Van, Edremit'e bakacak

      İlk kez, çocukluk yıllarında dinlemiştik güzel türküsünü ve kulaklarımızdan bir daha hiç eksik olmadı o mırıltılar.
"Edremit Van' a bakar, içinde Şamran akar, öyle bir yâr sevmişim ki; her gören O' na bakar"
Evet; kendi güzel, insanı güzel memleketimizin, Ege'yi, Akdeniz' i, Marmara'yı aratmayan, doğal güzellikleri ile tadına doyulmaz bir aşk sunar gibi, her görenin hayran kaldığı şirin ilçemizden söz ediyorum; yani Edremit' ten...
Türküsüne devam ediyoruz, "O süsem, O sümbül, O güldür, O bağındir."

 


      Yeşil ve mavi renkler hiç bir yerde bu kadar uyumlu durmamıştır. Her tarafı bağlık, bahçelik, bereketli topraklarında cevizinden, karpuzuna, elmasından, armuduna kadar, üzümünden, her çeşit sebzesine kadar, arıcılıkla balına kadar yaşanacak ve yaşlanılacak bir yerdir şirin ve huzurlu ilçe Edremit.
Özellikle son iki yıldır Atıf Çicekli nin öncülüğünde yapılan hizmetlerin ardı arkası kesilmiyor, her geçen gün Güzel Edremit' in çehresi daha da değişiyor.

 

  
   Ayran Aşı Balık Başı gibi festivaller ile halkla devleti buluşturup kaynaşmasını sağlayan Atıf Çiçekli gündemden hiç düşmüyor.
Sosyal bu ve kültürel çalışmalar devam ederken, baharın gelmesi ve bahçelerin çiçek açmasıyla yeniden bir canlanma ile birlikte güzel bir yazın habercisi gibi hummalı bir çalışma yapılmaktadır. Artık insanlarımız güzel Van Gölü'müzden ister kampüse, ister İskele'ye, ister Akdamar Adası'na rahatlıkla kısa sürede gidebilecek.
Yakın zamanda başlayacak ücretsiz tekne turları ve aynı zamanda faaliyete girecek yaz etkinlikleri ile çocuklar su sporları yaparak hem eğlenecek hem de kendilerini geliştirebilecek.

 


    Sahil bandının yapım aşamasında eski ve pazvanta tüm bunların kaldırılması ile birlikte, yapılan çalışmalar bittiğinde Edremit çok daha güzel bir şekilde Van' a bakacak, Van' a bağlanacak.
Bağlansın tabi, doğal bir plato ile ailece piknikler daha güzel nerede yapılabilir. Dostlarla semaver çayları nerede yudumlanabilir? Uzanacak yollar alabildiğine, Tatvan'dan Gevaş' a, Van'dan Erciş' e ama gerdanlık Edremit' in olacak, ilçeleri Van' a, o bağlayacak,
Rengarenk çiçeklerle, yeşil vadileriyle, mavi sularıyla güneşli günler ile sımsıcak insanıyla Edremit güzel olacak, Edremit Van'a bir başka bakacak , Daha doğrusu VAN Edremit' e bakacak...
Sevgiyle kalın…

YORUM EKLE

banner29