Yeni Stat 20 bin

       Depremde ağır hasar gören Van Atatürk şehir stadının akıbeti, geçtiğimiz ay ilimize gelen gençlik ve spor hizmetleri Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın, yaptığı açıklamayla netlik kazanmıştı. Yeni stadın Van’la özdeşleşmiş olan mevcut stadın yerine yapılması kararı, herkes tarafından taktirle karşılanmıştı.


       Mevcut stadın yerine, diğer spor dallarını da kapsayacak şekilde bir spor kompleksi yapılma kararı verilmişti. Ama herkesin merak ettiği stadın, kaç kişilik olacağı ve yapımına ne zaman başlanılacağıydı. Bu soruda niyahet cevabını buldu. Geçtiğimiz günlerde Van Millet Vekilleri, Beşir Atalay, Burhan Kayatürk ve Van Valisi İbrahim Taşyapan, gençlik ve spor hizmetleri Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ı ziyaret ederek bu sorunun çözümünü dile getirmişlerdi. Çıkan sonuç, stadın yapımına en kısa zamanda başlanılacağı ve 20 Bin kişilik olacağı gelen haberler arasında. Bana göre her hangi bir aksilik olmasa, TFF 3. Ligin bitimiyle birlikte stadın temeli atılacaktır. Zaten, Spor kamuoyunun beklentisi, stadın 20 Bin kapasiteli olmasıydı. 20 Bin kapasite bence şuan itibariyle yeterlidir. En kısa zamanda ilimiz hak ettiği stadına kavuşacaktır. Gönül ister ki stadın bitimiyle birlikte, takımımızın da bir üst lige çıkması, bu güzelliği taçlandırmasıdır.


     Mevcut stadın yerine yapılacak olan spor kompleksin de, ilimizdeki hemen hemen tüm spor dallarının bir yerde toplanması gerçekten çok güzel olacak. Sporun her dalında tesis bakımından sıkıntı yaşayan ilimiz bu vesileyle sıkıntıları da aşmış olacak. Futbol başta olmak üzere, tüm spor dallarında gençlerimiz yeteneklerini

   göstereceği, kendilerini bulacağı bir merkeze kavuşmuş olacak. Gerek stat sorunu ve gerekse diğer sporlardaki tesis sorunu yıllardır hep sıkıntı ve sorundu. Bu sorunun aşılmasıyla, birçok gencimiz, içinde kalan gizli yeteneğini de keşf etme imkânı bulacaktır. Yeni stat şimdiden ilimize hayırlı olsun.

YORUM EKLE

banner29