Van'da Toplu Taşımada Simsar Terörü Ne Zaman Bitecek?

               Uzun zamandan bu yana Van’daki bazı toplu taşıma araçlarında hakarete uğrayan, mağdur edilen vatandaşların bedduaları arşı alaya çıktı. Farklı şekillerde tepkisini gösteren vatandaşların şikâyetleri de işe yaramadı. Terör estiren ve bildiğini okumaya çalışan bazı minibüs şoförlerinin vatandaşları bir dövmediği kaldı.
Halk tabiri ile bıçak kemiğe dayandı, benim böyle bir yazıyı yazmam ve ilgililerin de bu konuya neşter atması farz oldu.

 


          TERÖR ESTİREN MİNİBÜSÜN ÇARPTIĞI GENÇ YOĞUN BAKIMDA
Van’da M Plakalı bazı minibüs şoförleri ve simsarlar terör estiriyor, halk şikâyetçi. Son bir ay içinde minibüs şoförlerinin çarptığı kişilerden bir tanesi yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor, diğerlerinin de tedavileri sürüyor. Ancak Van Şoförler ve Otomobilciler Odası sanki hiçbir şey olmamış gibi tüm bunlara kulağını tıkıyor.


 

            TERÖR ESTİREN BAZI MİNİBÜSÇÜLER VE SİMSARLAR NE YAPMAK İSTEDİ?
Önceki hafta Van YYÜ’de final sınavları haftasıydı. Sınav haftası başlarken M Plakalı kampüs minibüsleri duraktan kalkış saatlerini uzattı, yollarda insanlar biriksin, izdiham olsun, taşıma sorunu oluşsun, denetim yapan trafik polisleri fazla yolcuyu indirdiğinde, indirilen fazla yolcuları trafik ekiplerinin üzerine kışkırtsınlar. Yani halka hizmet etmek, ulaşım sorununun yükünü hafifletmek yerine, halkı tahrik etmek ve provokatörlük yapmak için ulaşımı sorun haline getirecek kararlar alıyorlar.
Alınan bu kararı Van Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetimi duymadı mı? Üstelik Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Kemal Çakır, aynı zamanda Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda yönetici. Neden müdahale edip “beyler bu yaptığınız tam da sınav haftasında halka, kente, öğrencilere ve hastalara ihanettir” demedi? Bu tezgâha sessiz kalarak Şoförler ve Otomobilciler Odası onay mı vermiş oldu?

 


         Oysa Van Büyükşehir Belediyesi Van’da terör estiren M plakalı bazı minibüs şoförleri ve simsarların boykot ihanetini haber aldı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, öğrencilerin ve yolcuların mağdur olmaması, ihanet organizasyonunun boşa çıkması için sadece sınav süresince ek sefer koydu ve sınava giden öğrencilere de ücretsiz taşıma yapma kararı aldı.

 


       Belediyenin bu uygulamasını sosyal medyada eleştiren beyzadelere soruyorum; Terör estiren halkın aleyhine olan her türlü kumpası ve kirli oyunu kuran M plakalı bazı minibüs şoförleri ile simsarların yapmak istediklerine Van Büyükşehir Belediyesi seyirci mi kalsaydı? Van’ın toplu taşımasını bir avuç çeteye teslim mi etseydi?

 


      Hadi yüreğiniz yetiyorsa buyurun 600 bin nüfuslu Van merkezde hemen hemen tüm yolcuların şikâyet ettiği, durak, kırmızı ışık, yaya geçidi, trafik ve insan hakkı tanımadıkları için halkı canından bezdiren, bazı minibüsçüler ve simsarlardan oluşan çetenin estirdiği terörü kınayın.

 


        Hadi beyler, her türlü ideolojik yaklaşımdan sıyrılın, ideoloji görüntüsü ile sadece ceplerini düşünen ve bunun için kente ve halka her türlü eziyeti ve kötülüğü yapmaktan çekinmeyen, bir avuç çeteyi eleştirin de görelim sizin kent ve halk sevginizi.

 


        Sizin çocuğunuz bir avuç minibüsçü ve simsar çetesinin kışkırtma tezgâhı nedeniyle, okuluna gidemeyip sınavına giremeseydi ne yapardınız? Yine Van Büyükşehir Belediyesi'nin çetenin tezgahını çökertmek için tahsis ettiği otobüsleri ve yaptığı ücretsiz taşımayı mı eleştirirdiniz?
Bilgiçlik yapanların tedavi edilmesi gereken en büyük hastalığı, bildiğini zannedip bilmediğinin farkında olmadan, sadece gördüğü ile lafazanlık yapmasıdır.

