Yerli esnafımızın değerini bilmiyoruz

             Paramız olduğunda büyük alışveriş merkezlerine, olmadığındaysa mahalle bakkalına gitmeye benzer bir durum.
Yazımın başlığında da dediğim gibi ‘Yerli esnafımızın değerini bilmiyoruz’ etiket meraklısı bir toplum olduğumuzdan mıdır nedir, adama bak nerden alışveriş yapıyor desinler diye, yerli esnafımıza haksızlık yapıyoruz kanısındayım.
Birkaç gün önce başımdan geçen bir olayı paylaşmak isterim.

      
       Van’da dünyaca ünlü bir isim olan bir alışveriş merkezine evin ihtiyacı olan, bazı elektrik malzemelerini almak için gittim. iki adet avize aldım döndükten hemen sonra avizeyi taktım, baktım ki olmamış çok karanlık hemen söktüm ve bir gün sonra değiştirmek için söz konusu alışveriş merkezine gittim, ama reyon görevlileri; kusura bakmayın yardımcı olamayacağız dediler..!
Ben de arkadaşlar geri vermeyeceğim sadece değiştirmek istiyorum ve kullanamayacağım bir ürünü neden elimde tutayım, siz çalışansınız anlıyorum sizi fakat bir mesul müdürünüzle görüşebilir miyim diye sordum.


          Çalışan reyon görevlileri maalesef müdür az önce çıktı, bu gün hiç gelmedi, burada yok gibi bir sürü bahane bulup hiç bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bende çağrı merkezini aradım durumu anlattım ama yok, alışveriş merkezinden çıkan ürün ikinci el olmuş, değer kaybetmiş gibi saçma sapan ve yardımcı olmamak için ellerinden gelen her türlü Ali Cengiz oyununu oynadılar.


     ‘Yani biz ürünü satıyoruz siz ne yaparsanız yapın, ister kırın, ister yakın, ister kulanın bizim umurumuzda değil’ diyorlar.
Bu olay sadece o markaya ait bir durum değil, tüm hepsi böyle. Ürünü alın kasaya gelin, ama bir özelliği işinize yaramadığını gördüğünüz anda ve daha alışveriş merkezinin içinde olsanız bile; geri verme, değiştirme gibi şansınız yoktur. Bir sürü prosedür, bir sürü çok kültürlü gibi görünen fakat amacı aldatmaca olan felsefi sözler.


        Bu çok samimi bir itiraftır; yerli Alışveriş merkezlerimiz öyle mi? Ürünü al günlerce sonra getir, anında almaktan vazgeç, değiştirmek iste hiç fark etmez… Memnun olmanız için her türlü hizmeti sunarlar bizim yerli esnafımız ama biz görmek istemeyiz.


         Yerli olmayan, güya marka ismi adı altında müşteriye ürünü satıncaya kadardır size verilen kıymet. O an satış bittimi daha kasaya gelince biter, değerli müşteri ağırlama oyunu.


         Şimdi, düşünüyorum eğer o avizeleri yerli elektrik malzemeleri satan Ali amcadan alsaydım; değiştirmek için ürünümü geri getirseydim gittiğimde hiç sıkıntı, stres yaşamadan değiştirecek bir de sıcak çayımı içip geri dönecektim fakat canım çay yerine fırça yemek istemiş ve hatta eminim arkamdan ‘’ adama bak iki avize değiştirmek için kendini küçük düşürdü bile demişlerdir ve biz bunu hak ettikçe onlarda böyle dalga geçecek ve paramızla bizi rezil edecekler.
        Yerli esnafımızı güçlendirelim ki, bölge olarak bizde güçlenelim.

YORUM EKLE

banner29