YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL, YADA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN!

DEĞİŞİM ZİHİNLERDE DEĞİLSE GELİŞİMİ DAHA ÇOK BEKLERSİNİZ…!

Evet, işte gördüğünüz gibi ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısı iptal oldu.
Bir iki kişinin kibri, kişisel ihtiras ve beklentileri daha doğrusu egosunu tatmin etme çabası bu önemli süreçte ilimiz siyaseti adına bir kaosa neden oldu.
İstişare kültüründen uzak bir tavırla;
"-Benim ben, benim dediğim olacak" gibi ucuz hesapların kötü sonucunu yaşıyor güzelim Van.
Kendine, bilgisine, yeteneğine güvenmeyenlerin işi her zaman gerçeklerle yüzleşmekten istişareden kaçmak olmuştur.
Dedikodu, arkadan konuşma, herkese farklı davranma, yeşil ışık yakma hastalığının sonucudur bu üzücü durum.
Şimdi soruyorum bu işe sebep olanlara;
-İnsanları umutlandırıp ismini sosyal medyada paylaşarak şamar oğlanına çevirme çirkinliği kimin işine yaradı?
İnsanların onuruyla oynamak, aday edilmedikleri halde ilçelerimizin adayısınız diyerek aldatmak kimlerin oyunu?
İşte bu oyunu çevirenler yıllardır kurdukları kirli tezgâhların sonucu AK Partiyi Van'da bu duruma getirdiler.
Olan oldu. Umarım bu hatayı yapanlar hesabını genel merkeze öderler, yoksa Van halkı 31 Mart'ta sizlere ağır bir fatura ödetecek bilginiz ola.

 


       Öğrenin artık her şeyin şeffafça olması gerektiğini. Öğrenin artık hiçbir şeyin gizli kalmayacağını.
Ve yine öğrenin ki herkes için adalet, herkes için eşitlik ve özgürlük olması gerektiğini.
Bu nedenle kulisleri, lobileri Van ilinin faydasına yapın. Birilerini kulislerinizle oyuncağa çevirmeyin. Yoksa bu kirliliğe devam ederseniz birileri de sizinle top diye oynar haberiniz ola. Ben olmadım diye öç alma gibi intikamcı hesaplar çok kişiyi yakar bilesiniz.
Hata yapıyorsunuz beyler!
Yazık ediyorsunuz!
Vazgeçin bu bencilliğinizden!
Bu güzelim şehir imkânları, makamları ile hepimize yeter!
Neyi paylaşamıyorsunuz?
Neden bu kente bu kadar zarar veriyorsunuz?
Şimdi ben olmadığım için ve benim dediğim adaylar olmadığı için seçim çalışmasında çalışmayacağım, hatta kaybetmeleri için çabalayacağım ve sonrasında oluşacak başarısızlıkta işte benim dediklerimi yapmadığınız için bu hale geldik diyerek kendinizi aklatmaya çalışacaksınız öyle mi? Allah aşkına bırakın bu oyunları!
Bu şehirde o kadar çok oyuna şahit olduk ki yeni senaryolar artık gizli kalmıyor. Bir gün mutlaka açığa çıkıyor bilesiniz!
Şimdi durum itibari ile karar vericilere bazı konuları hatırlatmak istiyorum.
Van'ın HDP'ye yeniden hediye edilmemesi için Erciş, Tuşba, İpekyolu ve Edremit başta olmak üzere seçimin kaderini tayin edecek tüm ilçelerin adaylarının doğru belirlenmesi büyük önem taşıyor.