 


       Birileri Van Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ek sefer ve öğrenciye ücretsiz taşıma uygulamasını “Sınav döneminde yapılan ücretsiz taşıma işi doğru değildir. Zaten yoğunluk olan bu güzergâhta otobüsün ücretsiz olması, otobüslerde yolculuk, balık istifine dönüşmektedir.” diye eleştiriyor. Bilmiyor ki ek sefer konduğunu, bilmiyor ki öğrencilerin sınava gitmesi bir kısım minibüsçü ve simsar çetesi tarafından engellenmek isteniyor.
Güya demokratik hak kullandığını zannedenlerin yaptığı eleştiriler, provokatörlerin ekmeğine ne kadar da yağ sürüyor, halkın hakkını gasp edenleri ne kadar da savunuyor değil mi?
Gerçekleri bilmeden yapılan bu eleştiriler ne kadar sığ ve cahilce. İşte lafazanlar hem kendilerine hem kentlerine hem de çevrelerine zarar vermekten başka bir işe yaramıyor.
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın üyesi olan bazı minibüsçüler, toplu taşımada halka hizmet etmek yerine halkı canından bezdiriyor.

 


         Her fırsatta ilgisi dışında birçok konu hakkında fikir üreten, üzerine vazife olmayan işlerle ilgilenen, Van Barosu tarafından hazırlanan kayyum atamasını eleştiren bildiriye imza atan, güya duyarlı ve demokratik tavır geliştirmiş gibi görünen Van Şoförler ve Otomobilciler Odası, bazı minibüsçülerden ve simsarlardan oluşan çeteleşmiş yapıya neden müdahale etmiyor?
Yoksa başka işlerle uğraşmaktan asli görevlerini yapmaya vakit mi kalmıyor?

 


       TOPLU TAŞIMAYA ZAMMI KİM NEDEN YAPTI?
Herkes “Van Büyükşehir Belediyesi toplu taşımaya zam yaptı” zannediyor. Evet, zam kararını Van Büyükşehir’de UKOME aldı.
Ancak zammı aynı zamanda UKOME üyesi olan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın talep ettiğini biliyor musunuz?. Kimse Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’na “siz bu zammı neden talep ettiniz, ne kadar talep ettiniz, UKOME sizin talebinize rağmen ne kadarlık zam verdi” diye neden sormuyor?

 


        Zam talebinde bulunan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı eleştireni hiç görmedim.
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yönetiminin ağırlıklı olarak HDP’nin arka bahçesi olmasından dolayı mı, yoksa Başkan Emin Tuğrul dâhil olmak üzere bazı yöneticilerinin terör örgütü üyeliğinden yargılandığı için mi eleştirmiyor kimse?
Minibüsçüler içerisinde oluşan bu çete, ekmeğinin peşinde olan diğer minibüsçüleri de zor durumda bırakıyor. Toplu taşıma çeteleşen yapılardan arındırılmalı ki, ekmeğinin peşinde olanlar hem mağdur olmasın, hem de töhmet altında kalmasın.
Ankara’da Çukurambar ve Kızılay’daki kafelerde kimlerle nelerin konuşulduğu, mecliste hangi milletvekilleri ile hangi plan ve pazarlıkların yapıldığı bilgileri geliyor.

 


        Van’daki toplu taşıma araçlarının sayılarının arttırılması işinin, UKOME’nin aldığı ihale ile yapılması kararını engelleyip, kendilerine rant kapısı açmak için, dün küfürleşenlerin bugün nasıl kucaklaştıklarını çok iyi biliyorum. Memleket için bir araya gelemeyenlerin menfaat için ortak hareket etmesi ibretlik durum. Bu konunun ihalesiz yapılması için adım atanları, benzemezleri koluna takıp İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karşısına çıkarma cüreti gösterenleri adım adım takip ediyorum.

 


       Toplu taşıma araç sayılarındaki artış UKOME kararı doğrultusunda ihale usulü ile yapılırsa bize düşen ayakta alkışlamak. Çünkü burada hem ulaşım konusu rahatlayacak, hem de Van Büyükşehir Belediyesi gelir elde edecek.
Bunun dışındaki tüm gelişmeleri aktörleri ve konuları ile birlikte yazmak da bizim boynumuzun borcu olsun.
Muhatapları bu yazıyı okuyunca dönüp eksiklerini gidermek için harekete mi geçecekler, yoksa hakaret, küfür ve tehdit mi edecekler göreceğiz.                

  Vesselam..

YORUM EKLE

banner29