Van'da AK Parti Üzerinden Hayırlı Reklamlar

        Önceki gün AK Parti İl Başkanlığını bir grup AK Partili ziyaret etti. Eski İl Başkanı Abdullah Aras’ın öncülük ettiği ziyarete, geçmişte teşkilatlarda görev almış olan bazı kişiler katıldı. Birlik beraberlik mesajları verildi, seçimin önemine ve kazanmak için hep birlikte çalışmanın gereğine vurgu yapıldı.
Yapılan konuşmalar sırasında ifade edilen dilekler, inşallah Allah katında karşılık bulur ve kabul edilir. Bunu dua sahiplerinin niyetlerini hesaba katmadan, Van’ın ve Vanlının yararı için, mazlumların göz ve gönül yaşları hürmetine canı gönülden diliyorum.

 


      Eski teşkilat mensupları olarak yapılan ziyaretin az da olsa partinin isminin gündeme gelmesi açısından katkısı olduğunu düşünüyorum.
Saf ve temiz duygularla baktığımda aklıma "oh ne güzel bir davranış, ne iyi ettiler de böyle bir şey yaptılar, maşallah sübhanallah" demek geliyor.
Ancak öncesini ve sonrasını düşündüğümde, aklıma gelen deli sorular ve satır aralarındaki ince hesaplar gözüme çarpıyor. O zaman da "ver mehteri ver" diyesim geliyor.
Saf, temiz kalpli ve iyi niyetliyiz, ancak saftirik değiliz. Mü'min akıllı ve uyanık olacak, oyun yapmayacak ama oyuna da gelmeyecek, kendisini aynı delikten iki kez ısırtmayacak.

 


        HİÇ İÇİ GEÇMİŞ KARPUZ ALMAK İSTER MİSİNİZ?
Düşünün pazardan büyükçe bir karpuz alıyorsunuz, "herkese yeter" diyorsunuz. Eve gelince büyük bir iştah ile kesiyorsunuz ve bakıyorsunuz içi boş. Hiç kimse bir lokma yiyemiyor, "tüh" diyorsunuz ama artık iş işten geçmiş oluyor. Karpuzu alan zararlı çıkıp parası boşa giderken, ikram etmek istediği kişilere karşı mahcup oluyor. Bu alışverişin tek kazananı ise satıcı oluyor. Tıpkı AK Parti’ye güç vermek yerine, AK Parti üzerinden güç gösterisi yapanlar gibi.

 


        BUGÜNE KADAR AK PARTİ’YE DESTEK VERMİYOR MUYDUNUZ?
Öncelikle belirtmek isterim ki, ziyarete katılanların içinde böyle bir törene gerek kalmadan her zaman destek olan az sayıdaki kişileri, reklam değerlendirmemin dışında tutuyorum.
Bir heyet halinde eski teşkilat görevlilerinin AK Parti İl Başkanlığı’na yapılan, birlik beraberlik ve destek ziyaretinin mefhumu muhalifini düşünelim.
Aslında bu ziyaret bir itiraf gibi, “Bugüne kadar birlik beraberlik içerisinde değildik ve destek vermiyorduk. Artık aramızdaki buzları erittik, birlik beraberlik içerisinde olacağız ve destek vereceğiz” demek değil mi?
Bunlar niyet okuması değil. Tam aksine, etkinlik yapanların sözlerinin satır aralarında yer alan gerçekler.
Adeta bir birine küs iki aileyi barıştırma buluşması için düzenlenmiş bir barış töreni gibi.
Ya da bir başka partiden AK Parti’ye katılım töreni gibi bir etkinlik.
Hayırlı ise hayırlı olsun beyler.

 


       ADAY TANITIM TOPLANTISINA NEDEN KATILMADINIZ?
AK Parti Van İl Başkanlığı, 19 Ocak 2019 Cumartesi günü aday tanıtım toplantısı düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımı ile düzenlenen aday tanıtım toplantısında, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayının yanı sıra 13 ilçe adayı da açıklanıp tanıtıldı.
Genel duyuru ve AK Parti üye kayıt sisteminde yer alan telefonlara gönderilen toplu SMS ile yapılan davete, samimi duyguya sahip partililer, bu hareketi dava kabul edenler ve AK Parti’nin güçlü bir gövde gösterisi yapmasını isteyenler katıldı.
Adeta mum gibi etrafını aydınlatırken erimeyi göze alanlar, AK Parti yeter ki güçlü olsun, varsın benim ismim öne çıkmasın diyenler katıldı. Bunun dışındakiler ise katılmadı.