 


             AK Parti'nin mevcut oyları Van Büyükşehir dâhil olmak üzere belediyeleri almaya yeterli değil. Dolayısıyla halk karşılığı olmayan adaylarla, parti oyunu da göz önünde bulundurduğumuzda başarılı bir seçimin geçirilmesi mümkün görünmüyor. Sonucu hezimet olabilecek bir listenin açıklanması seçim yenilgisini peşinen ilan etmek olur.
Yapacağınız şey çok basit. Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva'da olduğu gibi, AK Parti oylarının üzerine kendi potansiyeli ile oy getirebilecek, toplumsal karşılığı olan adayları tespit ederseniz doğru adaylar hem kendi ilçelerinde seçimi kazanacak hem de Büyükşehir'i kazanmak için gerekli katkı elde edilecektir.

 


       Bu açıdan baktığımızda, son birkaç gündür Van ilçe adayları olarak açıklanacağı iddiası ile kamuoyunda gündeme gelen isimlerin oluşturduğu olumsuz algı, gerek AK Parti tabanı gerekse AK Parti dışındaki seçmen tabanı tarafından hayal kırıklığı olarak karşılandı.  Kendilerini sorumluluktan kurtarmak için AK Parti Van Milletvekillerinin, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu'nun ve ilçe başkanlarının;

 


         "Bu listenin oluşmasında bizim haberimiz ve etkimiz yok" diyerek listeye sahiplenmemesi ve sorumluluğu tamamen Genel Merkeze ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atması, AK Parti Genel Merkezi'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk nezdindeki itibarının ve güvenilirliğinin zedelenmesine neden oluyor.
Böyle bir oyuna hiç gerek yok. Eylemlerinizin, kararlarınızın, tercihlerinizin ve halkın emanet ettiği makamların hakkını veremiyor, sorumluluğunu taşıma cesareti gösteremiyorsanız yol yakınken bu işi bırakın!
Ya da işgal ettiğiniz makamın hakkını verin ve halkın karşısına çıkarak;
-Bu kararların sorumluluğu bize ait deme erdemini gösterin.
Halkı enayi yerine koymayın, aldatmayın, yalana tenezzül etmeyin. Bu emin olun ki başta şahsınız olmak üzere mensubu olduğunuz partiye zarar veriyor.

 


      Ayrıca bizim aday listesinden haberimiz yok diyen il başkanı, ilçe başkanları ve milletvekilleri sokağa iner, size yetki veren halkla buluşursanız şu sorulara cevap vermek zorundasınız.
-Mademki bu kadar önemli bir süreçte şehrimizi kimlerin yönetmeye aday olduğundan haberimiz yok, bu konuda etkimiz yok, bize bir şey sorulmadı diyorsunuz o zaman gelecek 5 yılımıza olumlu veya olumsuz etki edecek kişileri tombaladan çıkmışçasına şaşkınlıkla izliyorsanız sizi ne diye seçtik?

 


      - Ne zaman hakkımızı savunacaksınız, ne işe yarıyorsunuz?
- Size nasıl ve neden güvenelim?  Sözleri ile karşılaşacaksınız…
Yani demem odur ki kafanızı kuma gömerek görmedim, duymadım, bilmiyorum klasiğini oynamak size yakışmamalı.
-Yarın halka rağmen oluşturulan bir liste ile nasıl halkın arasına çıkacak, nasıl sokaktaki vatandaşın elini sıkacak ve 31 Mart için oy isteyeceksiniz?
Şimdi yeniden açıklanacak adayların hangi kriterlere göre seçildiğini, adaylık verildiği kamuoyu ile paylaşmak zorundasınız?
Aday göstereceğiniz kişilerin ayırıcı özellikleri ve nitelikleri nelerdir?
Tercih edilecek adaylar hangi özellikleriyle AK partinin oyunun üzerine oy bırakabilecek?
Aday öncelikle kendisi seçimi kazanacağına inanıyor mu?
İnanıyorsa hangi bilgi, strateji, hangi ekip ile nasıl bir kampanya yönetecek?
Adayın gerçekçi projeleri var mı?

