Yakın tarihte Vanda meydana gelen depremlerin üzerinden tam sekiz yıl geçti

         ( 23.10.2011 ) Bir şehr-i alt üst eden, herkesi farklı bir şekilde etkileyen bu afetleri yeniden gündeme getirmemdeki amaç, o zor günlerde toplum olarak yaşadığımız psikolojiyi hatırlayarak başta ailemiz olmak üzere, sevdiklerimizin kıymetini çok daha iyi bilerek hayata daha fazla tutunmak, özellikle şehrimizin, ülkemizin bu ve benzeri afetleri bir daha yaşamaması maksadıyla bir DUA niteliği taşımaktadır.


        GÜZELSİN VAN  DAHA GÜZEL OLACAKSIN.
 Sonbaharı henüz yaşıyordun, yapraklarını yeni yeni döküyordun, sen her mevsim güzeldin, sonbaharda başka bir özeldin, taki yer yerinden oynayıncaya kadar....

 


            Ne bilelim yüce yaratan tarafından çetin bir imtihana tabi tutulacaktın sen  ve toprağına ayak basanlar. Mahşer nasıl anlatılmaz ise, yaşamayan bilmez ise, bu süreçte yaşadıklarımız da aynen o denli tarifsiz ve izahı mümkün olmayan bir kaotik durumdu.

 


        Sen sallandın, sen düştün, yaralandın ölümüne ramak kaldı, terk etti seni sözde sevenler en acı gününde yine yalnız kaldın dertlerinle. Sen sallandın tüm ülke sesini ve çığlıklarını duydu, yardım için seferber oldu kimileri, kimi insan müsveddeleri bu durumda bile kılını kıpırtdatmadı sırt döndüler sana ama halden anlayanlar koştular ki İNSANLIK enkaz altında kalmasın diye. Sen sallandın dünya sana odaklandı, en üst noktada gündem oluverdin, basın seni yazdı, seni çizdi, herkes birşeyler söyledi cenazeler bir bir toprağına defnedilirken arş ta ağladı, rahmet toprağına yağdı acılar katmer katmer artarken paylaşanlarla kısmen azaldı.
Oysa seni bir de çetin, soğuk ve bol yağışlı geçecek kış mevsimi de bekliyordu. Tüm olumsuzluklar bu kadar mı üst üste gelebilirdi, kafalarda soru işaretler karanlığa mahkum şehir zaman da akıp gidiyordu. İnsanlar kendi başlarının çaresine, çaresizce bakmak durumundaydılar öyle de yaptılar kimi çözümü senden çok uzaklara gitmekte buldu, sen kimisine ise yine en güvenilir liman oldun.
Kimse senin tarihinden, kültüründen, doğal güzelliklerinden milyondan fazla insanı kucaklayışından ve kavgasız barış ortamından yaşattığından söz etmedi en akil adamlar bile, sanki tarihte bir çok medeniyete başkentlik yapan sen değilmişsin gibi davranış sergilediler. Kimse deniz kadar büyük olan o güzel Van Gölünden, gölünde yapılan OFFSHORR yarışmalarından, güzelliğiyle dillere destan Van Kedisinden, dünyaca meşhur Van Kahvaltından  nedense konuşmadılar. Oysa sen imtihandasın rabbinin yardımıyla bu imtihanın üstesinden gelecek kudrete sahisin, en karanlık anın sonrası aydınlık olacak, yine senin toprağında düğünler kurulacak, en güzel halaylar yazın VAN da çekilecek, nasıl ki seni terk etmek zorunda kalanlar bir süre sonra döndülerse, senin kıymetini daha iyi bildilerse , diğer gidenler de bir bir dönecek sana, sen onlara , onlar sana kavuşacak yine flamingo festivallerinde buluşacak aileler, çoluk çocuk uçurtma uçuracak, güneşin batışı en güzel sende izlenecek, yine piknik sofralarında semaver çaylar sende yudumlanacak, kenetlenmeyi sen öğrettin, sabrı sen,  zorluklara sen direndin sefalar sende sürecek, düştüğün yerden kalkacaksın; kısacası güzelsin VAN daha güzel olacaksın....

YORUM EKLE

banner29