Yarını düşünmeyen mutlu olamaz

    Hayatta başarılı olmak isteyen kişi veya kişiler, kurumlar, gazeteciler, siyasetçiler kısacası Her meslekten herkes bedelini ağır ödemek istemiyorsa '' Bin düşünüp bir söylemeli'' atasını dinleyen kişi hiçbir zaman hata yapmaz.
   Atalarımızın, yüzyıllarca önce söylediği birçok Atasözünün ne kadar hayati önem arz ettiğini, önemini şimdi bile görmekteyiz. Gerçi, nice kendini bilmez vardır '' Yarını düşünmeden saçma sapan konuşarak, hareket ederek zarar görürler ama yarabbi çok şükür der, bana mısın bile demeden yaşarlar
   Politikacı, siyasetçiler: Daha düne kadar yere göğe sığdıramadıkları kişileri, olayları iki gün sonra zehir zemberek sözlerle eleştirirler; oysaki çağımız teknoloji ve sosyal medya çağı '' Yarını düşünmeden yaptıkları hatalar gün yüzüne çıkar ve adamın gözüne sokarlar'' Dün ne diyordun paşam bak bu gün çark ettin.
   Örnek verecek olursak ki çok zor, hangisini söyleyeyim, hangisi kalsın..!
   Gazeteciler: Aradığınız kişiye ulaşılamıyor; son zamanlarda kendini ifade edebilen çok az gazeteci, yazar vardır. Kimsenin onlara karşı bir şey dikte ettiği yok ama onlar mutlaka bir yanlı olmayı başarırlar…
   Yarını düşünmeden herhangi bir Milletvekili veya Kurum amirini yerden yere vurucasına eleştirisel yazılar yazarlar, karalama politikası yürütürler falan filan; sonra bir bakarsınız bir hafta içinde yağ bal, kuzu sarması olmuşlar Yazıların içeriği yüz seksen derece değişmiş, kötü kişi diye karaladıkları adamı, kurumu hazretleri diye lanse etmeye başlamışlar ama unuttukları bir şey var; yazılar düzelse de beyinlerde yer etmiş, kayıt altına alınmıştır.
   Adama demezler mi, be hey dansöz dün ne dedin, bu gün ne diyorsun!
- Keser döner sap döner gün gelir hesap döner
- Konuşmak gümüşse sükût altındır
 - Çanağa ne doğrarsan kaşığında o çıkar
- Gafile kelâm, nafile kelâm…  Gibi birçok ders alacağımız sözlerimiz var
Bu gün söylediğiniz sözler ve hareketlerden yarın sorumlu olacaksanız '' yarını düşünüp aklıselim davranmak menfaatinize veya zararınıza olacaktır; ya mutlu, huzurlu olmak yâda, keşkeklerle dolu günler ve mutsuz olmak her şey sizin elinizde.

YORUM EKLE

banner29