Zorlu süreç başlıyor

    Ligde 8. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, ekibimiz 16 puanla zirvede yer aldı. Asıl zorlu süreç şimdi başlıyor. Takımlar birbirini çok iyi biliyor ve tanıyor.
   Zirveye oynayan takımlar hemen hemen belli olmuş durumda. Zaman zaman dengeler değişse de yaklaşık 7 takım şampiyonluk hesapları yapıyor.
   Bir grupta bu kadar takımın şampiyonluk hesapları yapması, o grubun ne kadar zor bir grup olduğunu da göstermektedir. O açıdan bu süreçte kendi sahamızda kaybetmemek, deplasman da ise ne koparsak kar deyip yolumuza devam etmemiz lazım.
   Geçtiğimiz Pazar günü Gölcükspor'u konuk eden ekibimiz, mağlup duruma düşmesine rağmen, karşılaşmayı 3-1 kazanmasını bildi.
   Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte baskılı bir futbol sergileyen ekibimiz, bu maçta bana göre çok daha farklı bir mücadele verdi. Kan değişikliği takıma yaramıştı. Sanki takımda teknik kadro değişimini istiyormuş görüntüsünü verdi bana.
Sahada görev alan tüm futbolcular canla başla bir mücadelenin içindeydi ve giren çıkanı hiç aratmadı.
    Alt yapı koordinatörü Nevzat Şipal'in değişiklikleri yerinde görerek zamanında tedbir alması gözlerden kaçmadı. Ben takımı da taraftarları da yürekten kutluyorum. Her zaman diyoruz, hiçbir şey bitmiş değil, takımına sahip çık diye. İşte bu maçta alınan 3 puanla yine zirveye ortak oldu. Lig uzun bir maraton. Zaman zaman gerek iç sahada ve gerekse deplasman da mağlubiyetler yaşanabilir. Bu bizleri korkutmamalı aksine bu durumlarda takımı daha çok sahiplenmemiz gereklidir.
   Önümüzde zorlu bir süreç var. Bu süreçte sıkıntılar sorunlar olabilir. Her sıkıntı ve sorunda takımı yerden yere vurmakla bir yere varamayız.
   Erdoğan Yılmaz'dan boşalan, teknik direktör koltuğu geçici olarak Alt yapı koordinatörü Nevzat Şipal'e verildi.
Yeni teknik kadro belirlenene kadar, ekibimiz Şipal'e yoluna devam edecek gibi görünüyor. İnşallah takım başarılı olur Nevzat Şipal'de göreve devam eder.
    Kim olursa olsun bir takımda teknik kadro başarılıysa, takım onu sahiplenmişse göreve devam etme hakkı vardır. Bence yönetim hiçbir zaman kendini riske atmaz. Ona göre de tedbirli olur.
   Geride kalan 8 haftalık maratona baktığımızda liderle aramızda 5 puanlık bir fark var.
Bu kapanmayacak bir fark değil. İşte bu hafta sonu Lider Turgutluspor zorlu bir deplasman maçına çıkarken, ekibimizde Orduspor deplasmanında olacak. Zirveden kopmamak ve hatta hatta zirveye tamamiyle ortak olmamız için, Orduspor deplasmanı çok önem arz ediyor.
   Takımın bu maça çok iyi adapte olması Van'a mutlaka puan ve ya puanlarla dönmesi gereklidir.
 Ekibimiz Gölcükspor maçında verdiği mücadeleyi Orduspor maçında da verebilse kesinlikle puan veya puanlarla döner.
   Şimdiden başarılar diliyorum.
   Gölcükspor maçı başlarında sakatlanarak maçtan ayrılan Emrah Tacir'e geçmiş olsun diyor, tekrar ekibimizi ve taraftarlarımızı güzel galibiyetten dolayı kutluyoruz.

YORUM EKLE