van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, van bölge gazetesi

Bebek ölümleri araştırılacak

Gündem

“Yenidoğan Çetesi”yle gündeme gelen özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yenidoğan Çetesinin Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) daha fazla ödeme almak için ölüme terk ettiği bebekler için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

22 ÜYEDEN OLUŞACAK KOMİSYONUN ÇALIŞMA SÜRESİ 3 AY

Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin TBMM Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazetede yayımlanan, "Bazı Özel Sağlık Kuruluşlarında Yaşanan Bebek Ölümlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılması, Özel Sağlık Kuruluşlarının Yenidoğan, Çocuk Engelli Ve Yaşlılara İlgili Bakım Servislerindeki Uygulamalarının Ve Mevzuatın İncelenerek Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırma Komisyonu Kurulmasına Dair Karar" ile 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.