 


       Önceki gün  bir heyet ile AK Parti’ye gelip "destek ve birlik beraberlik" açıklaması yapanlardan bazılarına “aday tanıtım toplantısına neden katılmadınız?” diye sordum. Onlar da “davet edilmedik” dediler.
Yapılan genel duyuruyu ve toplu SMS davetini üstüne alınmayıp, “davet edilmedik” diyerek aday tanıtım toplantısına katılmayanlar,  dün AK Parti’ye bir heyetle gidip, “Birlik beraberlik ve destek” mesajı vermek için özel davet mi aldı?

AMAÇ AK PARTİ’YE GÜÇ MÜ VERMEK, YOKSA AK PARTİ ÜZERİNDEN GÜÇ GÖSTERİSİ Mİ YAPMAK?
Abdullah Aras, Zahir Soğanda, Vesim Yaviç, Mustafa Bilici, Yekta Haydaroğlu ve Merhum Ebubekir Gülaçar’ın döneminden de bir il başkan yardımcısı temsili ile tüm dönemlerin yönetimleri ve ilçe başkanları aday tanıtım toplantısına katılabilirdi.
Her il başkanı kısa da olsa selamlama konuşması yapabilir, birlik beraberlik, dayanışma ruhu pekiştirilebilir, dosta düşmana samimi ve güçlü bir mesaj verilmiş olabilirdi.
Ama o zaman AK Parti’nin güç gösterisi olur, AK Partililerin dayanışması birlik ve beraberliği olurdu değil mi?
Madem samimiydiniz, madem dava adamıydınız, bir nefer olarak aday tanıtım toplantısına neden katılmadınız?
Maksat AK Parti üzerinden kişisel güç gösterisi ve reklam olunca, kişisel kamuoyu lansmanının yapılamayacağı aday tanıtım toplantısına neden katılsınlar?
AK Parti güçlü görünmüş, görünmemiş beylerin umurunda mı? Varsa yoksa kendilerini öne çıkarmak.
Karda yürüyüp izinizi belli etmediğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz.  Siz daha halay çekmeye başlamadan, zihninizdeki müziğin ritmini fark ettiğimizi unutmayın.  

 

ALLAH SAMİMİ OLMAYANLARA ZAFER VADEDİYOR MU?
Her tarafından kişisel reklam kokan, bu birlik ve beraberlik mesajlarının, bereketi ve yansıması olacağına inanıyor musunuz?
Allah Kur’an-ı Kerim’de “Yapmadığınız şeyi niçin söylüyorsunuz” diyerek, özü sözü bir olmamızı istiyor.
Allah bizi, şeytanın Allah ile kandırma hilesine karşı uyarıyor. Çünkü en tehlikelisi haktan görünüp hak ile ifsat etmektir.
Biliyorum bana kızacaksınız. Ama öncelikle dönüp kendinizi gözden geçirin, yapmanız gerekirken yapmadıklarınızı, yapmamanız gerekirken yaptıklarınızı görün ve özeleştirinizi yapın.
Dileğim; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında temsil edilen devletimizin bekası,  ülkemizin dirliği, halkımızın birliği, istiklal ve istikbalimizin ebet müddet olmasıdır.
Peygamber Efendimizin (S.A.) “Evdekilere ne bıraktın Ya Ömer”diye sorduğunda “Onlara Allah ve Rasulünü bıraktım Ya Rasulallah” diyen Hazreti Ömer’in samimiyeti ve iradesi ile Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ve misyon doğrultusunda çalışmayı bizlere nasip etsin.
Biz kendimizi değiştirmedikçe, Allah hakkımızdaki hükmü de değiştirmeyecek. Dolayısıyla önce samimiyet, sonra sadakat, daha sonra da ahde vefa şiarımız olmalı.
Olmalı ki, zafer istemekte ve zafer beklemekte yüzümüz olsun.
Samimi olanlara selamlar sevgiler.. 

YORUM EKLE