 


       Aday olacağı ilçeyi ve genel olarak Van'ı bir siyasetçi olarak iyi tanıyor mu?
AK partinin misyon ve vizyonuna sahip mi?
Kısacası tüm belirlenecek adayların genel durumu kamuoyu ile paylaşılmalı ve kamuoyu vicdanı rahatlamalıdır.
Tekrar ifade etmek gerekirse bu süreçte alınan ve alacağınız kararların arkasında durun. Kararlarınızın nedenlerini de açıklayın ki bu halk size güvensin ve arkanızdan gelsin. Yani her halinizle halka güven verin beyler!
Kapalı kapılar ardında başka, kameralar karşısında başka, dost meclislerinde başka konuşmayı bir kenara bırakın. Gizli ajandalarınız varsa açılmamak üzere kapalı tutun.
Dünyayı bir günlük etmeyin!
Bu önemli süreçte eğer doğru isimlerle seçimlere gidilmezse olumsuz seçim sonuçlarının peşinen kabullenilmesi ve Van'ın HDP'ye altın tepside hediye edilmesi anlamı taşıyor.
AK partide Van Büyükşehir belediyesi başkan adayı olarak Necdet Takva'nın açıklanması ile Van'ı kazanma ümidi yeşeren AK Parti'nin karşılığı olan ilçe listeleri ile olumlu hava devam ettirilmelidir.
Ekip ruhu ile hareket edilebilmesi, kentte bir enerji ve sinerjinin oluşturulabilmesi, seçimin kazanılması için oluşan olumlu havanın güçlendirilerek başarıya taşınması için ilçe adaylarının belirlenmesinde referans olarak kabul edilecek kriterler Necdet Takva'nın aday olarak belirlenmesinde göz önünde bulundurulan gerekçeler ile aynı olmalı.
Sakın şu yanlışlara düşmeyin!
-Küçük olsun benim olsun, eğer ben yoksam veya bana yakın aday yoksa kazanmak yerine kaybetmek daha iyidir mantığını bir kenara bırakın.

 


      -Yerli ve milli vurgusunu yanlış yorumlayıp kent içinde ırksal ayrımcılık yaparak, toplumun tarihsel ve sosyolojik gerçeği ile buluşmayan kararlardan, isimlerden uzak durun!
-Kendi makamını güçlendirmek, kişisel ikbalden başka kaygı taşımayan gerekçelerle aday belirlemekten uzak durun!
-Geçmişte olumsuz birçok tecrübe sahibi olan bu halka liyakat, ehliyet ve temsiliyette ciddi eksikleri olan ve sırf sizinle kan, akrabalık bağı olan belli isimleri de halka dayatmaya da çalışmayın!
Unutmayın! Halkın size belli bir süreliğine vermiş olduğu yetkiyi hissi ve nefsi davranarak kötüye kullanırsanız Vallahi bunun vebalini bir ömür çeker, ahirette de tüm insanlık ailesinin karşısında rezil olursunuz.

 


  Samimi duygularla size değer veren bu halka bu zulmü reva görmeyin. Eğer DAVA dediğiniz şeyin özünü;
-Halka hizmet, Hakka hizmettir anlayışı oluşturuyorsa başta Ak Parti İl Başkanı Kayhan TÜRKMENOĞLU olmak üzere milletvekillerini davalarına ve bu millete vermiş oldukları söze sadık kalmaya davet ediyorum. Nasıl güneş balçıkla sıvanmazsa, hakikat ve gerçekte asla yalan ve iftira ile örtbas edilemez. Elbet gün yüzüne çıkar.
İşte tamda bu nedenle Celalettin-i Rumi'ye ait olan bir sözü hatırlatmak istiyorum;
-Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol!
İptal edilen aday tanıtım toplantısının ortaya çıkardığı sonuçlardan dersler çıkarıp yeni hazırlanacak listenin liyakat, ehliyet, adaletle objektif kriterler rehberliğinde hazırlanması temennisi ile…

YORUM EKLE

banner29