
Gücün sözüne değil, sözün gücüne inananlardan olacağız.
Süslü sözlerle konuşanlardan değil, dediklerini yaşayanlardan, hakkı ve bilgiyi paylaşanlardan sonra da hayatına uygulayanlardan olacağız.


            Evet, saygıdeğer Vanlılar; biz zor ama bir o kadar güzel bir yola koyulduk. Büyük emekler vererek Van'da geçmişte yaptığımız faydalı işleri bundan böyle KANAL M'de devam ettireceğiz inşallah.
Van esnafının, yatırımcısının, sanayicisinin, bütün milletimizin kısacası hepimizin televizyonu olan KANAL M'e sahip çıkmaya sizleri davet ediyorum. Siz bize sahip çıkın, biz zaten Van halkının yanındayız.

 


         Ayrıca bugüne kadar her türlü baskıya rağmen benim yazılarımı yayınlayan Bölge Gazetesine ve imtiyaz sahipleri olan Sayın Cafer Karakoç ve Sayın Bişar Ulutaş'a dik duruşlarından dolay çok teşekkür ediyorum.
Geçmişten buyana sesimi kısmaya ve yazılarımın yayınlanmasını engelleyen, bilgiden, düşünceden, fikirden ve her türlü hakkaniyetten yoksun sadece kendini ve şürekâsını düşünen art niyetli insanları da dürüstlüğe davet         ediyorum.
Aksi halde sesim(dilim) ve yazılarım hep ensenizde olacak.

YORUM EKLE

banner29